Intervju sa Acom Informacijom

Aca Informacija me je dočekao u svojoj istraživačkoj laboratoriji. Bio je na pauzi za branč i to je jedan od retkih termina u toku dana kada je slobodan. Svuda oko njega po zidovima razni grafikoni, tabele sa bitnim podacima, na stolu 3 računara na kojima simultano radi. Dok se omladina zajebava i gleda pornjavu, ovaj radoholičar svoju tehnologiju koristi za prikupljanje najbitnijih podataka iz sveta sporta.  Rukom mi pokazuje da se slobodno poslužim sokom od breskve. Dok sipam breskvu niz ždrelo, Aca mi saopštava da ovaj sok najviše voli da pije Antonio Kasano jer mu je doktor rekao da je to odličan lek protiv akni.  Sjajan podatak nema šta. Pošto je već počeo nervozno da gleda na sat, rešio sam da mu ne oduzimam mnogo vremena i krenuo sa pitanjima.

1. Kada i kako si otkrio svoj neverovatan dar da od naizgled nepotrebnog podatka napraviš jako korisnu informaciju?

– Pre svega sportski pozdrav čitaocima Tarzanije! Evo kako se to desilo, u toku jednog prenosa Premijer lige Alan Širer je promašio prazan gol sa peterca. U tom trenutku sam se setio da se posvađao sa sestrom od tetke tih dana, to sam rekao u prenosu što je izazvalo reakcije mnogih gledalaca i tada mi je sinulo koliko su ove infomacije neverovatno značajne za samo odvijanje stvari na terenu.

2. Za koje istraživanje si uložio najviše truda i na koje si najponosniji?

– Navešću dva koja su bila podjednako teška: jednom sam se namučio kada sam sedam dana čučao iza ograde Erika Kantone da bih video kojim trimerom sređuje bradu (znate kakav je kada se naljuti) a drugi put kada sam morao da postanem kanibal kako bih se infiltrirao u rodno pleme Emila Mpenze i izvukao esencijalne podatke.

Zvuči neverovatno ali Aca se nalazi na slici.

3. Da li ti se nekad desilo da najebeš jer si recimo ispitivao kojim parfemom Viktorija Bekam prska bradavice?

–  Uh, bilo je gusto. Ouuu kada se setim Bekamovog razjarenog lica i istreniranog šnaucera koji je pogrešno protumačio moje potrebe za znanjem iz svih oblasti života fudbalera. Neću da detaljišem, samo ću reći da sam tom prilikom pocepao omiljenu košulju za prenose tokom letnjeg perioda.

4. Da li ti se nekad desilo da ne znaš nešto iz čuvenih „did you know“ rubrika?

– Čitaoci će se iznenaditi ali jeste! To se dogodilo sa jednim izdanjem „Politikinog zabavnika“, prosto nisam mogao da verujem šta čitam, odmah sam okrenuo njihovu redakciju i ispostavilo se da su pogrešili. Još čuvam isečak iz broja koji je usledio u kojem su se izvinili čitaocima zbog greške.

5. Je l’ istina da se za tvoj angažman bore Wikipedija i Republički zavod za statistiku?

–  Istina je da su se borili dok im nisam objasnio da sam ja čovek sporta i da me novac ne zanima. Baš sam jednom podelio sa javnošću da me je Wikipedia zvala da im dam neke informacije o detinjstvu Solomona Kalua. Što se Republičkog zavoda za statistiku tiče, ovim putem moram da im se zahvalim što su kontaktirali Nemački zavod za statistiku kako bi mi dali informacije sa poslednjeg popisa u Nemačkoj, trebalo mi je za neke analize, pišem memoare znate, ali o tome nekom drugom prilikom.

6. Pošto su naši čitaoci veliki Tarzani i bukvalno troše celu platu na kondome i kurve, znaš li možda neke brojke o povaljenim ribama među fudbalerima? Ko vodi na tabeli, ko najbrže svršava, ko je nevin i slično?

 Upoznat sam sa tom pojavom vezanom za vaše čitaoce. Što se fudbalera tiče, na tabeli vodi naše gore list, Pantela. Drugi je Kristijan Bobo Vijeri a treći Alesandro Nesta (primećujete da ima nešto u tim Italijanima). Probleme sa preranom ejakulacijom najčešće imaju igrači sa „ostrva“ ali ne smem o imenima, znate već, profesionalizma radi. Za ovo poslednje, pa reći ću vam kao malu pomoć da je jedan „bed boj“ svetskog fudbala i dalje nevin, a vama ostavljam da pogodite koji.

On, hiljadu praznih mesta pa Bobo Vijeri.

7. Počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu, naši čitaoci bi voleli da čuju neku zanimljivu pikanteriju…

– Nikakav problem. Na predstojećem EP nastupiće najveći broj gej igrača do sad, uz to očekuje se dobra igra Vejna Runija jer mu je Merkur u drugoj kući tokom čitavog prvenstva, zanimljivo da će žene fudbalera tokom ovog EP potrošiti rekordne sume novca na „krpice“ i još nešto ekskluzivno za Tarzane, Floran Maluda planira da započne novi trend nenošenja donjeg veša na utakmicama.

8. Reci nam malo o sebi, šta radiš kad ništa ne radiš, imaš li vremena da živiš kao ostali ljudi (ideš u bioskop, kosiš travu u dvorištu, juriš cave…) ili čak i tad skupljaš informacije?

–  Pa teško nalazim vreme ali uspevam nekako da vodim normalan život. Mada da budem iskren, informacije su mi opsesija, jednom je malo falilo da me izbace iz bioskopa jer sam se tokom premijere filma „Žućko“ o Radivoju Koraću raspitivao kod glumaca koji broj patika je nosio legendardni Žućko. Kad pomenuste košenje trave, Lilijan Tiram svoj travnjak kosi potpuno go na opšte čuđenje najbližih komšija.

Karla mi rekla da te je videla kako kosiš travnjak i prenosim ti njene tople pozdrave.

9. Za kraj, tvoja poruka za čitaoce Tarzanije.

– Pratite me tokom EURO 2012, biće najneverovatnijih informacija i rodbinskih veza u istoriji fudbala. Želim vam da uživate tokom prvenstva, da vaši favoriti tresu mreže kao stric Nikole Žigića šljive na selu i da vam broj potrošenih prezervativa i popijenih piva u tom periodu poraste i do 32,6%. Sportski pozdrav!