Prepiska sredom: Ma neće valjda

Ox ponedeljak 21:55

Moj proaktivni A,

Osećam se kao stric Albert iz Mućki koji kako god zine ono izađe during the war, pa preko svojih dogodovština iz rata uspeva da ispriča bilo koju priču. Tako o čemu god da sam razmišljao kao temi ovonedeljne prepiske, uvek prsti počnu da mi udaraju po nečemu što ima veze sa kabareom koji izvodi vlast ovdašnja sve se nadajući da će ovacije publike biti dovoljne da dobiju još jedan mandat da izvode tu svoju otrcanu kursadžijsku tačku u sve eksplicitnijim varijacijama. Naš precednik, skraćeno ToNi, opet se odlepio od rakijskog kazana i uspeo – u tome je majstor – da u dve rečenice spakuje četiri nelogičnosti i počini jedno krivično delo. ToNi kaže: „Mi nismo uspeli da postignemo da mediji izveštavaju objektivno i profesionalno, bilo da su u pitanju pozitivni ili negativni tekstovi. Neobjektivno i neadekvatno izveštavanje o radu vlade je, pored nevladinih organizacija, jedno od glavnih oružja za rušenje države koja pokušava da uvede red i vladavinu prava.“

Nakon ove zipovane gomile nebuloza ostaje da kao konobari posle terevenke popišemo ceh. Šta smo, dakle, imali: predsednik jedne republike, ceremonijalni funkcioner koji ima da predstavlja sve građane, smatra da je 1) zadatak „nas“ to jest države da „postiže“ nešto oko medija, 2) misli da izveštavanje o radu vlade treba da bude „adekvatno“ što će reći prigodno, 3) da su nevladine organizacije zlo, a uz njih 4) mediji glavno oružje za ni manje ni više nego „rušenje države“ i da 5) ova vlada „pokušava da uvede vladavinu prava“, nejasno je samo kako, da li tako što stavlja premijerovog brata iznad zakona, otima komad Beograda od građana i poklanja ga arapskom parajliji ili možda tako što tera helikopter u maglu da bi se ministri slikali sa akutno bolesnom bebom „pogrešne veroispovesti“. Znaš već da se o domaćem jadu zabavljam tako što izmeštam događaje u kontekst neke pravne države. U tom kontekstu bi javni tužilac rekao otprilike: „Čekaj, stani, neko hoće da ruši državu? Da počini strašno delo ugrožavanja ustavnog poretka ili veleizdaje? Ko jebote? Onaj ko to tvrdi, mora da iznese dokaze, a ako nema dokaze, onda ide u apsanu jerbo je klevetao što je takođe kažnjivo.“

Naš omiljeni B92 se zabavno koprca u borbi da zadrži makar kap novinarske krvi i da ne postane baš Studio B, te razrađuje priču sa obećavajućim pitanjem: sme li Nikolić ovako nešto da tvrdi? Zaštićen potrebom da se čuju famozne „dve strane“, devedesdvojka poziva jednog normalnog sagovornika i jebenu Ljilju Smajlović, sam vrh harpuna svih vlasti kojima je verno služila, da podrži precednika te da izjavi kako bi ToNi samo još trebalo da konkretizuje hajku, to jest da javno prozove pojedinačne medije i novinare koji se usuđuju da blasfemično kritikuju vlast. Da se vratimo galopirajućem razvoju varijacija kabarea – samo šest godina od kako su se umili, začešljali i zakopali Šešeljevu sliku pod ugalj u podrumu, napredni radikali su stigli do opisanog nivoa lova na veštice. Ako govnjiva motka izostane, nema sumnje da će u sledećem mandatu ToNi i Premijer na konferencijama za novinare kurcem po čelu lupkati nepodobne novinare i tako odobravati njihovo kamenovanje. Što da ne jebiga, vide da im ovako dobro ide.

