Državni udar u državi ludari

Ovaj tekst je prvobitno trebalo da bude skeč dijalog, ali je u tom obliku stigao samo do ovde:

VUČIĆ: Alo, Vučićeviću
VUČIĆEVIĆ: Gossspodaru kako mogu da sluzavo iscurim iz vašeg čmara danassss moj prekrasssni?
VUČIĆ: Pa brzo! Ahahahaha
VUČIĆEVIĆ: AHAHAHAHA
VUČIĆ: ahahah
VUČIĆEVIĆ: HAHA JEBOTE USRAĆU SE HAHAHAHA

I tako sve u tom stilu, jasno vam je. Ne vodi nigde, ukratko. Baš kao što ni ovo što nazivamo vlašću ne vodi nigde, postaje to bolno i sve brže očigledno, sunovrat  nivao Električnog Orgazma. Zato je ovaj humoristični uvod kao jedna metaforica eto ipak imao neku svrhu, ali je nažalost morao biti kratak jer ne mogu stvarno da sad ulazim u mozgove i likove supergovnara koji navodno vode ovu državu, čak ni da bi ih ismejao, toliko su mi se smučili, osećam se kao veterinar koji je zavukao ruku do lakata u moržicu ne bi li izvukao mrtvorođeno moržče, samo da sa užasom konstatuje da moržofetus ima lice iz njegovih noćnih mora.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]E ZLATOMORŽE ŠTA TI JE TO NA KRAVATI, POGLEDAJ POGLEDAJ[/typography]

Ništa dobro ne možemo očekivati od čoveka koji se zove Zlatibor, pa ćemo tako i ministra zdravstva ostaviti za sada po strani jer jelte ni on ne vodi nigde, baš kao i cela ova neartikulisana gomila kretena, podlaca, govnara, usahlih spermatozoida, melvina, karijerista, dupeglavaca, slepaca, balegara i Ivana Tasovaca kojima je bukvalno u ruke dopalo da nam nekako kroje sudbinu. Stani jebote razmisli malo o tome, Srbine i ostali građanine Srbije (kao što piše u Ustavu za koji te boleo kurac da izađeš da ga izglasaš), pogledaj dom svoj anđele i reci: jel stvarno misliš da ovakve njuške treba da vode bilo koga bilo gde?

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]Osim da pokažu kolekciju slina koju su poređali po zidu svoje sobe bez oštrih uglova[/typography]

Dobro ovo je ad hominem napad, ovo je nisko i plitko jer ne sudi se čovek po njušci, ali jebote ne pa pogledaj Vulina, pogledaj ga samo, pa teže je gledati u njega nego u Krajsler PT kruzer a to je baš dostignuće. Ukratko, kao što reče brat Miki, svojim govnarstvom ova vlast opravdava bukvalno svaki nivo kritike, pa i napušavanje septičkom jamom u bulju kevinu ružnu raspalu. Jer, da konačno pređemo na stvar, a do sada nismo jer razumite TEŠKO JE KADA STVAR U STVARI NE POSTOJI, danas pričamo o državnom udaru koji se navodno nedavno dogodio i za koji si verovatno čuo i nasmejao mu se uz Kesića i Viva Vox ili nisi uopšte jer se u stvari nije ni dogodio tako da realno može da te boli kurac.

Osim što ne može i što cela stvar nije baš za smejanje. Jer se neka vrsta državnog udara jeste dogodila sad za vikend. To jest, pokušaja. Dobro, ne baš ni pokušaja, više neke demonstracije toga šta bi moglo da se desi. Samo što ta reč “demonstracija” zvuči kao da je to radio neko zapravo sposoban, a ne gomila retardiranih troglodita. Dakle, ovog vikenda smo imali, hajde da kažemo, neku vrstu pokazne vežbe toga da bi Vučić voleo da živimo u diktaturi.

