Životni put provincijalke

Šest sati ujutru, već od četiri su počeli da ukte autobusi prepunjeni izgužvanim portirima gaća usirenih od nedostatka papirnih maramica uz TV 1000 pa im to probilo kroz šlic na sintetičkom teget odelu sa izvezenim KORLEONE SEPARACIJA DOO KALUĐERICA, VLASNIK GOSPODIN ROBERT BABUNOSKI, te penzionerima kojima je svaki dan prvomajski uranak, poranili da prepipaju svaki leb, da mu utvrde konzistenciju korice, da li je za uz saft od šopske, samoinicijativna radnička kontrola prehrambenih standarda po Zakonu o udruženom radu dok ne naiđe obezbeđenje, pa onda AJTE GOSPODINE, AJTE MOLIM VAS IZAĐITE uz prigodno zavrtanje artritičnih ruku i komplementarno SRAM VAS BRE BILO, JA SAM BRE ČOVEK U GODINE, pa najava tužbe i pisanje pisma Vučiću, možda čak i otvorenog u „Večernjim novostima“, zadnje vreme došlo, nema. Kurve lagano krenule kući, slab promet, svakoj ostalo po pola pakovanja vlažnih, tanak jutarnji mraz im miluje kurije oči u AYDINDAS japankama, prilika noći bio je Sakib iz Izmira na studijskom proputovanju kroz Evropu Skanijom, ĆE DA RADIMO? SULEJMAN VELIČANSTVENI, ĆOK GUZEL, ALA ALA, ali on je probrao sakatu Šuhru, kraljicu maljavih fetiša Marinkove Bare, gledale su kako im deset evra odlazi poštapajući se štakom improvizovanom od suncobrana i daske za peglanje. Smog se razilazio polako otkrivajući musave fasade i Sunce je probilo kroz prozor neomalterisanog objekta od siporeksa, salonitki i PVC stolarije za koji među stanodavcima postoji prećutni dogovor da se zove dvorišna kuća u SAMOM CENTRU, CG, kablovska, klima, sve u fulu, studentkinjama, POVOLjNO, BOBAN.

Zrak ju je ošinuo po licu, pa zatim po mesnatom gluteusu koji je izvirio iz ćebeta „Vuteks“ Vukovar i obasjao strije što se sa na obe kriške pod uglom od 45⁰ prostiru od kukova ka dva meseca nedepiliranom čokolinu. Dva meseca nije išla kod kozmetičarke Sani koji svi osim nje same zovu Popularna Živkica, i to ne samo za depilaciju: dva meseca nije uradila nokte, dva meseca nije sredila obrve, dva meseca se nije farbala. I sada leži tu, zamotana u ćebe pored TA peći Magnohrom, rutava ko Čedo, međed iz zavičaja koga su počeli da smatraju kućnim ljubimcem a u poslednje vreme i članom familije, sa zift crnim izrastkom ispod platinasto plave farbe, obrva zapuštenih toliko da su ponovo počele da se spajaju, debljaju i dobijaju svoj prirodni oblik gavrana u letu što Majci Jugovića nosi Damjanovu ruku, čeka da je mobilni probudi pa da isključi peć dok je jeftina struja, skuva kafu i počne da se sprema za posao. Jer ona radi evo već dva meseca.

Ustala je, krmelji koji su već počeli da vuku od žutog na zeleno otpadaju sami od sebe, nikad joj nije bilo teško da ustane rano, stvar navike. Dole, kod kuće, legalo se u 9, a ustajalo u 5 da se obavi sve šta treba, zna se red na Goliji, a znaće ga vala i deca, govorio je njen otac, korpulentni domaćin simetričnih brkova i Г prozora na terasama, mora to od malih nogu da se uči pa da postane čovek bez obzira što je žensko; jeste, jebaće to neko, šta da se radi, tako je kad te život zajebe pa dobiješ žensko, ali ustajanje ima da bude rano i da se radi, red mora da se zna, i on joj je jebo majku iza šatre kad ju je upoznao na vašaru u Raškoj, jebo je i Biljanu Jevtić u motelu Predejane al to nije bitno, jebe joj majku i dalje, sad ređe doduše, jednom mesečno i eventaulno repete o Božiću, al vaspitana žena, pitoma, zna red i radi. Jes se obradovao kad se rodila, što da se ne obraduje, prvo je dobio sina pa nju, nema šta da strepi, ima ko da ostane na očevini da obavlja i namiruje ko i on, častio doktora flašu rakije, šećeruša, al šta ima veze, ko da zna peder školovani šta je dobra rakija. Sad je čovek domaćin, sad ima smisla što je digo dve ploče, sprat samo da se omalteriše pa sin da dovede snaju (masatniju neku, ćaća malo oči da odmori, kekekeke), a potkrovlje da ćerka ima da spava kad dođe sa unukom, zet, kaki zet da dođe, ko mu jebe mater, ako valja ja ću, ko je pojo prijinu ribu, ekekekekekekeke, krvav je Žika, Zoran Radmilović doajen glumišta.