Ariel utorak 3:16

Toma je, ostvarivši svoj dugogodišnji mokri san predsednikovanja Majkom Srbijom i davši ostavku na mesto predsednika SNS-a, zapravo uspešno ukopao sebe na položaju ceremonijalnog klovna, tako da je vedrija strana priče to što ne može da napravi neku konkretnu štetu osim što nam svima malo obori IQ kada u javnosti otvori usta. Naravno, u najboljem od svih svetova Toma bi robiju odrađivao čisteći zagrebački zoološki vrt, ali kako stoje stvari u ovom našem svetu Vulina, Majli Sajrus i zlih starih belih ljudi, guraće ovako do isteka mandata nakon čega će otići u mirnu penziju na neki od svojih poseda, da ga niko ne uznemirava npr. pitanjima o tome kako je stekao te posede i gde mu je bila građevinska dozvola.

Složićeš se valjda da nam po pitanju mentalnog zdravlja nacije veća opasnost preti od Premijera čija produkcija izjava za medije po čistom volumenu i količini uvredljivosti za mozak daleko prevazilazi Tomine kućne čarolije. Sve sam uvereniji da je i to deo taktike čiji cilj je brzopotezno potiskivanje bitnih događaja i tema, koji nestaju iz javnog diskursa zatrpani naizgled neiscrpnom navalom novih gluposti troglodita na vlasti, a za dan kada toga zafali, uvek je tu koktel ne-vesti o izjavama, sastancima i sednicama Vlade, ojačan bogami i autorskim tekstovima Premijera lično. U stvari, jasno je da je suštinska svrha svog tog baraža događajima i pratećih naklapanja da se ništa fundamentalno ne promeni. Da sedimo hipnotisani spektaklom.

Ali, ako ti pokušaš da zaboraviš istoriju, to ne znači da će ona zaboraviti tebe, da parafraziram Santajamu. Takva taktika je retardirana, ne samo zato što narod nije toliko glup da ne provali kada ga neko jebe u zdrav mozak – jedino je pitanje koliko kome tačno treba vremena. Pre svega je kratkovida i štetočinska jer se nužno mora zasnivati na ignorisanju akutnih problema koje je surova stvarnost uvek spremna da isporuči. A ignorisanje problema ne dovodi do toga da oni nestanu, mogu samo da odu nakratko da bi se vratili jaći nego ikad, na spidu i steroidima, sa još par ortaka.

Tako je, kao malo i dobrodošlo drmanje kaveza, došla vest da Šešelj ima da se vrati nazad u Sheveningen jer je prekršio vrlo konkretna pravila svoje lirske slobode: izjavio je da nema šanse da se vrati ako ga budu tražili i time direktno provocirao Haški tribunal i doveo Vučića u relativno neugodnu situaciju iz koje je taj politički genije smislio izlaz, pogađaš, da se problem ignoriše tako što se praviš da to nije tvoj problem. Takođe je doveo Vulina u stanje predinfarktne šizofrenije.

Ali, kao i uvek kada je Šešelj u pitanju, ispade da nam se nekako svima usere u dan da bi on ispao proverbijalni Srbin što ih je sve zajebo. Jer, ako uzmemo za ozbiljno izjavu Sline Stefanovića koji je ladno mombril rekao da MUP neće da hapsi Šešelja nego da se „oni dogovore“ prvo moramo reći pa lolčina Slino jebote lolčina a onda upitati „a teritorijalni integritet, pavijane patetični? Šta, doći će nizozemski specijalci u Bataju, s tri helikoptera koja ne padaju? Mislim naravno da neće biti tako nego ima da ga hapse naši plavi kao bele lale, ali slušaj ti šta ovaj degenerik priča, ej! Pa jes, ko jebe državnu suverenost, samo je bitno da se priča ono što mislite da je dobro za rejting, sto vam majki jebem. A radi se skroz suprotno, pa se posle još priča u svim medijima par dana da je eto tako moralo da bude, nećemo valjda da narušavamo reforme – a onda će posle nedelju dana već da neko opet pogine negde zbog sveopšte nekompetentnosti, bahatosti i javašluka – i eto nove ture spektakla, trista vam majki mrtvih jebo Gi Debor.“ Izvini, malo se ovaj pod navodnicima iznervirao, možda si provalio i sam, sad ću da dam da ga smire.