Kažem, voleo bi da, jer srećom NUME a i nema bogznasačime da radi da bi uveo pravu diktaturu. I to su nam jedine dobre vesti, na neki način. Zar misliš da u državi u kojoj je raskalašni javašluk norma rada državnih službi, panduracija i vojska mogu da zaštite nekog ko bi hteo da bude diktator? Lolčina, sine. Ni debe odavno više nije onaj debe, iako bivši debeovci i dalje drmaju ovom zemljom – ali ne zato, ili ne samo zato, što imaju dosijee i spremnost da roknu nekog, nego zato što su se nagumali para za vreme slobe i sada su oni pravi tajkuni za koje nisi baš čuo ili jesi ali nekako im se ne pominju imena kao Peconi ili Pera Matić. A njih boli kurac za Vučića, čak bi voleli sigurno nekog ko je manji mentol. Tako da smo bar sa te tačke gledišta mirni.

Ali to što NUME ne znači da je Pusilips glup, naprotiv, on je prilično pametan, onako štreberski i paćenički, naročito u odnosu na neposredno okruženje koje je pažljivo probrao i naročito naročito (duplo naročito kombo) u odnosu na ova govna koja ne vredi ni pominjati a koji sebe nazivaju opozicijom, onda kada se sete da prducnu nešto iz senke Vučićeve nagojene buljetine.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]Najt of d living ded[/typography]

S tim što „pametan“ ne znači i „ume da vlada državom“. Jedino što je on savladao donekle jeste tehnika održavanja na vlasti – i to jako specijalizovana, važeća samo u ovim specifičnim uslovima u Srbiji, danas. Delovalo je da će to biti sasvim dovoljno da mu obezbedi tu vlast na duže vreme, što zbog kurcobolje naroda, što zbog logičnog konačnog ishodišta decenija selekcije političke klase Srbije isključivo na osnovu vrlina gramzivosti i govnarstva čime se polje igre praktično samoočistilo za psihopatu poput Vučića, što zbog konstelacije spoljnih faktora kojima odgovara pajac na čelu države koja je relativno dugo bila trn u oku i mudima kojekome.

Ali, s jedne strane, konstelacija spoljnih faktora je najkrhkija u dugo vremena – u toku je kriza aktuelnog dominatnog sistema kapitalizma umotanog u pokrov demokratije, pojačana klimatskim promenama za koje se i dalje pretvaramo da se ne događaju i ubrzana sukobom civilizacija koji previše ljudi kapira kao neku ril lajf verziju Gospodara prestenova (dobro neka im, al da znate da Mordor nije u ISISu nego malo južnije u kamilojebini koja se zove „Kraljevstvo“ Saudijske Arabije, plus ostali šeici i emirati, s kojima gle slučajnosti, subjekat/objekat našeg državnog udara baš fino posluje).

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]– Jel mogu da te poljubim, šeki druže? – Ne.[/typography]

A sa druge strane, kad si kao Pusilips nesposoban za bilo šta osim da sebi dižeš rejting, plus kad se okružiš gomilom još nesposobnijih jer jebiga tako moraš da bi bio glavni, onda kada dobiješ ozbiljan posao, zasereš ga, normalno. A vođenje države je jebiga ozbiljan posao. Ima tu možda i malo Duning-Krigerovog efekta (da balvani imaju samopouzdanja jer su toliki balvani da nisu svesni koliki su balvani), ali ima mnogo više gologuze želje za lapanjem i bivanjem nekim mudom, što je bukvalno sve što motiviše ove sada na vlasti da grizu ovako (dozvoljavam da je kod nekih činilaca ove garniture redosled ovakav ili onakav, ali i dalje sačinjen od samo ta dva faktora).

To kako tačno grizu smo videli tokom prethodnih par nedelja, doduše samo ako smo toliki mazohisti da gledamo Pink i čitamo „Informer“ – ali za vikend se baš prelilo i u sve u druge medije jer ipak je premijer uradio stvar koja bi zavredila udarne termine i naslovne strane u bilo kojoj drugoj državi: otišao je na poligraf.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]loligraf[/typography]

[box]Intermeco: poligraf, još od vremena Filipa Višnjića i Save Mrkalja nazivan „detektorom laži“ je u stvari instrument koji meri neke parametre kao što su puls i pritisak da vidi dal si se uzbudio kad odgovaraš na neko pitanje, i kao takav je debilan i normalno nigde nije priznat kao dokaz za bilo šta jer može da da rezultate tipa obe strane govore istinu, a pričaju skroz suprotno.[/box]