“Viđala sam te kako deneš.”

I tako je i ona ustajala u 5 ujutru, doručak, leb nadrobljen u vruće mleko, tek pomuzeno, pa se skuva a odozgo dva santima kajmaka, proklinjala je posle tu seljačku dijetu, zbog nje je nabila guzice metar u prečniku pa joj se raširile kosti, išla u teretanu i gladovala, al džabe, građena ko da je progutala satelitsku antenu, i to ne onu Total TV nego satelitsku stanicu Ivanjica. Kad nema škole, na livadu da čuva krave, miris vegetacije i oštar planinski vazduh što na obrazima ostavlja trajni ožiljak seljačkog porekla, ona, čita lektiru, zoba borovnice i šumske jagode, Dragan Lukić za lektiru, pesme o Beogradu gde se svi samo voze tramvajem od Cvetka do Slavije i idu na pokretne stepenice, oči ogromne, zenice raširene, ko zna dal to postoji uopšte a lektira treba da bude spremna za ponedeljak, čuješ ti to lepa moja Breno, ojs Breno, ojs, ne u strikovo, opet će da nas juri sa budakom, nije mu tata vratio pare za slavu.

U osnovnoj školi sve bilo ko što Bog zapoveda, uvek među najboljima, malo radio kajmak i pršuta za direktora, a malo entuzijastična nastavnica, tek stigla sa fakulteta, puna ideja i volje da menja svet, oduševljena prirodom i zdravom planinskom decom kojima samo malo treba pa da pokažu svoj prirodni potencijal, zaluđena vegetarijanstvom i zdravim životom, šetnje i udisanje čistog vazduha dok je za jedno pet godina pored izvora bistre gorske vode do koske ne oglođe Čedo. Al drugo je to bilo, osnovna sa tri đaka, a za srednju je trebalo sići u varoš pod Golijom i smestiti se kod tetke udate za prekršajnog sudiju, prikrivenog pedofila, čisto da mu tetka udari kontru, otera ga u zatvor i konačno prepiše trosoban stan na sebe, pa da živi ko gospođa što i jeste. U početku, deca su se sprdala sa njom, ali nju je opasno načeo pubertet koji na planini rano počinje i čini da četrnaestogodišnjaci liče na svoje suve i spečene očeve od četrdeset godina koji izgledaju kao da imaju šezdeset. Sise su rasle, dupe se oblikovalo, a i ona se prilagođavala: na zidu visi poster Milana Stankovića, Cece i Bugarina, govor štelovan prema jednom jedinom fensi kafiću u gradu sa leopard-foteljama, odeća koja se ne nosi kući, prvo pušenje na zadnjem sedištu golfa dvojke Deju, na SOS kanalu poznatom kao “golijski Roberto Karlos” a zatim i probijanje junfa u hotelu “Srpski Dubrovnik” od strane Gliša, na SOS kanalu poznatog kao “agilni predsednik Glišonelo”.

A brat taman završio četvrtu godinu saobraćajne i ubio ocu potajnu nadu da ga možda pošalje za lekara pa da ima nekog svog u Domu zdravlja da ulazi preko reda i sve viče PRC!, al nema veze, završio mu je da ga prime u Žandarmeriju, kaki je sad lep, sinčina, jebač, siva maskirna uniforma i brijana glava, eneeeee noooooo! A ona je imala osamnaest i znala je šta hoće: videla je zadriglog oca kako dolazi sa njive traktorom i majku kako sprema vruću poparu sa govnima, pojedu, popiju kafu, rakiju (otac javno, majka krišom), pogleda se Dnevnik pa Aranđel, otac prepušta daljinski majci a ona okreće na pesme i tako dok ne polegaju. Ne, ona to neće, ona hoće da studira, to je i rekla, ti da studiraš, čudio se ćaća, što pa imam prosek, a šta bi da studiraš, zna i ona odgovor, medicinu oću u Beograd da budem lekar, ocu brk igra, videćemo, videćemo, a zna da će sutra da joj kaže da može.

