13 argumenata zašto glasati za Vučića i 13 zašto je to besmisleno

Imao je dobre rezultate kao premijer, zapošljava radnike, gradi puteve, fabrike, škole…

Ne bih da ti rušim sneška, ali niti je posao predsednika vlade na zapošljava radnike, gradi puteve, škole, fabrike niti je tačno da su rezultati dobri. Rezultati se mogu upoređivati sa rezultatima u drugim država a ako malo proguglaš videćeš da stanje nije baš tako da Srbija postaje druga Norveška. Dalje, ne možeš ni sve rezultate da porediš jer kad kažeš da je u Srbiji prošle godine izgrađeno više kilometara autoputeva nego u Nemačkoj, to ne znači da je naša građevinska klika jača od švapske, već da je izgradnja autoputeva za njih produkt prošlog milenijuma i da se sad bave nekim drugim stvarima. Imaj u vidu način na koji se predstavljaju rezultati – oni se uvek saopštavaju tako da se predstavljaju samo u apsolutnim brojkama (koje same po sebi ne znače ništa) pa zvuče wow, ili se interpretiraju krajnje lažno (jer ko će pak da proverava a i ako proverava zabole nas, naša reč protiv vaše) poput obmane o smanjenju nezaposlenosti za OSAM posto mehanizmom brisanja nezaposlenih iz evidencije ako makar jedan dan zakasne na biro da dokažu da su i dalje nezaposleni. Ili ne možeš porediti rast bdp od dva posto (a prećutiš da svi u okruženju imaju veći) sa periodom kad je bio pad od pet posto i kad je druga stranka bila na vlasti ali i kad je bila svetska ekonomska kriza pa je ceo svet bio u govnima. Na kraju, premijersko mesto nema nikakve veze sa predsedničkim i kvalitetan rad na jednoj poziciji ne garantuje to isto na drugoj. Mada, koji kvalitetan rad?

Ima podršku čelnika zemalja EU, Rusije, Kine, podržavaju ga i čelnici RS i narod sa Kosova…

Uz rizik da zvučim poput teoretičara zavere desne provenijecije, podržavaju ga jer radi dobar posao za njih, ne talasa i sluša šta mu se kaže kao ponizna kučkica. Dodik ga takođe podržava jer mu valja za mešetarenja a jer je i glupi medved. Što se Srba s Kosova tiče, to su decenije deluzija i zaluđivanja povezane sa očajnim životom tako da šta god Srbi s Kosova odluče znaj da to vodi u katastrofu, ne bih ništa drugo dodao.

Pružio je ruku Klintonu, Bleru i Šrederu i pokazao je da je čovek koji može da oprosti greh

Nije samo to već i kupuje njihove usluge koje plaća od… pa pogodi od kojih para. Ostaće upamćen kao ministar propagande u vladi koja je posredno kriva za bombardovanje  sopstvene zemlje koji se liže sa likovima koji su neposredno naredili to isto bombardovanje i nikad se nisu izvinili za ubijene civile, razrušenu infrastrukuturu i materijalnu štetu koja prevazilazi po grubim proračunima sto milijardi evra zbog koje i dan danas jedna od glavnih ulica glavnog grada izgleda kao Varšava četres pete.

Dobar pas, dobar pas.

Zaboravio je svoju ružnu prošlost, promenio se

Kako da ti kažem, nije imao 14 godina kad je rekao da „jednog ubijenog Srbina ide sto muslimana“ već 25, medije nije terorisao sa 16 već sa 29, niti je prelepljivao Đinđićev bulevar Mladićevim sa 18 već sa jebenih 40. Oduvek je bio samo navijač koji nije uspeo da se izbori za status na šipci, to je i danas bez obzira koju nijansu plavog odela nosio i kakav okvir za naočare furao.