Dakle, Vučić je rešio, verovatno u dogovoru s Vučićevićem jer samo tako mogu da objasnim odakle toliki nivo retardiranosti, da pobije to što Rodić iz Kurira tvrdi. A Rodić tvrdi da je Vučić-Vučićević Wonder duo podmićivao bivšeg direktora Kurira, nekog klasičnog siroma novinara alkosa. A pobiće to Pusilips tako što će otići na poligraf i reći da ne, nije. I to vam je eto zaplet cele afere, ukratko, sve ostalo je nekakvo dozlaboga glasno, dosadno i mozgoubijajuće bukanje i skičanje na režimskim medijima plus što su uhapsili nekog lika što je prošao kolima oko Vučićeve gajbe, mada tužilac nije čak ni tražio pritvor za njega, lol.

I nije poenta da sad razmatramo šta stoji iza toga što se Kurir pokačio sa vlašću, dal dil oko para, dal neki reket, neka kafanska svađa ili američka politika. Bitno je da malo stanemo i promislimo kako je premijer naše zemlje reagovao na to što ga proziva jedan tabloid.

Znači, stani i zamisli sad Kamerona da to radi – a da podsetim čoveku je nedavno objavljena knjiga u kojoj se tvrdi da je gurao dinču u lešinu svinje. Lešinu. Svinje.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]DIJETE OD SVINJE OSTALO S TRAJNIM TRAUMAMA BRE[/typography]

Ili ne mora Kamerona. Zamisli Davotoglua. Zamisli premijera Kanade, može Harpera može Trudoa, svejedno. E, al Gvatemale možda već možeš, kad bi znao kako izgleda. Premijera Burkine Faso sigurno možeš, iako nemaš pojma ni dal postoji. E to ti govori otprilike kog je nivoa ovakav potez. I gde Vučićeva vlast takvim ponašanjem postavlja Srbiju u međunarodnim parametrima. I zašto ovakvu sramotu i tragikomediju dugo nismo imali i to baš u vremenu kada je najzajebanije igrati između Amera, Evrope, Rusa, Arapa, i Kineza koje mentol nekako pokušava da uvuče u igru, ko zna šta im nudi (bio je u Kini tokom „državnog udara”) jer postoji ozbiljna mogućnost da su ga svi drugi odjebali i drže ga na ladnom dok se ne završi Kosovo, što mu je jedina karta da će izdržati još par godina.

Ali prvi problem (svih nas) je što on ne može znati da li će mu to uspeti, ne može biti siguran, jer kakav god bio, čovek je, samo, nažalost. Drugi i veći problem je opet to što NUME jer realno šta on zna o visokoj politici i međunarodnim odnosima, jebote za njega je Vuk Jeremić lično Bžežinski i to je možda najstrašnija stvar navedena u ovom tekstu. I treći i najveći problem je što je ovde u Srbiji danas, čak samo delimično krivicom ove vlasti, mada se njen udeo ne može osporiti, sve veća sirotinja, i to je očigledno čak i penzosima koji bistre dnevnu štampu u bibilioteci „Nihat Kantić Šike“ u Raškoj, naročito kada uporede Vučićeve priče sa svojim buđelarom i vide da su tu negde po praznoći.

Pitanje koje bi trebalo da nas u ovom trenutku najviše zanima jeste dokle će psihopata biti spreman da ide da bi ostao na vlasti? Nagoveštaj odgovora smo imali tokom ovog ludila sačinjenog od hiljadu manjih ljudila koje su nazvali državnim udarom i za koji niko uopšte nije siguran da li je gotov, izgleda čak ni Vučić sam. Za sada je kulminacija bila u tome što je otišao na taj poligraf, a Slina se pojavio na komferenciji za štanpu sa jedno dvaes uniformisanih klipana da saopšti da je Premijer položio sa desetkom i pčelicom, a ova službena lica iza mene, a to je onako, nema veze što može ladno da se tumači kao najava vanrednog stanja, što je ne skandal nego u najmanju ruku krivično delo zloupotrebe službenog položaja, a ima i elemenata državnog udara.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]E da, a pre toga Zlatomorž Lončar vitla javno dokumentom s dijagnozom onog lika iz Kurira, što je povreda bar dva člana krivičnog zakonika.[/typography]

Nije ni ironija, nego je pre svega apsurd, što je dakle jedina naznaka državnog udara došla baš i isključivo od vlasti koja se kurobeca da je udarena i koja se svakodnevno, u najgrđem apsolutističkom stilu, poistovećuje s državom. Tačnije, jedan čovek to čini.