I redaljka treba da se proba, yedan ye zhiwot!!!1

Pre nego što je sela u autobus, otac joj je dao telefone rodbine po Beogradu, pršutu zavijenu u „Blic“ stavio u prtljažnik, i reko ČUJEŠ – DA TI KAŽEM – NEMOJ – NEMOJ TAMO – DA SE JEBEŠ PO ULICI – DA MI SELO PRIČA- SI ČULA? E AJ SAD ĆERO SREĆAN PUT! To je bio poslednji put da ih je videla, posle su se samo čuli telefonom. Jer ona je stigla u Beograd i istog trenutka odlučila da će da ostane tu za ceo život: koleginice kojima su mame i tate doktori po Kliničkom centru sanjaju o Njujorku i Parizu, o Tokiju i tako tim sranjima koja ne treba da zanimaju normalnog čoveka, a ne shvataju da je Beograd najbolji grad na svetu sa Ušćem, Delta sitijem, splavovima i onim pokretnim stepenicama. Što da se ide negde drugde, mislila je dok joj je u glavi odzvanjalo moj Beooooooogradeeeee, zagrli meeeeeee, učila je ulice napamet i bežala od svakog iz rodnog kraja koga bi prepoznala na ulici, jer ona je Beograđanka sad i zna da nije tačno kada kažu da nije bitno odakle si, da je to sažaljenje prema slepcima koje je život zajebao u startu. Da, ona je sad Beograđanka, sama i sama sebi dovoljna. Zato sad treba sve da se proba, sad kad nema nikog nad glavom da joj smeta, mislila je dok je pušila u separeu mladom Stefanu Vlastimiru Predragu Nenadu Rambu Trećem, mladoj nadi OFK Balkan Bukovica, na SOS kanalu poznatom kao “ćalijski Krojf”, sinu Bobija Babuna, vlasnika separacije peska. Sanjala je da ga uhvati na klinca pa da se vrati Audijem u rodno mesto, samo da je vide, da prošeta gradom, da oseti te poglede iz kafića, da se zagrcnu kašičicom za espreso i da se zadave, a ona da ih ne pogleda, samo da prođe pored njih. Bušila je kondome, pričala da je na piluli, ali Babun Junior je bio iskusniji pa ga je vadio na vreme i prskao po Bošnjački fotelji. Samo jednom joj je uspelo da ga zajebe, on pijan a ona gore, mešala je kao Radoje Dakić, Babunu oči odoše unazad, filovao ju je kao vodoinstalater silikonom i zakuntao. Prošla tri meseca, trudna saaaaaaaam!, odabrala je i ime, zvaće se Kristijan a oni će živeti na Senjaku, pored Cece, i da joj kupi Minija da ide na koktele. Ibica je kiretažu učinila primamljivijom.

Otkda je počela da radi, pala je u depresiju, uopšte više nije obrađala pažnju na sebe. Babun je našao novu brucoškinju, a ona je već rekla svojim da prima stipendiju i da ne moraju da joj šalju pare kad joj to tolicko ionako ne znači ništa jer skup je Beograd, toliko je htela da im dokaže da su siromašni brđani. Sada se sprema na posao u ćevabdžinicu „Željo ORGINAL“ i nada se da gazda Jusuf nema jutarnju erekciju. Nije joj danas do toga, treba da uči anatomiju, mora da zapne i završi fakultet, našo tata vezu za posao dole, kod kuće.

 • 4гу3р0#16

  PROVINCIJALCI MRŠ U JAPAN!

 • ivanjicanin

  ljudi zgolije znaju sve padeze

 • Niko

  Ovaj tekst je toliko jadan da nema dalje. I ne, nisam provincijalka.

 • Bravo Groucho!

  Od ovoga moze da se umre!