Njegova stranka je desni centar, to je i moja ideologija

SNS je nešto najdalje od ideologije što je ikad postojalo iako smo mislili da je nemoguće prejebati g17+. To je interesna udruga kojoj gravitiraju najgore ljudske osobine i čist id i gde devedeset posto članstva nikad nije ni čulo za dijagram političkog spektra a ostalih deset ne bi umelo da pokaže desni centar. Vučić naravno zna al njega boli kurac.

Nemam za koga drugoh da glasam, opozicija je neujedinjena i loša

To što je neujedinjena nije a priori loše, štaviše može da bude i dobro. Programske i ideološke razlike i lične i stranačke ambicije takođe same po sebi ne treba da budu ocenjene kao nužno loše. Opozicija zaista jeste sranje ali što se tiče samog izbora situacija zapravo nikad nije bila bolja i bukvalno je bezobrazno i glupo (a glupo je odveć bezobrazno, tako reko Teslin profesor matematike) reći da nema alternative bilo da si levo, desno ili centralno orijentisan. Čak i ako hoćeš da se zajebavaš i glasaš za fiktivnog lika, imaš i za to pristojan izbor. Romantizovana stvarnost po kojoj kandidat kog treba da glasaš govori tvoje misli bi trebalo da se zaboravi jer to je nemoguće. Štaviše, realnost je da uvek glasaš najmanje lošeg kandidata i s tim se treba pomiriti.

Svi su isti, a kad su već isti bolje je da glasam za onog ko je na vlasti

Ne, ne postoje dve iste stvari u životu. Razlika ma koliko mala, uvek postoji. Sad definitivno nije tako mala.

Nisam video da opozicioni kandidati imaju program

To može biti iz dva razloga. Prvi, jer nisi ni imao gde da vidiš a to bi trebalo nešto da ti kazuje. Recimo to da im nije dozvoljeno da ga iznesu mimo onih bednih zakonskih okvira koje retko ko i gleda. Drugo, ovo su izbori za predsednika i osim nekih bitnih načela politike, kandidati ni ne treba da imaju program jer sva ta najavljenja radna mesta, izgrađeni kvadrati objekata, kilometri puteva znače samo jedno – kršenje ustavnih ovlašćenja.

Opozicione kandidate podržavaju stranke čiji članovi imaju niz afera

Živa istina. Do iznemoglosti treba jebati ds (dss smo već sahranili) za sve afere od 2001. pa na ovamo i ništa od toga se ne sme zaboraviti. Najviše ih treba jebati za rehabilitaciju sps-a i basket sa Dačićem umesto da do kraja svj pacovskog života truli u zatvoru sa gomilom spodoba koje su i sad na vlasti. Pravo je čudo da nekom bude argument Šutanovac i Balša Božović podržavaju Jankovića a oni su smutljivi i gadni tipovi (što i jesu) a onda se zažmuri na recimo Sinišu Malog za čiji spisak kriminalnih radnji treba hartije kao za sabrana dela Stivena Kinga.

Vučića je podržalo 650 javnih ličnosti, to sigurno nešto znači

Pišam se na liste i pišam se na javne ličnosti. Zabole me i za Jankovićevu stotku i za bilo koju grupaciju imena koja stoje iza nekoga u propagandne svrhe jer smatram da onaj ko odluke donosi na osnovu odluka neke javne ličnosti nije zreo uopšte da donosi nikakve odluke i treba da okopava krompir uz strogo kontrolisan nadzor da ne pokvari budak. Pritom, neke ličnosti sa spiska su demantovale da su podržale što znači da je su đubrad činila krivična dela potpisujući bez pristanka tuđa imena. Dalje, većina tih dr mr-ova i akademika to radi iz lične koristi jer su jebeni beskičmenjaci kojima je diploma i pozicija jedina značajna stvar u životu. Sportisti rade jer su glupi, Ceca jer je kriminalac a Lazar Ristovski jer mu treba da režira još jedno đubre od filma. Pritom je do jaja glumac, da se ne lažemo.

Pokoj ti duši, bilo je lepo dok je trajalo.