Samo, šta će taj čovek učiniti ako stvarno počne da gubi podršku naroda, ambasada, dupeliza? Jebiga, šta reći, biće sranja jer iz prikazanog se čini da je spreman da ide jako i do samog kraja. Prosto, nije smislio šta će posle. U njegovim planovima postoje jedino Sline i Vulini odavde do večnosti. Nema opcija ako više nema vlast, to je za njega jednako ništavilu. Dobre vesti su da se njemu po svemu sudeći čini da već sada postoji opasnost od toga, čim je potpalio ovoliko luđenje.

I meni se odavde tako čini, naročito kad čujem šta kažu penzosi koji bistre dnevnu štampu u biblioteci u Raškoj. Ili nekom drugom gradu, nije bitno. Ne čuje se više „Vučiću, pederu“. Pre je fazon „Vučiću, aj duvaj ga više“.

 • feanor

  Nije lose, moze mnogo vise. Izdvajam ovo kao omiljeni deo:”…što zbog logičnog konačnog ishodišta decenija selekcije političke klase Srbije isključivo na osnovu vrlina gramzivosti i govnarstva čime se polje igre praktično samoočistilo za psihopatu poput Vučića…”

 • disqus_6g4C3PsgUz

  Ал после Вучића за нас постои сутра, и постојаће невероватно невероватно дуже но што он траје. Тако да, морамо искулитрати приче овај је говно, онај је говно, власт говно, опозиција је подједнако говно, јер то не оставља решење за сутра, за које политичаре боле бриге, а нас никако не сме.

  Далеко је од тог да су сви политичари исти и подједнако говна, неки су мало већа, неки су стандардна, неки су говна епских размера, веће и мање штеточине и паразити, већи и мањи лудаци. Неко мора водити државу, тако да, ако нисмо мазохисти, од тог што нам је понуђено морамо изабрати мања говна, мање лудаке, мање лопове, мање паразите.

 • Laki

  OOOOO BOOOTEEEE JEL DOBAR PARIZER???

 • Сука

  Ех. Дуга прича. Смену власти заборавите до даљњег. Што је страшно, страшно је, али… Ми не постојимо, постоје само појединци, маса мозга нема. Дебела организација је потребна за то. Могу да нас дрљају докле оће. Све тзв побуне, државни удари или слична срања биле где су финансирани, организовани… Спонтане побуне нема. Ганди и онај несретник Мендела су јако ретки случајеви озбиљне интелигенције и амбиције која може да покрене масу. Код нас таких засад, изгледа нема….

 • Klimaksolog

  “pojačana klimatskim promenama za koje se i dalje pretvaramo da se ne događaju

  ne budite zadnji papani, klima na ovoj planeti se uvek menjala i uvek ce se menjati, industrija tu doprinosi smesnih par % a sto gramzivi politicari to pretvaraju u nekakvu katastrofu je potpuno druga stvar

 • Nakamichi

  Na žalost potpuno su u pravu, debelo su nas zajebali što 99-te pre svega nisu udarili mnogo jače a potom ušli u zemlju & ostali u njoj kao kolonijalna uprava min do recimo onako simbolično MMCCCLXXXIX AD!
  Nadajmo se boljoj sreći, nadam se uskoro…

 • Nakamichi

  FUUUUUUJ & BLjAAAAAAK ćirilica!!!
  Čim vidim ćiriličara odmah mi je jasno kom stadu taj pripada…