 • Genclerbirligi

  Tekst na nivou odličnih ( ne i najboljih), pun zdravog, poštenog, vulgarnog humora. Odličan, 5

 • Metropola gladi

  autor ovog sranja najverovatnije zivi u 40kvadrata sa mamom i tatom,kivan sto nema 10evra u dzepuu ali to nije bitno jer je on jelte Beogradjanin,letuje na adi a zimuje u bloku,ismevan od svih kao klinac,mozda je emotivno unisten od provincijalke pa ih zato pljuje…nek on uziva u svom luksuzu od 40 kvadrata na 15 spratu svoje zgrade u Zarkovu ili nekoj drugoj zabiti i trazi od tate da sipa gorivo u svog neregistrovanog juga,jebo vas beograd sirotinjo gladna

 • Zubar

  Izgleda te provincijalke nisu davale pičke autoru, pa su mu dali po mašti dok su tugovali.

  A autor nema pojma ni o planinama, ni o selima, a ni o fudbalerima.

 • Ivan Milovanovic

  Koliko je, čoveče, dobro beograđankama, one nemaju strije i krmelje kad se probude.. standard jbg, prestonica.. Zamislite sad devojku koja je sušta suprotnost od ove opisane i zamislite koji je to pakao od života da 25h dnevno razmišljaš o striji, obrijanom i izbeljenom čmaru, 2mm izrasle kose od juče, dok se budiš skroz očešljana i ful našminkana pod hladnim svilenim pokrivačem, a u frižideru list salate i pola krastavca.. :)

 • Agilni Glisonello

  Ovaj tekst je do jaja. I mozda nisi provincijalka, al si zato glupa ko kurac.

 • napred srce

  Fin tekst, mozda malo podseca na grabljivicu, sponzorusu itd. mada se meni svideo i znam dosta primera takvih riba koje dodju u bg i sad daj svega a jos ako se ulovi i lokalni diler spida ajoj to je premija.

 • Ivanjicanin2

  Ovo je ocigledno pisao neko sa teskim predrasudama i kompleksima. Ovi mi lici na opis nekog novopecenog “Beogradjanina“ koji se stidi svog porekla. Svako ko je bio na Goliji i u Ivanjici zna kakvi ljudi zive ovde. Nijedan tekst ovde mi nije ostavio ovako odvratan utisak kao ovaj.

 • Kype

  Текст је скроз у фазону класичне зајебанције на Тарзанији, одличан! :)

 • Немања Јанковић

  Pa upravo je to poenta teksta, ismevanje novopečenih beogradjana koji paraju nosem oblake kad ih put nanese u rodno mesto ili se odnose sa nipodaštavanjem prema svojim zemljacima koji dodju u Beograd.

 • Немања Јанковић

  Tekst je mogao biti recimo životni put beograđanke u Njujorku. Poenta je kritika kompleksa….

 • Čobanica iz Raške

  Beogradjanke su stvarno posebna vrsta. xD

 • Miki

  “popara sa govnima” – zdrav, posten humor?… umetnik je predstavio sve svoje komplekse ovim tekstom…

 • ђока

  Сви сте ви говна и маховина, што прозивате човека, нашли сте се прозвани. Не значи овај текст, који је један од бољих овде, да су све провинцијалке такве, ово је само једна лепо описана животна прича, каквих има гомила. Искулирајте мало.

 • nesa nebriga

  jebo ti ja mater iz zarkova sa petnestog sprata direktno u usta. Sirotinjo provincijska… ceo zivot ste kivni na beograd a opet svi dodjete ovde da se zivite

 • Cole madjia

  Sta se palite cobanke i cobani ? Ovo je karikatura ribe iz provincije kako je autor vidi.

 • seljanin

  smiri se decxko, ovo je izmisljena prica o jednoj devojci koja je sjebala zivot. nije rekao da su sve takve, i ne znam sto zatucani ljudi toliku hejtuju kad ne izvaljuju sustinu.

 • Penelopa

  Miki, ta stilska figura se zove IRONIJA….