Na poslu me primoravaju da glasam za Vučića / izgubiću posao ako ne glasam za njega

E to su baš strašne stvari. Činjenica da je svako čuo za barem jedan ovakav slučaj znači da je on masovan i da zbog toga ne brinu samo pojedinci nego desetine pa možda i stotine hiljada ljudi koji bivaju ucenjeni radnim mestom. Ali to ne znači da samo treba da nabijete glavu u pesak i uradite kako vam kažu, pička mu materina. Ajde malo jebene solidarnosti, grupišite se, ako je firma veća a ucenjeno vas je više, grupišite se, galamite na megafon, skidajte se goli. Mislim, preci su vam prešli preko Albanije i opet se vratili da jebu kevu okupatoru, 27. marta je rečeno ne najvećem zlu koje je svet video, Ljubo Čupić se smejao fašistima u lice kad su ga streljali a ti ne možeš da kažeš „neću da glasam za Vučića, mamu li ti u pičku jebem odvratnu, ajde mi daj otkaz pa da te sad iznabadam glavom“. Mislim, dajte malo kurčevog integriteta, nisu oni baš toliko moćni kako se misli a itekako su kukavice kad im neko pokaže zube. Na kraju, ako nećeš tako, možeš i da kažeš da ćeš glasati za Vučića a onda glasaš lepo za nekog drugog. Čak i ako ti traže fotodokumentovano, možeš da slikaš zaokruženog Vučića, pošalješ im a onda to lepo prekrižiš i glasaš drugu opciju i to sve IMAŠ PRAVO TVOJ GLAS JE VAŽEĆI.

Pričaj mi kako su te primorali da glasaš Vučića.

Bolje živim pod Vučićem nego ikad u životu i ne želim to da menjam

Moram malo da razbijem tvoj solipsistički ružičasti mehur al ti ovde ne živiš sam i lični doživljaj kvaliteta života ne bi trebalo da bude presudna varijabla prilikom izborne odluke. Evo i zašto. I meni je na primer sad najbolje u životu, ali Vučić nema nikakve veze s tim već isključivo ja. Tako da, ako ti je sad dobro, postoji dva razloga za to: ili se tvoj rad napokon isplatio ili si iskoristio svesrdnu pomoć njegove stranke a tad mi ne preostaje ništa drugo nego da ti psujem familiju unazad dokle god kolena znam a znam do belih orlova.

Imam demokratsko pravo da glasam za Vučića

Imaš. Time takođe glasaš za medijski bunker, apsolutnu satanizaciju drugačijeg mišljenja, tvorenje i podmetanje lažnih afera političkim protivnicima, najmasovnije partijsko zapošljavanje od vremena Miloševića, lažne diplome i plagirane doktorate kao obrazovne modus operandije, maltretiranje novinara, ministre koji umesto u zatvoru ili kavezu obavljaju poslove u ime svih nas, Vučićevića, Krstića, Đukanovića, Karića, pedeset stradalih u poplavama, sedmoro u helikopteru, lika koji je poginuo pretrčavajući autoput ne bi li zalepio plakat svog gazde na zabranjenom mestu, čuvare koji čuvaje plakate na zabranjenim mestima, silovanje tužilaštva, sudstva, policije, republičke izborne komisije… Da ne nastavljam dalje, ovaj tekst mora da ide danas a ne nakon izbora. Tako da, da, imaš demokratsko pravo da glasaš Vučića ali imam i ja demokratsko pravo da te ne smatram za ljudsko biće pa sve da si mi ćale rođeni.

 • Veliki mi je ali mi ne smeta

  tag : #vučićupušikurac
  TOP

  KEK
  E
  K

 • Biser Plus

  Koje proseravanje…

 • ekser

  kao u rodama kad ekser u autu napusava svabu da ne sere previse pa dobaci na kraju traktoristi “seljak sisaj kurac”

 • Nenad Zujic

  Gospodin Aleksandar Vucic je pravi izbor i za samo tri godine…. Lozim vas, jos valjda botovi nisu stigli ovde, njih mi se cini da niste ubacili u clanak..