Ox utorak 14:18

Prvo, kratko o samom slučaju: Nadam se da nisu potrebne ograde o tome ko je i šta je Šešelj i koliko je zlo spakovano u toj tumorom nagrizenoj telesini i pametnoj glavi; držati nekoga dvanaest jebenih godina u zatvoru bez presude je kriminal, Gvantanamo, Čiča Tomina koliba, sramota. Ili, kraće rečeno: Jebem vam majku svima, počevši od Hansa Holcijusa pa nadalje.

Nova epizoda sapunice sa Vojvodom me podsetila na jednu staru epizodu Dexter’s Laboratory, onu kada Dekster hoće da uči francuski u snu, ali mu snimak zabaguje pa celu noć sluša samo tri reči: Omelette du fromage. Ujutru više nije u stanju da izgovori ništa osim te tri reči i one mu donose svetsku slavu. Tako vladajuća svita zabagovala na onome da je nešto, bilo šta, „napad na premijera“ (uz opcioni dodatak: „i njegovu porodicu“), „rušenje države“ ili „kočenje reformi“. Pošto su im koeficijenti inteligencije na nivou pijanog paramecijuma, a obrnuto proporcionalni nivou bahatosti, naši su vlastodršci uspeli da „napadom na premijera“ krste i puštanje Šešelja iz Haga, ali i zahtev da se Šešelj tamo vrati. Onda su primenili drugi deo svog, kako veruju, neuništivog katanađa, a to je da odu tetki lek da odnesu po nojevskoj logici – kako si rekao – da problem i nije problem ako se pretvaramo da ga ne vidimo.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]je li prošlo?[/typography]

Dublji politikantski smisao – ako ga uopšte ima – jeste da se ne razočara kafansko biračko telo, ono što je Premijera i dovelo u despotsku poziciju, pa nam tako on servira red lažnog evropejstva, red nacionalizma, malo sa Merkelovom dok se u pozadini vidi Aleksanderplac, malo sa Putinom dok ulicama idu tenkovi kao kad je Tito posetio Pjongjang. Malo parafira de iure nezavisnost Kosova, malo se dernja kako ne da srbsku kolevku. Malo potpiše sporazum sa NATO (koji je predvorje ulaska u tu govnarsku alijansu), pa malo viče na taj NATO na godišnjicu bombardovanja u čijem je indukovanju učestvovao. Malo sarađuje sa Hagom, pa ga malo proklinje što igraju ping-pong sa Šešeljem. I ponavlja kako je sve napad na njega, porodicu i reforme. E da, Dekster je u onoj epizodi ponavljao svoje tri francuske reči i kad mu je računar tražio šifru za ulazak u laboratoriju. Onda se ta laboratorija samouništila, ode sve u pičku materinu. Ali Premijer nije imao vremena da gleda Cartoon Network, tad je skupljao dobrovoljce za Vukovar.

Ariel utorak 17:00

Nažalost, celu ovu priču potiskuje nešto mnogo ozbiljnije. Sudeći prema nekim glasovima koji mi pristižu, opet nam se priprema potencijalno ozbiljno sranje sa poplavama. Kiša je opet padala po celoj Srbiji nekoliko dana, zemlja je zasićena vodom i reke su krenule da se izlivaju, gle čuda, opet otprilike u isto vreme kao prošle godine! I naravno da jebeno ništa nije urađeno u međuvremenu, u stvari, još gore, ono malo što je urađeno je urađeno na klasičan patentirano veljinsko-govnarski “boli nas kurac za opšte dobro daj da maznemo nešto za sebe” način. Evo, bedem na reci Ribnici, za koji su Norvežani dali 50 soma evra je VEĆ ODNELA VODA.

Bedem. 50 soma evra. Ćao. Pare bačene u vodu koje su završile u džepovima izvođača radova, koje bi sada trebalo naći i obesiti skrotumom za najbliži dalekovod, naživo. Zajedno sa šljamom iz SNS-a koji, pazi sad, već koristi ovu situaciju da proba da sruši vlast u Šapcu! Jebote, može li niže? Izgleda da nam nije dosta, nego ćemo sada i kašikom da jedemo govna i da bre ćutimo. Evo sada kopam i ne mogu da nađem da iko išta jebeno javlja o potencijalno ozbiljnim novim izlivanjima koje mogu da se dese već za par dana. Mediji valjda ne žele da dižu paniku u narodu, jer to je kažnjivo, jelte, pa ćute kao zaliveni, hehe kapiraš, zaliveni. Pa da li je moguće da nas toliko treba jebati da nam se ponovi apsolutno sve isto kao pre godinu dana? Ja ne želim da verujem u to. Neće valjda. I to je to, tu smo svi, u tom “neće valjda”. Kapiram da se i ova govna besprizorna beskrupulozna smrdljiva bahata nesposobna tifusarska na vlasti uzdaju u to “neće valjda” jer ne umeju jebeno ništa drugo. “Neće valjda” je izgleda najviše za šta su sposobni. “Neće valjda” za državni moto Srbije. NEĆE VALJDA, TI ŠTO SPASE, OD PROPASTI DO SAD NAS!!!