 • Penelopa

  …I ujutru kad otvorimo usta miriše nam na jagode;)

 • Scavenger

  Postovana redakcijo Tarzanije, iskreno cu Vam priznati da ste me valjano nasmejali. Ono sto nedostaje danas “medijima” u Srbiji jeste nepristrasnost, a cinjenica da Vama apsolutno nista nije sveto me uvek obraduje. Znate, najteze je priznati sebi u zivotu, ali ako je neko “gradski hejter”, to je ok, priznaj sebi. Ako si provincijalac i prostak, opet, priznaj to sebi. Prosek je za naseg coveka da ima pamcenje ravno zlatnoj ribici, ali znamo u sta su Beograd pretvorili nasi dragi sugradjani sa brda. Necemo da se lazemo, molim Vas. Srdacan pozdrav.

 • Hamman

  Tekst je ok, mada ima delova gde treba brate da ukljucis mozak da bi razumeo sta pise, jebiga treba da pisete laganije tekstove gde ne treba neko filozofiranje jer je ovo sajt na kom zelim da odmorim mozak i citam zajebanciju..

 • Canyon

  A da Tarzanja otvori gore jos jednu kategoriju tekstova, koja ce se zvati Glupi tekstovi za izbegavanje i sl. Jebaste nam majku u zadnje vreme sa kolicinom usranih tekstova..

 • Otorinolaringolog

  Redakcijoooo zabrani nam komentare…sve mozak do mozga ovde pise

 • Sova Sović

  Imam ovakivh u Ivanjici i po Goliji koliko hoćeš. “zaluđena vegetarijanstvom i zdravim životom, šetnje i udisanje čistog vazduha dok je za jedno pet godina pored izvora bistre gorske vode do koske ne oglođe Čedo.” Najjači.

 • Invisible Reality

  Nesto najbolje sto sam procitao u poslednje vreme na Tarzaniji.

 • Realan

  Tekst je teško sranje! Sjebaste ovaj sajt, ne znam što puštaju svako da piše. Sećam se da sam 2012. godine nalazio na samo dobre tekstove, sad je odnos sranje/dobar 60/40

 • Vucak

  Ja sam iz Ivanjice, keva mi je iz jednog sela ispod Golije i tvdrim da je tekst brutalan.

 • vilijem de paksi

  dosta ljudi se pronaslo u ovom tekstu, naravno ne golijski karlosi i calijski krojfovi

 • Ivan Milovanovic

  Devojka kakva je opisana u tekstu može biti i čistokrvna beograđanka. Zbog čega recimo baš nikad nije? Zbog čega neki urbani likovi iz blokova ili Dorćola uvek ovakvu žensku osobu poistovećuju sa devojkom van Beograda koja je došla eto baš U Beograd? Jedan tekst ne znači. Ali kada deset puta furaš istu temu onda je to ipak stereotipizacija i neki problem u glavi. A ljudi ovo čitaju i ima sve više budala kojima će ovo ući u glavu jer su suviše glupi da skontaju zezanje (mada i drkanje drugih ima granicu). Nažalost se sve česce iza ovolikog broja opisa i stilskih figura ipak krije nešto mnogo površnije. Jeste, ima humora specifičnog Tarzaniji, ali kanda malo ponestalo ideja. Evo ideje, pa razradite: recimo “beograđanka” iz Grocke ili sa Mirijeva iskrada se iz sobe tiho, da ne probudi babu u 23h, izlazi u fensi klub u jedinoj skupljoj toaleti i cevči celu noć jedan isti koktel za koji je nedelju dana štekala pare, sa sve neobrijanim čmarom.. ne bi li joj se smejali u društvu i te fore.. nakitite malo.. pa je lik vozi kolima na Košutnjak, a ona slabo iskusna i nosi pamučne domaćinke pa joj se lik smeje i spusti mu se.. :) I na kraju bude fora kako je ta devojka u stvari mama autora teksta na Tarzaniji, pa mu to ispričala kada je ON počeo da izlazi sa curama. A, tarzani? Dobra tema i humor? A hoćete li nekad TU da razumete humor i zezanje i ironiju? Ne, samo kad pišate po vanBeograđanima?

 • Bata Sale

  Ja znam 2 ovakve. Nisu bas sa sela, ali su iz manjeg grada. Bas ovakve, koje se ne javljaju kada te sretnu.

 • Progradjanin

  Čitajući komentare zaključujem, istina boli.