 • Neko

  Nisam strucan, ali eksplozija ljuCkog stanovnistva i smanjenje povrsina pod sumom zbog zemljista za prehranjivanje istih, nestanak mnogih biljnih i zivotinjskih vrsta sto remeti lanac ishrane i eko sistem… ono, svega je toga bilo i pre, slazem se, ali ne u ovolikim razmerama da samoregulatorni prirodni mehanizam ne moze dovoljno brzo da se samostabilizuje te imas kocenja u vidu ekstremnih temperatura i (nedostatka) padavina na nekim meridijanima…

 • bojan

  Nekako nikako da provalim šta je sve ono bilo?!? Da li je moguće da su toliko retardirani da su izveli onaj cirkus čisto iz nekog ludila. Nemoguće, mora da postoji neki razlog. Vučić je definitivno postigao sa onom ludnicom to da teško će ikome pasti na pamet više da ga optuži za onakve neke idiotske stvari (kao dao nekom liku 120 eura i otišao sa njim, bratom i ne znam s kim još u neki podrum, šta li već- znači izmišljotine u koje ne bi mogao da povjeruje niko sa IQ preko 60). E sad, da li je to bilo samo zbog toga ili postoji još nešto ne mogu da provalim… Ali šta god je bio razlog ono je toliko ludilo bilo da ja i dalje ne mogu da povjerujem da se odigralo. Totalno ludilo mozga.

 • Dule

  Hteo bi da ispravim autora za jednu malu gresku, Britanski premijer je bio zaista reagovao oko skandala,ali bitno je napomenuti da nije gurnuo svoj ponos u lesinu, vec u glavu mrtve svinje dok je smrkao kokain, pa je posle izasao sa svojim drugarima da pljuje po sirotinji (bukvalno i metaforicki)

 • Dule

  Ne pricaj gluposti, smrdljivo govno jedno, da su ti poslali vojsku na tebe predsednik zemlje bi ti bio Tachi, a premijer Cheda. S tim se prosto ni ne zezaj, glupo je.

  Ako oces da te bombarduju, tamo ce valjda neka bomba da te zakaci

 • Dunavac

  To je stvarno najvaznije u svemu ovome, daj da se mi bavimo SVIJETSKIM TEMAMA, jebes srbiju

 • Dule

  Вот для тебя предложение на русской кириллицы, чтобы получил маленкий инфаркт

 • Dule

  Niposto, zato sam napomenuo da je mala greska u pitanju ;-) , nije nadam se bila toliko strasna digresija haha

 • Posredi

  …Usvojili su zakon koji zabranjuje rudrarima strajk. KOnatm da i sa tim moze da ima veze.

 • vuk

  Na grupnoj slici predlažem zamenu mesta sline i ‘onog što sipa dražesnu tekućinu onaj otvor odakle tečnost ide tamo gde se vari a posle kroz onu cev napolje’ i tako se dobija red sa kombogovno bonus plus nagradom!

 • Trolle

  Tekst potpuno promašuje poentu stvari .

  Uopšte nije bitno da li je Vučić lud, normalan ili se samo zeza . Vučić je prosto rečeno M-A-R-I-O-N-E-T-A , kao i gomila (p)likova pre njega : Tadić, Koštunica, Đinđić i.t.d. Poslednji polu-nezavisni vladar Srbije je bio blesavi Sloba, činjenica koja se mnogima ne sviđa ali je istinita .

  Vučić dakle igra kako drugi sviraju, oni koji su mu i napravili drljavi SNS, pošto su shvatili da DS nije sposobna da do kraja sprovede planove novog čivutskog poretka u Srbijici . I neće ga uklanjati dok im je koristan, a i kad ga ulone (mirno kao Tadića i Koštunija ili u Đinđić-stilu ) dovešće nekog još goreg od njega .

  Narod ko narod, slep, glup i slab, nije u stanju da se iskobelja , i zato klizi u neminovnu propast.

 • Hemingway

  “I meni se odavde tako cini…”

  I meni se odavde tako cini, sa Floride na koju sam zapalio pre nedelju dana.

