Zavera iz nionskih katakombi – kako će nestati fudbal

Kruševac i crnci su nezasluženo dobili previše medijskog prostora u poslednje vreme. Ako misliš da se to desilo spontano, onda nemaš mašte i velika si budala. Ali mi smo tu da ti otvorimo oči i ukažemo šta se sve dešava u svetu u kojem se penjanje po Mesecu snima u studiju, a Pentagon sam diže u vazduh da bi se stvorio alibi za napad na islamsku nejač sa kalašnjikovima. „Rasizam“ i čitava frka su lansirani kao povod za radikalne promene fudbalske igre koje su na tajnom sastanku u nionskim katakombama u četiri oka dogovorili Sep Blater i Milovan Đorić. Te promene će polako ali sigurno sahraniti fudbal.

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2012[/typography]
Ceo svet se zgražava odvratnim rasistima sa brdovitog Balkana. Magazin „Time“ za ličnost godine proglašava Sola Kempbela, tamnoputog homoseksualca koji je tražio da se Srbija izbaci iz svih takmičenja na 20 godina. Kempbel krajem godine, videvši da će njegov zahtev poduvati kurčinu, štrajkuje glađu celo prepodne, posle čega ulazi u najbliži Burger king gde je poslednji put i viđen.

Po kuloarima se govori da je uzeo tri burgera sa halapenjosima i gasio kolom ziro

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2013[/typography]
Fifa i Uefa pooštravaju odredbe protiv rasizma. Korišćenje predloga „u“ strogo je zabranjeno na sportskim priredbama jer se smatra podražavanjem majmunskih urlika (uuuu). Posebno pogođeni timovi u slovenskim zemljama. Recimo, jedan agent Uefe u civilu kaznio je Levski iz Sofije kada je jedan navijač rekao drugu „Bratko, dodaj te semenke, bemte u dupence“.

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2015[/typography]
Zaseda Međunarodni fudbalski Bord u kojem sede predstavnici Engleske, Velsa, Škotske, Severne Irske i Fife. Blater šalje svog čoveka, Đorić napija Branimira Babarogića i uči ga da viče „Kardif šampion“ kako bi ga proturio kao Velšanina. Englezi su ionako pičke. Bord tesnom većinom 3:2 odlučuje da je fudbal pregruba igra i da od sada žuti karton ima isto dejstvo kao i crveni. Uvode se zeleni, lila, svetlo plavi i ružičasti karton koji takođe znače isključenje, ali i čine igru modno osvešćenom. Kramponi se ukidaju.

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2016[/typography]
Evropska unija traži da se u fudbalskim ligama uvede pozitivna diskriminacija prema kojoj će svaki tim na terenu morati da ima najmanje dva crnca, dva Azijata, jednog invalida i jednog deklarisanog pedera. Klubovi grozničavo traže ljude iz mešovitih brakova Kineza i crnaca koji su invalidi i istovremeno pederi. Bajern neočekivano lako ispunjava kvotu za homoseksualce.

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2017[/typography]
Nakon proterivanja rasizma, nacionalizma, homofobije i ksenofobije, Fifa odlučuje da se obračuna i sa navijačima koji na tribinama prozivaju vegeterijance, vegance i metroseksualce. Svaki gledalac na ulazu u stadion mora da pojede sojine pahuljice u sojinom mleku i obrije noge kako bi dokazao da nije mrzitelj pomenutih grupa. Kristijano Ronaldo pozdravlja mere i poručuje da je prethodne sezone on, a ne Lionel Mesi zaslužio Zlatnu loptu.

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2018[/typography]
Međunarodni fudbalski Bord smatra da prethodne mere nisu dale rezultate i ukida faul kao takav. Svaki faul znači automatsku kaznu zatvora od tri meseca i drakonsku novčanu kaznu. Đenaro Gatuzo, Najdžel de Jong i Ljubomir Fejsa bankrotiraju, traže od svojih klubova 13. platu kako bi poplaćali kazne, kada je ne dobijaju odlučuju da batale fudbal i da se bave vrtlarstvom. De Jong izjavljuje: „Vrtlarstvo je mnogo muževnije!“

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2019[/typography]
Sto viđenih fudbalera predvođenih iskusnim Stefanom Babovićem, zvezdom Alemanije iz Ahena, predaje peticiju da se navijačima zabrani svako navijanje i komentarisanje jer može da vređa osećanja igrača. Posebno traže da gledaoci nikako ne komentarišu lošu igru svog tima ili pojedinih igrača. Fifa prihvata predlog, na stadionima vlada mrtva tišina. Porodica Đoković pozdravlja nove mere, u saopštenju kaže da je bilo „krajnje vreme da se stoka vaspita“.

Pa da, a ne da naš Nole gubi od Kverija jer mu između prvog i drugog servisa viču “Ajmo Nole Srbine!”