 • Preston Konor Dojajojl
 • lady

  recimo owako-ja sam rodjena beogradjanka,imam poznanice koje nisu to,ali se ne stide swog porekla. isto tako komsinica je olicenje owe dewojke iz texta,na zalost. koristim swaku priliku da odem iz beograda i radim u drugim mestima. cula sam swakakwe price o beogradjanima,najwise to da nas mrze. pa ok-zasto se onda trci u owaj grad toliko-owde se ne ziwi nista bolje nego u manjim mestima,cak sta wise-za mnogo stwari je i gore bas owde-‘na uscu dweju reka…’

 • Mishko

  da i koristis W kao da postoji u srpskom jeziku….sta dalje reci

 • Gradsko dete

  Ma ja sam odusevljena ovim tekstom..Sa svom ironijom koji samo malo inteligentniji ljudi mogu da razumeju.. Sve je lepo rekao kako jeste… I da devojka sa Dorcola ne moze biti seljanka koja nosi animal print na sebi..Ne moze jer zna da to nose samo seljani…LJudi budite realni .. TOliko seljaka je doslo u Beeeograd i uzurpirali su ovaj jadan grad da prosto ne mozete cuti “:Beogradski” jezik sa sve ispravnim akcentom, 7 padeza u receniti itd..a kad sretnete tu osobu prosto vam se pojavi osmeh na licu, nesto vam toplo u grudima i gledate ga kao nekog svog..i dalje ima nade da je ostao po koji Beogradjanin ovde jer vecina je vez zapalila preko grane kad je videla koji se sljam skupio ovde.. I da Beogradjanke se prepoznaju na kiiiloometar.. Imaju sarma, smekerke su, kulturne,atraktivne.. A ove dosljakinje koje se nazalost trude da budu kao neke Beooogradjanke tesko..toliko smrde na luk da dzaba im i taj manikir kad im ispod noktiju crno..LJudi ne stidite se odakle ste i vratite se u svoja sela i tamo radite i zaradjujte od poljoprivrede ili cega jos a nama ostavite nas grad da ga mi uredjujemo i radimo u istom.. Moram da napomenem i muskarce sa sela i iz Beograda,Pa to je nebo i zemlja..SMekerica je Beogradjanin koji po samom hodu i nacinu odevanja i pokretu mozes reci da je gradsko dete..e to mogu samo shvatiti ljudi koji su iz BG-a a ove druge persone ne mogu ni u pokusaju..Pozdrav..

 • Lulzwaffe

  Jebi majmuna. U Beogradu nema Beogradzana, a u Zarkovu su svi KRAJISNICI LJUTI OPAAAAAA

 • Uobrazenost

  Bitno da je u gradu mnogo bolje. Po meni od tih ljudi koji dodju iz unutrasnjosti postoje dve vrste ljudi: 1. Oni koji ce se postenim radom, studiranjem I nekim drugim poslovima izboriti za svoju egzistenciju I mesto pod suncem I pod 2. Oni koji ce nekim od ovih nacina kao ova devojka iz teksta pokusati da dodju do nekih svojih ciljeva. Za oba slucaja je zajednicko da ce da grizu I do zadnje kapi krvi I znoja da se bore za svoj cilj, bio to pravi ili krivi put. Al svakako je to vise za postovanje u odnosu na mnoge uobrazene, depresivne beogradjane I beogradjanke koji s roditeljima zive do 40 godine, grebu se od njih za pivo I kladionicu I kao prozivaju provincijalce, a sami staticno zive godinama I nista ne preduzimaju I sve zivo kritikuju preko neta I tastature a sami nemaju nikakvu pricu koja bi mogla da ih opise. Bojim se da je jedna od ovakvih osoba I sam autor ovog teksta. Ovakav tip osobe kao devojka iz teksta barem ima pricu o kojoj vi ili neko drugi mozete da pisete, a o vama neka pricica da padne?!Bavite se malo svojim zivotom!!

 • Genclerbirligi

  Pročitaj ponovo moj komentar…

 • Nikola Malic

  Ajde da mi neko objasni zašto su svi (mnogi) rešili da napuše ovaj tekst. Ovo je stilski možda najbolje izveden tekst do sada. Ne kapiram što je tako strastveno napadnut.

