Velika šestorka – Mančester siti

Pre nekoliko godina je Šeik Mansur Bin Zajed ovaj klub priključio na nepresušan izvor masne nafte iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tim galantnim potezom je napravio šampiona Engleske od bučnih i simpatičnih komšija koji su pre njega predvođeni igračkim veličinama poput Darijusa Vasela i neponovljivog Kikija Musampe bodove spasa tražili u megdanima sa Čarlton Atletikom.

Prošla sezona

Najvažniji period dosadašnjeg bivstvovanja ovog sportskog kolektiva na fudbalskoj mapi sveta. Titula, jedna jedina titula. Da nije došla sad, da Džoi Barton nije šutirao Aguera po terenu kao da su na poselu ili da QPR nije odigrao kardinalna i potpuno neshvatljiva poslednja tri minuta sezone, najlošija u istoriji sporta uopšte, ne samo fudbala, budućnost ovog udruženja ne bi bila toliko svetla kao što sada jeste. Ne bi bila jer bi intenzitet šeikovog interesovanja za fudbal bar malo opao i on bi možda poželeo da nedeljno popodne umesto u loži stadiona provodi na tradicionalni način uzimanjem učešća u orgijama sa haremom sačinjenim od 50 devica sa mirisom lavande. Ovako se sve menja, ovo je prekretnica, Siti postaje novi Čelzi. Koliko god navijači ostalih klubova tvrdili da projekti kao što je Sitijev simbolizuju sve ono što im se gadi, nemaju druge nego da prihvate realnost. Prema Čelziju već sad malo ko oseća gađenje koje je osećao u početku, a za deset godina to niko neće ni spominjati. Ista je stvar sa Sitijem. Uostalom, do tada će mnogi klubovi imati tajkune koji će ih filovati ludačkim svotama i to neće biti ništa čudno.

...ubrzaj mi srcu ritam, kolko košta ja ne pitam.

Transferi

Neobično mirno leto za kritično štedljivog i racionalnog Manćnija koji je suptilno i bez imalo srama opet zapomagao kako mu trebaju novci za pojačanja jer na svakoj poziciji nema ni tri čoveka koji loptu kotrljaju na visokom novou. Želje mu ovaj put nisu uslišene jer su ljudi, kojima je ipak posao da brinu o tuđim parama, shvatili da nemaju više gde da naguraju nove fudbalere kad nikoga ne mogu brenerom za šurenje svinja oterati iz kluba. Normalno da ne mogu – ljudi sede na klupi, čačkaju dupe domalim prstom i razmišljaju šta će obući večeras kad ih Kolarov i Džeko odvedu na spektakularni koncert Šabana Šaulića u Frankfurtu. Za sve to vreme im naftni derivati, ne kaplju, nego nemilice pljušte po bankovnom računu. Ipak Siti je dobio dva pojačanja. Jedno je Džek Rodvel koji je došao iz Evertona iz nepoznatog razloga jer ne znam kako može pojačati i ovako ubitačnu sredinu terena. Drugo pojačanje je ogromno i predstavlja najbolji Manćinijev posao do sada. Progutao je svoj ponos kao šlajm iz nosa i govnjivim đonom pogazio sopstvenu reč, ali je time dobio argentinski napadački tandem koji može na ugovoru potpisati 50 golova u sezoni. Karlos Tevez je najveće pojačanje ekipe u odnosu na prošlu sezonu. Vratio se, veliki strah rivala se obistinio.

Auu Baloteli... al ćeš na klupu.

Kao što rekoh, niko bitan nije otišao, pokušali su da se reše i Kolarova i Džeke i Kolo Turea i Savića da šuknu na kaljenje u neke Vulverhemptone i gluposti, ali ne vredi. Niko ne mrda, zakucali tiplama skrotum za klupu i jebe im se. Čak ni mučenog Adebajora, koji se vratio sa pozajmice iz Totenhema ne mogu da se ratosiljaju jer ni on neće nigde ako mu novi klub ne da platu koju ima u Sitiju, a takav debilizam se neće desiti nikad.

LOL! Ovi moroni daju pare, ne moram ni igrati glupi fudbal.

Ova sezona

Imaju sve preduslove da budu prvi počevši od nepobitne činjenice da imaju najjači tim u ligi, da u njemu nije bilo promena pa su sad već bezobrazno uigrani i ove godine se sigurno neće usrati osvajanja titule kao prošle kad je Junajted to zamalo iskoristio. Samo dve stvari mogu da ih ometu. Prva je što će ove godine ligu šampiona shvatiti mnogo ozbiljnije jer nikako sebi ne smeju da dopuste da opet ne prođu ni grupu pošto će ih šeik usijanim žaračem silovati u dupe tokom naleta besa i uzeti im sestre za harem. Druga je činjenica da u ekipi imaju nezanemarljiv broj potpunih idiota, tako da ne treba čuditi ako se Tevez i Baloteli potuku na treningu oko vode i jedan drugom slome ključnu kost i iskopaju po oko, ako Najdžel de Jong u žaru borbe opet nekom polomi nogu i dobije doživotnu zabranu prilaska sportskim objektima bilo koje vrste ili ako Džejms Milner popije prvo pivo u životu, vidi kako je to lepo te se potpuno prepusti porocima i batali fudbal poput Adrijana i Kvarežme.

Tarzanijina prognoza: Prvo mesto.