 • Boris Čupić

  #sendvič

 • Eva Popova

  Pisem iz Makedonije i ovo je do jaja brate…Kad je dosao Vucic na vlast,kod nas je Gruevski uveliko radio ovo isto i nisam mogla da ne primetim da vas isto to ceka i napisala sam tada na Twiteru „najebali ste braco Srbi“ ,zato sto princip je isti,u pitanju su samo nijanse kod ovakvih jeftinih populista.Imamo isti problem i to se zove zarobljena drzava.Ako Vucic pobedi (a sigurna sam da ce ) onda imate veci problem nego sto mi danas imamo, zato sto njihov uzor je Putin,Erdogan, Orban,a znamo kako oni razumeju demokratiju. Kod nas je kristalno jasno stanje,zato sto su procurile snimke gde cujemo uzasne stvari koje su radili, gde pljacka je najmanji problem,a ukrali su fantasticnih 5 milijarde dolara za 10 godina i zamislite onda kakve gore stvari su radili kad je pljacka najmanji problem.Znate sta radi zarobljena drzava? Na ovoliki kriminal koji nijedan normalan covek ne sme da tolerise ,neverovatnih 43 procenta glasaca pre 3 meseca glasaju opet za Gruevskog?!! Zao mi je,ali doci ce dan kada cete reci “Vrati se Nikolicu,sve ti je prosteno”

 • Stormbringer

  Hvala ti, Crna Rupo. Hvala ti.

 • Shone

  Black Hole, car si.
  Zaista.

  Nastavi da pises.

 • frizbi

  nisam znao da u makedoniji postoji 5 milijarde icega

 • Jan

  Citat: Ajde malo jebene solidarnosti, grupišite se, ako je firma veća a ucenjeno vas je više, grupišite se, galamite na megafon, skidajte se goli… Mislim, dajte malo kurčevog integriteta, nisu oni baš toliko moćni kako se misli a itekako su kukavice kad im neko pokaže zube.

  Odgovor: Ovde se vidi da autor teksta nije u toj poziciji i da deli savete koje sam neće poslušati. Male stvare su to odale (drugo lice množine, umesto prvo: grupišite se… galamite… dajte malo integriteta… umesto: grupišimo se… galamimo… dajmo malo integriteta…). Tim ljudima egzistencija zavisi od šefova koji ih primoravaju na političku poslušnost. Ako se pobuniš sam, vrlo je verovatno da niko neće stati uz tebe, ili da će čak ostali (ne svi, već deo tzv. kolega) i da ustanu protiv tebe i svrstaju se uz šefa.

  Ljudi su ginuli zbog ove vlasti, bukvalno (setimo se slučaja Helikopter), i šta se desilo? Ništa. Nije bilo protesta. Nije bilo građanske neposlušnosti. Nije bilo mitinga niti ikakvog pravog pritiska. Sve se samo nastavilo.

  Kada danas-sutra ti pobunjenici protiv Vučića ostanu bez posla i kada ne budu mogli da kupe hleb deci i plate račune za struju, NIKO se neće osvrnuti na njih. Niko im neće pomoći. Niko im neće dati novac za život. Čak ni autor ovog teksta. Evo, postavljam otvoreno pitanje autoru da li je spreman da osnuje fond u koji bi svi mogli da uplate novac, da sam u njega uplaćuje neki mesečni iznos, i da se odatle pomaže ljudima koji izgube posao zbog ove vlasti zato što su se pobunili. Eto, daj, organizuj se, zagalami, daj malo integriteta. Nemoj pozivati druge na činove čije posledice ti nećeš trpeti. Pa i da se osnuje neki takav fond, preko 90% ,,žestokih protivnika ove vlasti” ne bi uplatilo ništa.

  Ja sam iz toga zaključio da je autor donekle otuđen od građana kojima se obratio. Mislim da su mu namere dobre, i dosta toga je dobro i kazao, ali život je mnogo kompleksniji i dublji nego što se čini, pa sam na to i dobronamerno ukazao u ovom komentaru.