 • Steve

  Rodjen u Njujorku, od 25. zivim u Zenevi, cesto boravim u Beogradu, i mogu da kazem samo jedno. Toliko musav, prljav, siromasan, nekulturan grad, sa devojkama kojih 80% lice na transvestite, i premasnom jednolicnom hranom koja ni na sta ne lici, nisam sreo nigde na kugli zemaljskoj, a obisao sam bukvalno pola planete. Izuzetak su mozda onih 3-4 kluba, i 5-6 splava, kao jedina atrakcija koja postoji za 2 miliona ljudi, ali i tamo je svaku noc potpuno sve isto, i u nedelju dana postaje nevidjeni smor. Valjda su zato tamo mladi u izlasku non stop mrtvi pijani. Verovatno im u tom stanju sve izgleda onako do jaja. Tako da ti ljudi, u tom smesnom jadu i bedi od grada, pricaju o necem toliko “urbanom” i ekskluzivnom, je stvarno burleskno.

 • Gost

  Wau, ovoliko “w” u jednom tekstu…

 • Pent

  Sisaj ga dole!!!!!!!!!!

 • metropola gladi

  pa tebi do beograda treba sat vremena prevozom jebem ti mater sirotinjsku

 • salas

  Zasto ste vulgarni gospodine ? Ovaj komentar je samo na uljudan i pristojan nacin iskazao sustinu. Ne mozes znati gde si ako se ne uporedis sa drugima, a istina je da je Beograd u odnosu na svetske centre daleko kao i najzabaceniji zaseok Srbije u odnosu na Beograd, te je ovaj tekst u tom smislu i ironican, jer mnogo vise Beogradjani pate da budu deo svetske elite,pa tako cesto glume i pretvaraju se da su nesto sto nisu i na taj nacin i ubijaju starobeogradsi smek, nego sto vecina ljudi sa sela pati da budu Beogradjani.

 • Bosko

  Jako los tekst

 • seljačina iz čajtine

  Smrt beogradjanima. Najveca govna su beogradjani, nema gorih i nabedjenijih ljudi. Cela srbija vas mrzi

 • seljober

  Ima ‘vaki’ kol’ko ‘oš po BG. Ali da razum’jem za BG, al’ otkud u BL?

 • Marija

  Sirotinja provincijalska??? Jesi li svestan da jedan obican traktor kosta 2 puta vise od BMW-a, ili da provincijalci za razliku od nazovi gradjana imaju mnogo vise kapitala bas u tom zemljistu koje poseduju. Ti koji si tako pametan i pismen i ocigledno pravi Bogradjanin treba da se vratis u prvi razred osnovne skole! Da naucis da pises pre svega, a zatim da malo obratis paznju na kulturu, ako ostane vremena. Ipak, uciteljici ce previse vremena trebati da te nauci osnovama! I ne, nisam provincijalka. Beograd nije nista sem ogromne selendre u kojoj je naseljen sav moguci olos. Cast izuzecima.

 • Marija

  Nije to karikatura samo provincijalki koje glume ribe :) Nazalost to je slika i prilika onog sto devojke postaju danas sa uvrnutim idealima i sistemom vrednosti kojiii zapravo i ne sadrzi vrednosti.

 • nesa nebriga

  Majo sponzoruso lose ti je poredjenje traktora (masine koja privredjuje) i bmw-a koji je zapravo odraz imucnosti vlasnika mu burzuljcine i nema nikake prihode za razliku od traktora. Kad seljak nabaci zlatnu ovcu ili takvog bmw-a u garazu tada ces moci da ih poredis. Sto se tice kapitala i ostalih sranja da je tako bajno zasto bi onda dolazili u beograd sem na studije? Dzaba ti pravopis pored loseg razmisljanja. Pozdravi uciteljicu :D

 • nesa nebriga

  Aj sto si sirotinja nego si i totalni nemac pojma… zarkovo spada u beograd, ako si hteo da kazes do centra grada onda je to druga prica. Nabavi kola i dodji da te opet popisam sa petnaestog sprata.

 • Saško

  Ma da se nosite svi skupa u pizdu materinu, odvratni ljudi!

