FIKS IDEJE br. 2 – De su pare, Sadiče Umare?

Došlo je i zadnje kolo. A naš narod zna, ko se zadnji smeje, doći će neko da mu sere da se ne kaže „zadnji“ nego „poslednji“. Tako i mi, došao je taj vikend kad se igra jedno OBILJE zadnjih kola, i ok kao nije još baš sve gotovo i ti jebeni Finci su tek počeli, ali jedine dve velike lige u kojima se ove godine nešto uzbudljivo događa se završavaju sada.

Problem sa zadnjim kolima je što nikog ne boli kurac. Osim par timova po ligi kojima nešto treba i onda vijaš s kim oni igraju i ceniš da li će gostujući tim staviti portira na gol i golmanovog kera na zadnjeg veznog ili će ipak doći da malo, pa, ne baš parkiraju bus ali da recimo izađu iz busa na puš pauzu od 90 minuta i izvuku 0:0. I onda posle svega staviš 3+ na lidera letonske lige jer jbg pre svega si čovek, zaboraviš za 5 minuta da je taj tiket ikada postojao i kad se ponovo setiš u septembru 2023. pogledaš rezultat i vidiš da je bilo 1:1. Jako neprijatno.

Ipak, probrali smo nekoliko junaka za ovaj vikend. Preskočićemo i Milan i Inter i Siti i Liverpul iako smo imali par dobrih ideja ali avaj, kvotari iz Maxbet-a su prozreli da bismo se mogli setiti da puknemo 1 i 4+ na Siti, za šta su nam ponudili 2.15 što jebiga sad kad gledam i nije tako loše ali sam sad već napisao tekst i uvod pišem na kraju i ne mogu sad to stvarno. A možda i bolje tako, čisto zbog neke male potmule bojazni da Marez pogodi sudiju iz penala i Griliš triput u nadoknadi pogodi sebe u petu na gol liniji, ovaj put ćemo preskočiti.

 

Arsenal – Everton GG (1.83)

Arsenal je imao super momente ove sezone i pojavilo se par nekih klipana malih koji su nas podsetili na staaari dobri Arsenal, al brate i dalje kao da se pretvore u 11 vreća pavlake kad god se nešto lomi. Everton ne bih ni komentarisao, jedna zbilja glupa sezona u režiji Rafe Beniteza (Rafa NEBITEZ HAHAH SKEČ) a ni Lampard nije puno pomogao svojom energijom hiljadu zabrinutih deda. Ipak izvukli su se, jedva.

Očekujem da Arsenal odigra poslovično nesigurno, ali se ne bih kladio protiv njih. Tj nije da ne bih protiv njih nego ne bih ništa da imam s Evertonom. Ono na šta ja računam od ove dve presumnjive ekipe svakako nije sad baš neki FESTIVAL golova nego da će i jedni i drugi biti dovoljno klimavi da bar jednom sjebu nešto na utakmici, što će svakako dovesti do golgola, a posle toga im ne možemo pomoći.

ovo je bukvalno Arsenal već 15 godina

 

Almerija – Alkorkon H3 (+1) (1.65)

A znam, i mene je malo sramota. Kada se u Španiji 1 i 2 lome zadnje i predzadnje kolo i ima brdo utakmica koje nešto odlučuju, čovek koji stavi HENDIKEP NA ALMERIJU svakako ima neki prikriveni problem, pa makar igrali protiv 11 pijanih vulkanizera na štakama.

Alkorkon verovatno tako nekako i izgleda jer su baš onako po svemu najgori u ligi i baš deluju ko da su propustili zadnji bus i zaspali na okretnici.  Almerija je prva i sad ako pobede idu gore sigurno i majku mu jebem ako ispuste ovakvu priliku protiv jebenog Alkorkona da svoje navijače uzbude sa bar DVA gola PA DA LI ZAISTA TRAŽIMO MNOGO UMARE SADIČE?

 

Salernitana – Udineze 1 (1.73)

Kolevka prevara, prljavih trikova i podmetačina u završnici prvenstva, Italija, dala je baš bogato zadnje kolo i pre 10 godina bismo odvalili jedno 4 fiksa lagano samo zažmuriš i BAM držiš tiket na kom je otkucan hendikep na Kaljari ti si srećan jer je kvota 2.85 ali negde duboko znaš da je to pogrešna odluka, jer šta ti bre koji kurac uopšte znaš o zakulisnim radnjama italijanske mafije i njihovim konekcijama sa korumpiranim elementima u fudbalskom savezu jeste TI SI NJIH PROVALIO ajde ne prdi.

E sad čovek se uči na greškama ali ja sam rakun koji živi u smeću i još uvek verujem da sam ih provalio, samo sam malo matoriji sad pa sam veća stipsa i gori čovek pa ću odigrati samo jedan fiks. Prošli vikend smo ovom nakaradnom logikom uspeli da pogodimo jedne Italijane i jedne jbg ne – Salernitana nas nije prodala tj ZAMALO da nas proda al nismo joj dali. Kaljari jeste, ali bolje nismo ni zaslužili.

Nego, moćna Salernitana sad već nije izgubila 7 utakmica zaredom i imamo svako pravo da joj verujemo, iako je njena namera zla, njene su oči lažljive a srce od željeza, ali ne možemo da joj odolimo. S druge strane, Udineze je opet sav šmrljav i ne sumnjamo da će iskoristiti ekskurziju u Salerno da osole muda, napakuju karton kruškovca na pedalinu i pijani je teraju do Napulja. Ide kec.

 

OVOGA MI KRSTA DABOGDA MI OČI ISPALE NISAM

 

Brentford – Lids 1 (2.45)

Negde je koncept ove rubrike trebalo da bude taj da odigramo 3 neka polujajarska para koji su onako ok kvota, bliže dvojci nego jedinici, i koji nisu baš sigurice (mada, to je i problem), ali je bila ideja da ne igramo baš keca na Ajaks nego onako da nađemo neku kvotu što kontamo da vredi više nego što su kladionice procenile. Dakle da budu 3 takva podmuklo nepouzdana para, plus jedna onako KRMAČA pa ti biraš onda oćeš da igraš to uopšte ili ipak misliš da je korisnije da potražiš onu jafu koji si izgubio ispod kreveta 2019.

E sad moja krmača za vikend je trebalo da bude Brentford al sam onda skontao da je 2.45 što priznajem da nije spektakl al ajde sad pusti nemoj me, ja sam pokušao da se probijem kroz džunglu neupotrebljivih parova grickalicom za nokte i nagorelom varjačom, a na kraju te džungle čekao je Brentford u japanskom terencu i odvezao me na sigurno.

Jebiga, Lidsu posle jednog ok perioda opet otpadaju ratkapne po putu, deluju ko da mogu od svakog da izgube bez da ga nešto nasekiraju, a stabilno solidni Brentford će hteti malo da se izloži pobedom na kraju. Još ako možeš u isto vreme da pošalješ veći i nakurčeniji klub od sebe u drugu ligu, udri.

Tagovi:

  • Njasvi

    Osrase te Italijani, sta da ti kazem