PS: Ovo gore se Aki i Oksara šalili, aprililili jebiga, a sad malo ozbiljnosti: svaka čast Vučiću, i neće bre te poplave, koja je verovatnoća da dve godine zaredom na isto mesto udare, nema šanse, a i ako bude vlast će nas pravovremeno spasiti amfibijom u kojoj je Vulin.

 • Kako je to ručak nebitan…

  NEĆE VALJDA?

 • Mr. Alfons

  Kraljevi ste. Ove prepiske za par godina spakovati u knjigu, obavezno.

 • Izvodjac radova

  A nije vam palo na pamet da se malo raspitate pre nego popljujete radove na reci Ribnici? Na primer: sta je to bedem, a sta obaloutvrda i sta je ustvari napravljeno. Koji je rok bio i koji projekat se koristio da se radovi izvedu? Da je ovaj deo obaloutvrde odneo vir koji se formirao nakon pravljenja projekta, a da za nov projekat nije bilo vremena jer su politicari hteli sto pre da se slikaju? Ne znate da je izvodjac dao garanciju na radove i da ce sada uraditi sve o svom trosku? Da ta firma zaposljava preko 100 ljudi i da se sama izdrzava, bez donacija iz budzeta, i da je neko ovo iskoristio da je obruka, ocrni, uvede pod stecaj i kupi za male pare? E pa ne znate jer se informisete iz kurcevog Blica, Kurira i Treceg oka. Jebo vas onaj ko vam dozvoli pristup tastaturi. PS. Za ostalo se slazem.

 • ArielTarzanija

  Nadam se da si svestan da to nemamo gde da saznamo osim ovako kad se neko direktno javi i objasni situaciju iz prve ruke. Dakle, super što si ovo napisao, drago mi je da je tako. Zna se onda ko treba da visi mudima na orasima – oni koji hoće da se slikaju. Pozdrav.

 • Izvodjac radova

  Malo sam preterao ovo sa tastaturom :-) izvinjavam se
  Afekt. Oni su govna, mi smo nasi. Pozdrav

 • buna bre!

  umesto sto stalno kenjate neke tekstove, jos vise ove diablole sto kao komentarisu, aj malo da se nadjemo u centru grada, da se skupimo pa da ginemo ako treba al da nam bude bolje!da oteramo ova govna, i da jednom u zivotu shvatim sta znaci SSSS!

 • narodni mudrac

  Slažem se sa tim što pišete, ali nije problem istaći šta ne valja, već nikako da neko napiše šta i kako treba. Svi znamo da ekipa – Vulin, Ilić, Dačić, Tadić, Ljajić, Gojkovićka, Trivanka, onaj mašinovođa u Skupštini, Slina Stefanović, degenerik Šapić, imbecil Mali… da je to skupina idiota, oportunista, diletanata. Problem je što niko da napiše šta treba i kako treba da se uradi. Ljudi koji znaju šta i kako treba su ili otišli odavde, ili misle da ovde ništa ne može da se promeni, ili samo kritikuju ali ništa konkretno ne rade iz raznoraznih razloga.
  Po mom mišljenju, ako uskoro ovaj “centar” ne donese bar bilo kakav boljitak, koliko god on bio mali, da za koju godinu (3-6) vlast preuzimaju raznorazni Obrazi, Naši i ostala ekipa.

 • Bata Sale

  Tako su i prosle godine “nece valjda”.

  Ajmo koje su kvote da li ce Cuckovic palit’ sirenu ili nece palit’ sirenu ovaj put?