 • Mara

  Pre svega nisam sponzorusa, i zamolila bih te da ne pokusavas da me ubacis u klasu tebi slicnih za pocetak :) Sto se tice traktora i BMW-a, da, definitivno ce uvek postojati razlika izmedju vrednog i postenog coveka, koji razmislja o tome da mu deca sutra zive cistog obraza i dobro, i mufljuza i bagre koja ce uvek morati da ima telohranitelje oko sebe.
  Zasto dolaze u Beograd sem na studije? Mozda zato sto su ovi nasi mufljuzi divni na vlasti toliko sve urnisali da je u provinciji nemoguce opstati osim ako ne poslujes sa strancima. Uostalom, gledaj malo TV, po ceo dan se prica uglavnom o Bg-u (osim u vremenskoj prognozi da se razumemo) :) Moje razmisljanje je super, samo si ti malo iskompleksiran tako da je dzaba tebi taj smajli :D

 • stefan

  Care ,moras da razumes da je beograd jedno sranje u kome ima vise gladi jada i bede nego lepog i normalnog zivota… tako da ne vidim razlog zbog cega predstavljas beograd kao neka vrata raja…
  Da ,rodjen sam u beogradu i ne,ne zivim u srbiji niti na balkanu.

 • Sinner

  Pusi ga i ti i tvoje smrdljivo malogradjansko sentimentalno proseravanje. Cuj “beogradski akcent je ispravan”, evo usracu se sad!

 • dobrila

  aaaaaaaa ljanke, odjebite iz BGa

 • jebo ti ja pas mater

  “zasto se onda trci u owaj grad toliko-owde se ne ziwi nista bolje nego u manjim mestima” od upravo ovakvih tipova ljudi -beograđana apropo nebeograđanima, mi rožnjače trule. ne toliko od w, već od toga što nisu otišle dalje od kruga dvojke (osim kod cace i shomija u blokove), što misle da su ovča borča krnjača vojvođanska sela kod rumunske granice a sremčica i batajnica negde u bosni?!?! kod granice sa kosovom?!?! a ne kosovo je srbija bwe!!11 xexexe
  “lady” (kad glava služi samo za frizuru) – mesečna plata u pekarama/trafikama i sl. u provincijskim GRADOVIMA koji ne spada u onih par malo manjih od beograda je cirka 12000 dok u bgu može biti i do 30000. 30000 u istim tim gradovima možeš da imaš samo ako si u nekoj fabrici, glumiš pokretnu traku i motaš kablove/lepiš đonove a pritom nisi nešto dobar i vredan pa te zbog toga unaprede, pa otud veća plata. a u bgu sa srednjom mašinskom ali sa dobrim drugom pederom koji ima vezu možeš da vrlo lako budeš akaunt egzekjutiv u nekoj inostranoj firmi, ni sam ne znaš koji ti je opis posla ali to nije toliko ni bitno, furaš kravatu i klikćeš refresh feed na tviteru i zgrćeš 70000. ili se na kraju krajeva vikaš lady isturiš but bez strije odeš u strahinjića bana i oženi te ivenčuli bože daj sin ivent organajzerke 18ih rođendana dece estradnih zvezda.

 • Чачанин

  Заиста не знам на које то “праве” Београђане мислиш, пошто данас готово и да не постоје. Немој сад да ми причаш како си рођени Београђанин, а уствари ти се деда или отац доселио у Бг пре 35 година. Мислим да је уопштено познато да најправилнији акценат српског језика имају Ваљевчани и Чачани. И да не стидимо се свог порекла, и једва чекамо да се након завршених студија вратимо у своја родна места и да их унапређујемо, али проблем је велика гузица Београда која тражи све више и више новца од наших провинцијских варошица, ако сте тако способни немојте да дозвољавате да вас финансирају неки сељаци, некултурни провинцијалци, који смрде и руже “ваш” лепи град. Пуно среће у уређењу вашег града, али без наших пара!!

 • just me

  omg, samo u ovoj sirotinjskoj Srbiji mislim da postoje ovakve lokal-patriote…. Zivela provincija/selo i ziveo Beograd!!! provedite malo vise vremena uz knjigu i informisite se o tome koliko su migracije ljudi potrebna i pozitivna stvar, zamislite da svi mi koji se rodimo u nekom gradu/selu ostanemo tu da zivimo i umremo i nasa deca i njihova deca i tako generacije pa na kraju bi se ukrstali u srodstvu i radjali bi se degeni… Tako da samo polupismen svet moze ovako usko da gleda… draga provincijalko i draga Beogradjanko i svi ostali samo pratite sebe i svoje snove i migrirajte gde god da vam srce zeli…

 • realno

  zar newidis da je ona lady….mi smo seljacine nerazumemo mi to