Kako poboljšati život internetom (rezultati jednog istraživanja u Nemačkoj)

Savremeno doba jeste doba informacija. Sa svih strana smo njima zatrpani, i informacije su ujedno i najvrednija roba današnjice, a i budućnosti. Čak ni u nevelikoj zemlji na Balkanu – puko preživljavanje više nije tema; skontaće se već neka popara, neka srpska kobaja (pitajte bake i deke koliko je njihovih ispisnika dočekalo dvadeset petu). A to GDE kupiti kobaju, to OD KOGA kupiti kobaju, to su informacije koje su zaista na ceni i za koje se grabimo.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]živimo u dobu izobilja informacija i kul zelenih pigmenata na crnu pozadinu[/typography]

U osnovnoj školi nas zatrpavaju informacijama, većinom onim u kasnijem dobu nepotrebljivim; u srednjoj školi biraju korisnije informacije kojima će nas toviti, a kada shvatimo da želimo još – odlazimo na fakultet, otvaramo novi tab pored fejsbuka, i počinjemo da učimo ono što nam je zaista potrebno. Terabajti i terabajti slovnih i vizuelnih informacija na 280+ jezika. Optimalno je pronaći optimum, i internet koristiti na optimalan način, tako da maksimalno (ili optimalno) od njega i profitirate. Evo kako savremeni student racionalno koristi internet za usavršavanje u tri laka koraka:

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Fejsbuk[/typography]

Bio je tu i pre fakulteta. Za nove generacije, bio je tu i pre njih samih. Tu su trebe, tu je news feed, tu se i nastavnici muvaju i kače fotke iz izlaska. Tri koraka za laki uvod u internet dan, pa dalje:

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]-evo kako da jebete Maju iz sedmog II[/typography]

1. Proveri jel te neko dodao.

2. Pošto nije niko, dodaj ti (nešto sa sisama).

3. Nadaj se da ćeš sutra jebati i otvori novi tab.

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Vukajlija[/typography]

Što je amerikancima cracked.com u kombinaciji sa odavno opustelim urbandictionary.com, srpčadi je Vukajlija, humorističko sjatište intelektualne elite danas.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]-odakle zapravo potiče reč “jebati”? :kolebanje budućeg akademskog građanina[/typography]

1. Proveri jel te neko zapratio i overi imal na forumu oglasa za seksat se, danas je možda dan.

2. Pošto nije niko, opatvori neki umni ili pak buntovni sadržaj.

3. Nadaj se da ćeš sutra jebati i otvori sledeći tab.

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Tviter[/typography]

Jedno su pesnici sa Vukajlije, ali pesništvo je umrlo još sa Bodlerom ili nekim drugim zvučnim imenom iz srednjoškolske lektire. Praćen čovek današnjice mora da je u stanju da se izrazi u 140 ili manje karaktera, i to tako da sa svakim sledećim postom broj uzbuđenih pratilaca raste kao fibonačijev niz.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]objasni babi kako se još nisi udala, ali te zato svi prate[/typography]

1. Proveri ko te je zapratio.

2. Pošto neko sigurno jeste, proveri jel tu neko ima sise.

3. Pošto nema, otkucaj prvi od tri tvita za danas i nadaj se da ćeš do kraja dana jebati. Otvori sledeći tab.

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]livemocha.com[/typography]

Govorenje jednog jezika je za seljake, insistiranje na ćirilici je sizifov posao, sve i da ceo internet prevedemo na ćirilicu opet nećemo imati kome čega i pisati, pa ovim ljudima je i Oliver Mandić alternativa, ti koristiš isključivo američku tastaturu, kake kvačice vlaške magije. Engleski je a must, ostalo je predispozicija za jednog akademskog građanina.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]ze očekivanja[/typography]

1. Otvori livemocha.com i ostavi 27. komentar na domaći neke brazilke koja je uradila samo prvu lekciju iz srpskog pre 8 meseci.