  Hvala bogu Vucicu. Da ga nije bilo, mor’o bih caletovu M70 da trazim po avliji, jebo ga izlapelog. Aj’ sad, odo na pivo, sprzilo me sunce danas. I obezbedite direktan prenos kad bude bilo, za cestitu raju sa prljavog Zapada.

 • Drake

  I vi, i vama slicni cete pisati ove tekstove, a onda cete se vremenom istripovati da vas je bogzna kako mnogo, kao i ovi tviter-salonski levicari u Velikoj Britaniji na proslim izborima, i onda cete da se nadjete ,,iznenadjeni i uvredjeni” rezultatima izbora i ,,gluposcu i tuposcu” ovog naroda koji gistro ne razume vase ,,ultra-giga-mega progresivne levicarske hipsterske ideje internacionalizma i klasne solidarnosti”……..

  Da se razumemo, vi ste ok, samo morate bit’ malo prijemciviji za narod….a ne istripovana avangarda……….

 • Trolle

  Pa šta oni imaju da ponude narodu, osim pederskih prava i priče kako treba uvoziti kozojebce sa Bliskog Istoka jer je to multikulturalizam i tolerancija … :D

  Ceo levičarski projekat je samo čivutska prevara da se potpuno razjebe evropski beli čovek, kao jedina pretnja njihovoj apsolutnoj vlasti. Sad je već i budalama sa dvocifrenim IQ jasno u kakvu krvavu rupu to vodi .

 • Trolle

  Bogami, da sam na tvom mestu ne bih se baš tako lako odricao te M-70. Imaš ti tamo na Floridi puno pripadnika “religije mira” u komšiluku, tako da lako može da opet izbije neki workplace violence incident :P kao ovo sad u Kaliforniji .

 • disqus_6g4C3PsgUz

  А шта ако ти кажем како сматрам како је национализам болест, како Србија мора бити секуларна држава свих њених грађана и не сме делити своје грађане по религијским и народним припадностима, како религијске организације не смеју бити изузете из пореза нит добијати било какве повластице, како су четници смехотресна банда ратних опортуниста а партизани једини антифашисти а Тито највећа личност с ових простора, и уз то сматрам како Србија треа ући у НАТО јер се не морамо јеини курчити у крају, и у ЕУ, јер јер ЕУ супер идеја која треа ићи ка све већој федерализацији, а не ка смањењу веза као данас, и ако ти још додам како не очекујем од других писати ћирилицом, нит сматрам како ћирилица мора бити сачувана по сваку цену? Јел ти имплодира помало закмо у свим своим предрасудама? Јел ти пуца твој црно-бео дојам света?

 • disqus_6g4C3PsgUz

  Паризер? Ја сам само на кулењу и сланини. Не глупаку, ботови су једна страна имбецилности, а ви ментоли кои мислите како је решење не гласати ни за ког, а после непрекидно кењати како је лоше, сте друга страна. Ео ти најдебилнији пример, за најдебилнијег хомосапиенса:

  Избори. Два поличара, две странке, иста говна, исти ментоли, исте приче, исти планови, исти ботови, јеан од њих ће водити земљу у наредних четри дине. Први је обећао како ће у свом мандату, поред тоталног уништења земље и невиђеног лоповства, побити 200 иљада људи. Други је обећао то исто, сем што ће побити 5 милиона. Други иа далеко више сигурних гласача и страначких активиста од првог. Сви остали гласачи су ментоли као ти и не желе гласати ни за једног јер су обоица говна. На изборима побеђује тип кои побије 5 милиона људи. А сад узмемо ситуацију како нико ние ментол као ти, и сви изиђу на изборе и гласају за првог типа. 200 иљада људи је мртво, што је за 4.8 милиона мање но у првом случају. Дефинитивно је боље.

  Проблем с вама ментолима је што као да не схватате како ће у сваком случају на изборима неко бити изабран, и следеће 4 дине ће иати толке ингеренције и моћи које ћи ти моћи потпуно уништити твој јадни живот. А нијансе дефинитивно јесу важне, ние све једно јел ће те уништити делимично ил потпуно.

 • wtf

  Haha, da li ti cujes sebe “covece”?

 • bravo

  Touche. Svaka cast!

 • bljak

  Kakani retardu.