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2020[/typography]
Sociolog Entoni Oberšal, poznat po svedočenju na procesu protiv Vojvode u Haškom kazamatu, piše studiju u kojoj izlaže teoriju frustracije porazima. Fudbalski Bord odmah reaguje – sa fudbalskih terena se smesta odstranjuju golovi. Sve utakmice se, razumljivo, završavaju 0:0, a novine izveštavaju da je „pobedio sport“. Postaje nejasno koji je uopšte cilj fudbalske igre, ali iz Borda otklanjaju sve dileme – „nije lepota u cilju, nego u putu do cilja. Igra je sama sebi suštastvena“. Na kraju španske Primere Barselona i Real izjednačeni su na samom vrhu, ali ujedno i dnu tabele sa Valjadolidom, Rajo Valjekanom, Elčeom i svim ostalim klubovima. Sep Blater za francuski Lekip trijumfalno izjavljuje: „Eto vidite, učinili smo lige neizvesnim!“

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2021[/typography]
Na predlog Mišela Platinija, a u cilju da se klupska takmičenja pod okriljem Uefe načine atraktivnijim za publiku, svi fudbaleri u poluvremenu moraju da promene frizuru. Esteban Kambijaso, Tomas Gravesen i Igor Duljaj podnose žalbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu – i gube proces. Trend menjanja frizure prihvata čak i kapiten Intera Havijer Zaneti koji je upravo odigrao 1.500 utakmicu za klub.

Prvo poluvreme
Drugo poluvreme

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2022[/typography]
Bivši fudbalski sudija Pjerluiđi Kolina pronađen obešen o štucnu u porodičnoj kući u Bolonji. U oproštajnom pismu sa radnim nazivom „Lament nad fudbalom“, Kolina kritikuje moderni fudbal. Pismo poluilegalno kruži dok ga fudbalske vlasti sasvim nisu zatrle. Poznato je samo da Kolina svoju poruku završava rečenicom: „Jebalo vas MB pivo.“

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2023[/typography]
Brojni fudbaleri i sportski radnici se udružuju u Front „Stop trenerskoj samovolji“ u kojoj se traži da više ne postoji diskriminatorska podela na igrače na terenu i rezervne igrače. Predvodnik Fronta Ole Gunar Solsker piše potresnu autobiografiju sa naslovom „Jork, Kol, Tedi pa tek onda ja“ u kojoj iznosi svoju frustriranost ulogom rezerve. Fifa i Uefa dozvoljavaju da svi igrači budu na terenu istovremeno.

Bio sam Fergijeva kučka

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2024[/typography]
Statistike pokazuju pad interesovanja za fudbal. Međunarodni Bord jednoglasno zaključuje da je razlog taj što je igra i dalje previše brutalna. Kao glavni krivac označena je lopta, koja se od istog trenutka ima odstraniti iz fudbalske igre. „Poenta je da igrači oba tima pokažu zajedništvo na terenu i pošalju poruku mira, a ne da šutiraju nekvu kožnu sferu ispunjenu vazduhom“, saopšteno je iz Borda. Nemački Adidas potražuje od Fife bilion evra zbog budućeg gubitka koji nastaje smanjenom prodajom lopti. I Adidas gibi proces.

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2025[/typography]
Fifa delegira tročlanu komisiju u sastavu Đorđo Armani, Karl Lagerfeld, Dejan Milićević koja treba dalje da modernizuje fudbal. Kako Armanija već godinama u životu održavaju aparati, a Lagerfeld jebe, sve je spalo na pleća Dekija Milićevića koji pred Bord izlazi sa revolucionarnim predlogom: u fudbalsku igru, osim beskonačnog broja fudbalera koji u principu ne rade ništa jer nema lopte, treba uvesti i najmanje 22 flamingosa koji će se umiljavati i simbolizovati apsolutnu harmoniju. Predlog prihvaćen.

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2026[/typography]
Svetsko prvenstvo u Kanadi postavilo negativni rekord posete, sa 18 gledalaca u proseku (uključujući redare) iako su karte deljene besplatno. Prvenstvo završeno pobedom svih. Zlatnu medalju dobio svaki stanovnik planete, uključujući i flamingose. Miša Tumbas sa gađenjem bacio svoju medalju ispred Ledene dvorane Pionir.

Tumbas: Od sada pratim samo košarku

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2027[/typography]
Društvo za zaštitu životinja traži da se flamingosi ne zloupotrebljavaju u fudbalu. Navode da takav zločin nad životinjama nije zapamćen još od slučaja Keruše Mile na jednom beogradskom parkingu. Međunarodni krivični sud zahteva od Fife izbacivanje ptica iz igre, nakon čega rukovodstvo Fife više ne vidi smisao fudbala – publika je ionako dolazila zbog flamingosa.

[typography font=”Wallpoet” size=”24″ size_format=”px”]2028[/typography]
Međunarodni fudbalski Bord raspušta samog sebe čime fudbal prestaje da postoji. Babarogić i dalje glumi Velšanina, utapa tugu u viskiju i žali što nije svirao više penala za Zvezdu u derbijima. Bez fudbala, proleterske mase se okreću boćanju, Adidas se preorijentisao na proizvodnju kugli, a na kormilo Svetskog boćarskog saveza dolazi dvojno predsedništvo Blater-Đorić.

 • Alexander_VI

  Jedan je Misa Tumbas!!!

 • Guest

  ‘Bivši fudbalski sudija Pjerluiđi Kolina pronađen obešen o štucnu u
  porodičnoj kući u Bolonji.” nema daljeeee…ahahahhahhaha…

 • Nick Sloter

  Ovo je bolesno dobro. Svaka cast za text :D

 • Stevo Lazin

  Dno dna, od tolko pederskih klubova, nađe jedini klub koji to nije (Bayern) preloše