Najlepše srpske psovke: Polni ti organ tvoje materi

Kažu da se lepota i kreativnost jednog jezika odslikavaju u tome koliko pesnik-romantičar može tragično i ubedljivo da opiše ljubav prema ženi, koristeći reči kao što su hridi, beskraj i tihovanje. Seru. Kreativnost jezika se jedino može oceniti kroz varijetete iskazivanja filinga kroz psovke, po sistemu što sočnije – tim bolje, uz obilato korišćenje rodbine u relaciji sa poljoprivrednim pomagalima falusnog oblika. Srbija je plodno tle na kom se razvilo mnogo autohtonih vrsta psovki i ako već ne možemo da se pohvalimo izvozom, stabilnošću valute i stepenom slobode štampe, onda zasigurno možemo da kažemo da smo uz komšije Đarme i nadničare Bugare, svakako svecki šampioni u smišljanju uvreda upućenim sagovorniku, bilo stvarnom il s neba, državi, životinjama, nekretninama… Shodno tome, zaista bi bilo greota ne napraviti epski serijal o najlepšim psovkama sa ovih prostora, jer ako su naši preci vekovima tkali i čuvali to blago, red je da im se odužimo kako valja i trebuje. Za početak kraljica svih psovki…

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]Ja više volim onu “sadžgam ti strinu na plafonu” al ajd[/typography]

 

U rečnik ulazi već nakon tepanja članovima familije i nezaobilazne „država nešto duradi“, dakle već nakon odvajanja od sise i arči se svakodnevno i u svim živim prilikama. Bilo da si radnik na baušteli ili batler Sofronije, barem jednom dnevno moraš uputiti nekom ovu psovku. Ako nemaš kome, onda barem sebi jer „pička ti materina“ je kao trajni antibiotik, ako se prekine konzumacija pre vremena, sve pada u vodu. Kvalitet ove spovke je u njenom nebuloznom značenju jer deluje kao nedovršena rečenica i tako doprinosi uzvišenosti rezignirane persone koja je izgovara. To nije ona eksplicitna i trivijalna (ali takođe kultna) „jedi govna“ kojom sagovorniku stavljamo do znanja da smo ga nadjebali u komunikacili i potrli patos njime. Ne, pička ti materina je pogled Lea di Kaprija ka Bili Zejnu kad mu pokaže kako ume da rukuje priborom za jelo. Pička ti materina je i vapaj tvoje ribe kad izvali da si edovao ribu sa većim sisama od nje na fejsu. Mnogo toga je polni organ tvoje matere, definitivno najutilizovanija psovka svih vremena, koja jednostavno odgovara svakoj tački na dijagramu prostor-vreme.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]#$&)?**”!$%%&/&$/€|×ײ˛%`¤¸¨$%$%%$## [/typography] 

 

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Varijeteti i kombinatorika[/typography]

[typography font=”Waiting for the Sunrise” size=”22″ size_format=”px”]Samoprekorni oblik[/typography]

– Igram ja na Notingem a znam da im štoper svako veče banči po kafanama, pička li mi materina. (odmahivanje glavom)

[typography font=”Waiting for the Sunrise” size=”22″ size_format=”px”]„Li“ kao pojačavač umjetničkog dojma[/typography]

– Ženo, opet si popišala dasku, pička li ti materina, jesam ti reko sto puta da mi čvršće držiš tukija kad pišam.

[typography font=”Waiting for the Sunrise” size=”22″ size_format=”px”]Porodični oblik[/typography]

– Odakle za džeparac, 3 meseca nisam primio platu, pička li vam materina. A sad me lepo pustite da popunjavam sportsku prognozu.

[typography font=”Waiting for the Sunrise” size=”22″ size_format=”px”]Repetitivna rezigniranost[/typography]

– 32 godine radim, žuljevi na rukama ko srednjoškolkine sise, vene poiskakale, deca oće ekskurzije i ajpodove, žena oće poštara, a država neće duloži u moj projekat “Okretanje toka reke Tise i izgradnja perpetuum mobile-a prve vrste.” Pa pička vam materina da vam pička materina.

[typography font=”Waiting for the Sunrise” size=”22″ size_format=”px”] Odavanje počasti[/typography]

– Brate, tvoja Maja mnogo dobro meša, keve mi.

– A, štas reko?

– Pa ne, kažem dobro meša, al ni upola tako dobro kao što puši. Sinoć sam je jebo, izvini.

– Kuku meni.

– A fora brate, nisam je jebo, šalim te…

– Pička ti materina, baš si me istripovao, uh, pola života si mi skratio kako si samo bio ozbiljan hehe.

-…Mare je jebo, meni je samo lizala perineum.

– :bešenje sačmarom o vodokotlić:

 

 • Таман сам се залетео, кад оно крај текста?

 • Pingpong

  A ostatak teksta??! :o

 • D

  ma, pička materina je više naša metafizička potreba da poništimo nešto tako što ga vratimo tamo odakle je poteklo. zato “mrš u pičku materinu” mu nekako dodje “idi tamo odakle si došao”…

 • BlackHoleTarzanija

  Dobro pitanje. Ubuduće će ići il kao regularan tekst od min 800 reči, ili kao kratka forma od <400, al to onda ne bi bilo objavljivano kao standardan tekst. Eto, da ne ispadne kako smo prevaranti.

 • kuku

  pa pička vam materina ne možete da prekidate tekst tek tako xD

 • dendza

  kurac cete i dalje uzimati kintu za reklame ako nastavite da otaljavate kao u zadnje vreme.

 • I Tarzan you Jane

  Zdravo svima.
  Javljam se isklljučivo da pohvalim ovaj sajt i tekstopisce iako sam mator pa imam problem da shvatim današnji rečnik mladih mužjaka.Izabrao sam tekst o psovkama jer ih retko koristim,zapravo ima jedna.Kada mi ženka trenira živac odvalim-ma idi u pičku maternu!I kraj priče.
  Posle sledi uobičajeno mirenje u krevetu.Generalno,fazon koji gurate me zabavlja pogotovo uz Lav pivo!(namerna reklama kao znak podrške)Pa danas ni vazduh nije džabe.

 • I Tarzan you Jane

  7 days ago

  Zbunjuju me ovi dani a izgleda kao odgovor na moj komentar?U mom slučaju nema metafizike,ta psovka mojoj ženki izuzetno smeta i kada je izgovorim to znači da je ‘djavo odneo šalu’.Ona u svom rečniku nema psovki,čak mi ni djola ne vredja,što joj čini prednost u daljnim obračunima.Ima nekakva teorija da se one ‘pale’ na svadju,nisam siguran,zna da mi šutne jajca dva-tri dana pa moram da hvalim šta god sprčka za ručak.Jebiga,moram samostalno sebi da sipam supu a uvek mi zapadne ona liska od lorbera!Biće da nešto vrača a zlatno doba srednjeg veka je prošlo.Skupiš joj kamaru granja pod haljinu,kresneš varnicu i ode veštica…