Citiramo sami sebe: O studentima

Mala anketa među autorima Tarzanije pokazala je da mnogi nisu pročitali sve tekstove sa sopstvenog sajta, dok su pojedini bili u šoku kada smo im objasnili da pišu za Tarzaniju. To nije ništa čudno – maha su uzeli vinjak, spid kao i činjenica da smo objavili oko soma tekstova te da sajt postaje glomazan i nepregledan čak i nama. Kako bismo malo tematski sortirali naše pisanije i dali šansu novim fanovima da pročitaju i stare kultne tekstove, počinjemo sa slaganjem citata iz raznih tekstova, a na određene teme. Najpre studenti, jer oni dominiraju u čitalaštvu i na našem sajtu bacaju vreme tokom kojeg treba da spreme onaj jedan ispit za uslov. 

[typography font=”Maiden Orange” size=”24″ size_format=”px”]O balansu između zajebancije i učenja tokom studija[/typography]

Stariji poznanik koji poništava devetke i tvrdi da nema mesta za zajebanciju ako hoćeš da uspeš je kreten sa povremenim suicidnim mislima. Kad-tad ćeš ga videti kako satima šeta oko fakulteta, priča sam sa sobom i na leđima nosi ranac sa motivima Sunđer-Boba. Stariji poznanik koji tvrdi da je učenje nuspojava studiranja i da treba samo povremeno da se pojaviš na predavanjima i još ređe da učiš ako planiraš da se provodiš i jebeš je kretenčina. Kad-tad ćeš ga videti u prljavom radnom odelu kako kupuje pola vekne leba, mali senf i dvesto grama posebne za doručak na skeli.

Francky Delevra, Vodič za brucoše i one koji se ponašaju tako

 

[typography font=”Maiden Orange” size=”24″ size_format=”px”]O dežurnim paničarima na faksu[/typography]

Unose nervozu u pušionici nа fаksu svojim konstаntnim „pаšću godinu“ i „jаo, pа jа ništа ne znаm“. Obično nа ispitu reаguju kаo Ivicа Dаčić kаdа gа pitаte dа vаm objаsni istoriju Kаlemegdаnа nа engleskom. Tremа i nervozа ih pojedu, stаlno govore drhtаvim glаsom „jаo profesore blokirаo mi je mozаk“ i generаlno idu svimа nа kurаc.

HugoCavez, Spremanje ispita – 5 iritantnih vrsta studenata

 

[typography font=”Maiden Orange” size=”24″ size_format=”px”]O bubanju kao načinu eliminacije ispita[/typography]

Ne treba naučiti, nego položiti. Ne spremaš životni doktorat nego jedan ispit. Obrati pažnju na konstrukciju – ti ispit spremaš. Ne moraš da naučiš tematiku, moraš da se spremiš da prođeš. Od tematike ćeš kasnije imati satisfakciju da jebeš ćaleta u Ko zna – zna, ali od položenog ispita ćeš imati indeks tanji za jednu rubriku i deblji za koju devizu od teče iz Beče.

Ox, Kompresovano bubanje – eliminacija ispita

 

[typography font=”Maiden Orange” size=”24″ size_format=”px”]O gubljenju vremena u čitaonici[/typography]

Zauzme se mesto, postave knjige, skripte, jakna, šareni flomasteri, papirne maramice i akva viva, a onda može početi šetanje po holovima, uz presretanje i mračenje ljudi koje jedva poznajemo. Pauza za pauzom, cigareta za cigaretom, već se smrkava, a broj pročitanih stranica jedva da se popeo na dvadeset. Kitket student očigledno nije znao da mu je bolje bilo da je ostao kući, gledao “Kiping ap vit d Kardašijans”, jeo rendane jabuke i džar’o jaja drvenom lepezom, umesto što je proveo sedam sati u i oko zgrade fakulteta, spucao keš na kafu i sendviče, spržio paklu pljuga, a nije naučio apsolutno ništa.

Burza, Boravak u čitaoni, alternative učenju

 

[typography font=”Maiden Orange” size=”24″ size_format=”px”]O studentima koji sanjaju državnu službu[/typography]

Ako nemaš tatu načelnika okruga, mamu pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i kulture, strica domara u sudu ili ako sam nisi mlada nada opštinskog odbora neke stranke džabe si upisivao i pridružićeš se veselom društvancetu sa zavoda kojem koordinatori gledaju da razbiju sujetu i rasture ga po buticima i trafikama.

Groucho_Marx, Kako odabrati fakultet i zašto ne

 

[typography font=”Maiden Orange” size=”24″ size_format=”px”]O startovanju riba u studentskoj menzi[/typography]

Zašto bi Menza bila samo mesto gde kao izgladneli kurjak posle vežbi odeš da se nakusaš nečega za šta nisi siguran šta je, ali je toplo, žitko i lako za probavu. Gde posle klasičnog studentskog 3P menija: pica, pljeska, pašteta – koji te začepi kao barikadu na Jarinju pokusaš supicu. Menza je i mesto gde možeš čuti razne zanimljive priče, dobiti dojavu za parove francuske druge lige i naravno upoznati svakojake Džejn. I one jedu iako tu njihovu fiziološku funkciju često zaboravljamo.

Zapata, Kako smuvati rubu u menzi?

 

[typography font=”Maiden Orange” size=”24″ size_format=”px”]Izgovori kad okineš ispit[/typography]

– Da sam položio, upao bih na budžet, a neću da se posle priča da me je država školovala.
– Naišao sam usput na beskućnika koji spava na klupi i pokrio sam ga indeksom da ne umre.
– Jebiga, nisam mislio da na Kragujevačkom univerzitetu može da se padne ispit.

Redakcija, 100 izgovora kad okineš ispit

  • Branko

    Jel jos ziv Burza?