  Pozdrav i sve najbolje.

 • Eva Popova

  Pa postoji 500 miliona godisnje i lepo pomnozi sa 10 godina pljacke…Ali posle jucerasnje glume velikog spasioca i ako to prodze,onda ste najebali

 • Lunatik

  Samo ne razumem sta ce slika Branka Kockice tu, pomesali ste ga sa Lazom Ristovskim.

 • Stevan Jovanovic

  Ljuba Čupića su streljali četnici, ne fašisti.

  Lično ne podnosim Vučića i naravno da neću glasati za njega, ali se ne slažem sa ljudima koji svakog ko je za Vučića etiketiraju sa “prodao si se za sendvič”. Jeste demokratski za svakoga da ima pravo na izbor. Valjda se za demokratiju ovde i zalažemo i borimo kada ne glasamo za njega majku mu jebem? Jednostavno svako ima pravo da izabere.

  Pored toga, nisam pristalica “crno-belih” pogleda na čitavu situaciju, i činjenica je i da su NEKE stvari dobro urađene, prosto bi bilo fizički nemoguće blejati 4 godine na vlasti i uraditi baš sve LOŠE. Lično poznajem dvoje manjih privatnika kojima je poslednje dve godine krenulo na bolje, zbog boljeg rada pojedinih institucija.

  Naravno da to nije dovoljno, naravno da je država u medijskom mraku, a na vlasti su neobrazovani i bahati ljomberi koji bestidno lažu i kradu i naravno da im treba jebati majku u pičku, ali poenta je zadržati zdrav razum i objektivnost ukoliko ikada želimo napredak. Itekako sam svestan mržnje prema malom Aleku i još svesniji svega što je do nje dovelo, ali moramo suspendovati tu brđansku stranu našeg mentaliteta koja nas ipak ograničava u zdravom rasuđivanju. Treba buditi svest o tome da je ova vlast sranje, kao što i jeste, ali nemojte etiketirati ljude kao izdajnike i neljude jer misle drugačije od vas, jer je to upravo ono što Vučić radi, onda niste mnogo različiti od njega i onda bi i vas takođe trebalo guziti do iznemoglosti. Eto, toliko. Pozdrav.

 • Fido

  Jalova naklapanja Crnog Bulje u potrazi za smislom :D Ne, ne glasaju ljudi za Vučića zato što im šef preti otkazom ili što ga mnogo voledu jer im je Pink sjebao mozak.

  Razlozi su prosti: Srbi kao narod MRZE Amere, Zapad, EU i svu tu čivutsku bagru koja nas je sjebavala i sjebava tolike godine; ali ih se i PLAŠE. I baš zbog toga taj naoko nelogični potez Vučića gde prvo liže bulju Šrederu i Bleru, pa posle kuka o žrtvama bombardovanja itekako ima smisla kad se posmatra psiha prosečnog srpskog glasača. Taj glasač bi hteo nekog ko je “dobar” sa moćnim svetskim zverima, da mu ne bi opet udarali sankcije i bacali bombe na glavu . A opet, ne želi ljigavce poput Saše Jankovića i sličnih koji ga ubeđuju da je vrhunska svetska pravda to što su nas ubijali zbog mudžosa i Šiptara.

  Vučićevu kampanju su kreirali vrhunski izraelski stručnjaci, pronašli su upravo tu žicu kojom se dobijaju glasovi. I pošto se SNS psihološki pozicionirao baš na to mesto (ne volim ih, ali sam dobar sa njima) , šta god da oni rade dobijaju masu glasova upravo iz straha i mržnje .

 • Asdf

  A vama ce sad sa vasim Siptarima biti mnogo bolje. Pozdrav!

 • Dule

  Mislim da ga je i Branko podrzao, ali naravno da me mrzi da kucam 30 sekundi u google-u da proveravam