DUPE 2012: Promašena tema i neuspeli pokušaji

U grotlu fotografija koje su nam pristigle dok je trajala bitka za pobednika konkursa naoštrenom motikom smo okopavali korov kako bismo pronašli one najbolje. Iako veliki komad kvalitetnih oblina nije stigao na red, neuporedivo je veći komad slika koje nemaju mnogo dodirnih tačaka sa temom i opravdano sumnjamo da su slate pod uticajem psiho-aktivnih supstanci ili makar bajatog kefira. Ovde ćemo izdvojiti samo nekoliko. One koje su na nas ostavile najjači utisak, svakako pozitivan, jer iako nismo mogli da ih prihvatimo za takmičenje, sigurno možemo da ih odštampamo i njima plašimo kevu, komšijsku decu i nevaljalice po liftovima.

Počinjemo sa ovim nesvakidašnje zanimljivim gospodinom koji za centralnom pozicijom šanka u društvu zaljubljenog para uživa u ambijentu lokala i zasigurno numerama muzičkog virtuoza Jašara. Kako vrlo jednostavno možeš primetiti on na sebi ima samo ćelavi kačket, patike renomiranog proizvođača na bosu nogu i kap parfema. Takođe, i pored toga što čitav lokal izgleda kao da je u njemu jalov crnogorac proslavljao neočekivano rođenje sina i u to ime sa svima nazdravljao spidom primetićeš da su ostali ljudi u sasvim korektnom fizičkom stanju. I pristojno obučeni. Šta je sa našim junakom i o čemu li razmišlja nećemo nikad saznati, znamo samo da njegovo čelično dupe ipak nije konkurisalo za najviša odličija.

Zatim smo zadobili dve fotografije na kojima se takođe dešavaju neke čudne i neobične stvari. Na njima uistinu obitavaju dva ženska dupeta čiji neosporan kvalitet nećemo dovoditi u pitanje. Ipak ne verujemo da su uslikane spontano i voajerski iz jednostavnog razloga što nam nije jasno šta dve žene u ovom položaju u sred bela dana rade na šanku poluprazne kafane. Moguće trezne, ne samo što ovoj levoj piće nije ni otvoreno, nego sumnjamo da od tog slabašnog pića ovakva nevaljalica i bezobraznica uopšte mogu da se napiju.

Nakon toga je nevaljalica uzjašila bezobraznicu, a u kadar su upala neka šarena pića i konobarica koja loče vodu iz flaše kako bi se smirila jer verovatno i da pita ove dve šta koji kurac rade neće dobiti odgovor koji će je zadovoljiti. Vlasniku i stvoritelju ovih remek-nedela svaka čast i jedan zavid zbog situacije u kojoj se našao. Sledeći put da zoveš!

Jedan naš cenjeni čitalac kog ovog prilikom pozdravljamo nam je poslao pregršt fotografija gospođa u najboljim godinama i time nam otkrio svoje sklonosti ka isključivo dobroj supi. Njegove gospođe ipak nismo objavljivali jer smo smatrali da je nezahvalno i nepravedno da ih ubacujemo u takmičenje sa nevaljalicama od 19 leta, ali su ipak udarile dosta jak pečat po ovom našem junačkom megdanu. Dama koja u stavu foto-modela pogledom traži unuka zabrinuta da opet ne pokuša sam sebi da gurne školjku u dupe svakako zaslužuje simpatije i da je pustimo preko reda u pošti.

Za kraj naš favorit za koga ne znamo da li su u pitanju montaže ili je ona ubačena sa neke plantaže. Fotografija sa kojom nešto definitivno nije u redu ali je mi i dalje pokazujemo svoj rodbini i prijateljima i nemamo pojma šta. Nema ni rodbina. Ni prijatelji. Nećemo prestati da je pokazujemo dok ne pronađemo odgovor na ovo pitanje svih pitanja.

U svakom slučaju je veličanstvena, čini nas ponosnim čak i da je montaža, odštampaćemo je u dimenzijama 2×2 metra i zalepiti pored babinog goblena portreta pokojnog dede da unese malo neke živine u dnevnu sobu.