 • FF430

  Pa jebiga ne pisite onda neproverene informacije, dajte tekst tipa “50 stvari koje ce Seselj duradi kad se vrati u Hag” i sl., a ne sta je rekao Vulin pre dva meseca a sta pre dva dana na tu temu. Koga bole kurac, covek je kreten i ne trosite tekstove na njega i politicare vise. Znam da ces sad da me oteras u kurac, ali postajete kao otrcana ploca koja vrti u nedogled, ipak ste ovde zbog nas koji vas pratimo pa uvazite nekad i nas. pozzz

 • Ико

  Ограничени сте као тераса. Ви сте у најави нове вође следећег 5. октобра, квази револуционари и титоисти, ццццццццц ауууууу на шта смо спали, претци нас проклињу.

 • глас народа

  Јебеш ти то, дајте Живадиновића за селектора па ће да нам крене!

 • SSS

  Imaćete problem sa realnošću sve dok stvari ne počnete da zovete pravim imenom.
  Isto kao i sa geocentričnom teorijom gde su potrošili vekove dokazujući da se sunce okreće oko zemlje dok jednog dana nije došao Nikola (slučajnost što je Nikola??? lololo) i napušio ih.
  Elem, Srbija je velika duševna bolnica, neki bi čak rekli ludnica “Sve ludo majku ti….” sa mnogo različitih odeljenja. Imaš ljude koji se oblače, ponašaju i govore kao političari/doktori/naučnici/etc i svi su oni raspoređeni u svoja odeljenja bolnice. Naravno da je najveće bolničko odeljenje opšte prakse. Problemi inače nastaju kada se pomešaju pacijenti između odeljenja.
  Ono što mi zovemo granica su zidovi bolnice, carinici su portiri. U ambasadama su davali otpusne liste iz bolnice na kratko ili duže vreme zavisno od pacijenta i njegove rehabilitacije, to i jeste bila fora sa vizama koju mnogi nisu shvatali i zato su odbijeni.
  Jer ako tražiš vizu još uvek imaš iluziju da je ovo država.

  Sad su malo popustili sa terapijom i možeš da putuješ van bolnice ali moraš da se vratiš. Ako hoćeš da se nastaniš i da radiš van bolnice opet ista priča sa vizama.

 • SSS

  TROLOLOLOLO

 • Dubravko Terzic

  Žalosno je da na portalu koji je zamišljen kao zajebancija možeš naći više zdravorazumskih opservacija nego nasvim ostalim “ozbiljnim” portalima zajedno.
  Nema vas cijeli internet. Moćni ste skroz.
  Pozzz iz Rvacke brateuuuu

 • Milos

  Hoćeš molim te da ponoviš ko nas proklinje?

 • Moca

  Čini mi se da je sva ova pljuvačina na račun AV, Vulina, Tome, Velje i njima sličnih, iako potpuno opravdana, u suštini uzaludna i promašuje metu. Hoću da kažem, ja ne mogu da krivim gorepomenute – ja znam da oni ne znaju/ne žele bolje od ovoga što (nam) rade. Glavni problem je nešto drugo, i to je lepo rečeno u onom delu “da se ne razočara kafansko biračko telo, koje je Vučića i dovelo u despotsku poziciju”. Dok se taj sloj među nama ne iskoreni, ako se to ikada desi, iz ovog blata nam nema bežanja. Previše je onih koji, i u 2015., u Vučiću vide novog Tita i Miloševića. Spreman sam da se kladim da će AV i na sledećim izborima oduvati opoziciju, kad god se ti izbori budu održali – za godinu, dve ili pet, sasvim svejedno. Živi bili pa videli.

 • Ико

  предак + -и (множина) →предаки (губљење непостојаног а) → предки (сибилизација) → предци (једначење сугласника – обезвучавање ‘д’ у безвучни парњак ‘т’ испред безвучног ‘ц’) →претци (губљење ‘т’ испред африката ‘ц’) →преци

  Ево “писмени” човече. Ја не признајем измишљену граматику овог “вуковог” измишљеног језика, али нажалост само нас тај уче. И да није срПски, већ србски тачније сербски.
  А пошто је то највећи проблем од целог идиотлука у нашој земљи, дозволи да се исправим