Velika šestorka – Totenhem

Dokazano nepismeni pasionirani ljubitelj masnog špricera i još masnijih psovki Hari Rednap je za veoma kratko vreme uspeo od ovog tima da napravi ravnopravnog takmaca u borbi za ligu šampiona. Naravno uz pomoć jevrejskog kapitala koji stoji iza kluba i koji mu je omogućavao da najbolje igrače dovoljno dugo zadrži u ovom delu Londona. Iako uvek u senci gradskih rivala Arsenala i Čelzija, poslednjih nekoliko godina veoma blizu da ispliva iznad barem jednog od njih.

Prošla sezona

Težak početak, na samom startu, u prve dve utakmice su rutinski naguženi od mančesterskih klubova i tad su mnogi pomislili da nemaju šanse da dođu do prva četiri mesta koja vode u najeminentije evropsko takmičenje. Nakon toga su u kontiniutetu pobeđivali i u jednom trenutku zapretili da se umešaju u borbu za titulu, a onda su im trenera počeli povezivati sa mestom selektora engleske reprezentacije i to je vidno uticalo na njihove igre. Ipak su uspeli da se dočepaju te 4. pozicije i svim silama navijali da Čelzijev autobus bar neko uspe da izbaci iz brzine kako im ne bi zauzeli mesto za koje su godinu dana lučili znoj i vreme morali da provode u društvu Ćorluke. Nije se desilo, Drogba je još jednom bio neumoljiv sa kreča.

Kako to mislite ne igramo Ligu Šampiona i što opet nema vinjaka u poslastičarnici?

Transferi

Veliko pojačanje u liku Jana Fertongena koji je nasuprot svakom očekivanju i zdravom razumu pored živog Arsenala, u kom bi stajao rame uz rame sa sunarodnikom Tomasom Vermalenom, izabrao da pojača najslabiju liniju ekipe sa Vajt Hart Lejna. Nakon što je Ledli King usled konstantnih problema sa išijasom odlučio da okači kopačke o klin i pribegne kosmo disku u blagodetima penzije, Fertongen je mamuzama uleteo kao svojevremeno Taribo Vest Partizanu. Pored njega pristigao je i veznjak Hofenhajma Gilfi Sigurdson, koji je prošle sezone pravio dar-mar na pozajmici u Svonsiju i koji može biti ključno pojačanje sa obzirom na sve izvesniji odlazak Modrića Luke. Naravno, najzvučnija promena se dogodila na klupi, gde je zaseo Andre Viaš Boaš koga je Roman Abramovič posle polusezone u Čelziju najurio elektrošokerom za krave.

Ovolicno mi fali da budem ko Murinjo.

Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka su već pokupili prnje i parče hleba namazano bezobrazno debelim slojem Nutele pronašli u Ukrajini i Rusiji, a najbolji među njima će po svoj prilici privređivati u nešto toplijim krajevima i imati tu nesreću da posle treninga boravi u istoj prostoriji sa golim Kristijanom Ronaldom.

Matori, idemo dogodine, ni Ćorluku im nećemo ostaviti.

Ova sezona

Liverpul će im biti glavni konkurent za što viši plasman. I pored toga što je ovo i dalje po imenima veoma jak kolektiv i toga što su uspeli da zadrže vetronogog Gereta Bejla i njegove prepoznatljive uši, smatramo da je odlazak jedne takve trenerske veličine, ogromnog autoriteta kako u kafani tako i van nje, veliki udarac za ovu ekipu. Po rezultatima i samoj igri će se takođe videti da svi oni koji su tvrdili da momak koga ovde od milja zovemo pustinjskim skočimišem nije precenjen, već je jedan od najboljih organizatora kotrljanja lopte po terenu. Za Modrića je zagrizao Murinjo, on će verovatno postati najveće pojačanje madridskog Reala za ovu sezonu, a kome to nije dovoljno da mu skine kapu može da se posveti praćenju jedriličarstva i šopingholičarki.

Tarzanijina prognoza: Šesto mesto.