2. Vidi jesu l’ ti neke sise uzvratile add.

3. Pošto nisu, pregledaj nekome domaći na engleskom da sebi dokažeš kako si baja (jebo sad italijanski, ko će se cima). Proveri jel te neko dodao na fejsbuku, nije, i otvori sledeći tab.

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Najngeg[/typography]

Enimal porn više nije tabu, svi su priznali da to gledaju, heroin isto ko nije probo, taj ima daunov sindrom. Ono čega se danas mladunci boje, to je da im roditelji ili devojka ne skontaju da posećuju 9gag.com. Vala i sa razlogom, ako giliš supermena ujutru i pre spavanja to je ok, ionako znamo da smo nastali od majmuna. Ali ako ne masturbiraš jajo nego mozak i to akcijom banalnom koliko je to jedno skrolovanje, onda i treba da kriješ što ne radiš ništa pametnije sa svojim vremenom.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]ze realnost[/typography]

1. Skroluj i klikći jedno 45 minuta, ako vidiš nešto zanimljivo proguglaj više o tome i ponekad pročitaj o tom nečemu prvi pasus na wikipediji.

2. Gledaj da kažeš nešto iskusno i pametno o tome nečemu na fejsbuku, po mogućstvu u vidu komentara statusa kod nekog retardiranog prijatelja iz osnovne. Sopstveni statusi su tako passé.

3. Prošaraj neke poludobre ribe iz sekcije sa komentarima ispod postova, skontaj da ne valja nijedna, oguli ga na fotke bivše ribe, zatvori tab i otvori novi.

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Huffington Post[/typography]

To je vrhunac svake blogerske karijere, ko dotle ne stigne samo je srao za čije babe zdravlje. Uostalom, ti si odličan brain drain kapacitet, znaš engleski i sve, šta ćeš ti na srpskom blog nebu.

1. Pročitaj neki post vrste “filmska kritika” (godine torentovanja su te učinile ekspertom) do pola i ostavi otvoren tab do gašenja kompa.

2. Idi na fejsbuk, vidi jel te neko dod’o.

3. Odbij zahtev Kurt Che Kobejnoviću i traži sise po news feedu. Otvori novi tab.

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px”]Poker[/typography]

Poker nije kocka, poker je veština. A niko ne postaje majstor bez vežbe. Sa jedne strane, ovo nije profesija, profesiju imaš, ovo je hobi. Sa druge strane, ovo nije hobi, pošto si ti skriveni talenat, budući velemajstor. Zanimacija vredna vremenske investicije, ako sve drugo padne, na pokeru imaš sigurica budućnost.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]-mati, mesi sinu šnenokli, jednog dana biću noseći stub ove porodice[/typography]

1. Igraj u lažne novce, pošto prave nemaš, sproleća ulažeš 20 evra i kreće belaj.

2. Igraj dva sata, stisni zube budi muško, ako ti zafali inspiracije odgledaj “Karate kid” dvojku. Može i “Brave Heart”, davno nisi. Saće i Srećni Ljudi, upali TV.

3. Klinca iz Portugala je usralo, al ti se ne nerviraš, poker nije igra na sreću. Kad uložiš kintu i uđeš među profi igrače biće sve drugačije.

Ovako izgleda internet dan studenta izvan, kao i usred ispitnog roka. Kao i kod svega drugog, najbitnija je istrajnost, tako da kad te oko pet sati ujutru uspavaju đubretarski kamioni sa ulice, budi spreman da sutra ustaneš u 11, ništa osam sati spavanja, i direktno kafa i nazad za komp. Život se neće sam naučiti, wikipedija je bezgranična, a i cracked.com joj se bliži. Jadni oni koji su odrastali i školovali se bez interneta, ti i ja smo ovde neuporedivo veće face… Hrabro i do pobede!

 

  • da se ne lazemo

    yumetal.net>>>>>>>>>>>>

  • Sasa Milovanovic

    Da nije laz, bilo bi tuzno. :D