Najpoznatije terorističke organizacije – Bliski istok

Uključiš TV, kad ono neki lik poklao pola škole, drugi pola komšiluka, treći pola maratona. Psuješ Ameriku i sve što se izrodilo onih dana kada su tvoji preci jeli viljuškom i nožem, a ostala gamad rukama, na zemljanom podu, i bla bla… Sve je to od Amera došlo, i boleštine i pokolji, i španske i turske serije, i oni aveti što kače po jutjubu snimke svojih fešn kornera i vraćaju nitne u modu, i oni aveti što pate jer ne mogu da pazare ono što je vaćeno u modu, pa rovare po ormanima svojih predaka, onih što su jeli viljuškom i nožem, a ostala gamad rukama, na zemljanom podu, i bla bla… I sve u krug dok ne pukne koja bomba na pokojem kraju sveta, a ti gledaš u one fotke na dnevniku i sve ne veruješ da je taj ljupki klinac vazdigao ljude do nebesa ekplozivom. Opasan mali. Ali ni blizu kao pripadnici nekih daleko (naj)poznatijih svetskih terorističkih organizacija. U ovom delu – najpoznatije terorističke organizacije Bliskog istoka.

 

AL KAIDA

Al Kaida ili Baza, Svetski islamski front je globalna multinacionalna teroristička mreža koja povezuje različite islamske fundamentalističko-terorističke organizacije i grupe iz mnogih zemalja u jednu organizaciju. Osnovali su je 1988. godine Osama bin Laden i Abdulah Azam u Kandaharu, i to u početku iz pristojnih ciljeva – samo radi okupljanja Arapa koji su se borili protiv Rusa u Avganistanu, a kasnije…su malo preterali. Navodno je cilj ove organizacije da stvore jedinstvenu islamsku državu. Na čelu ove organizacije je bed boj po zvanju emir – načelnik glavnog štaba, a dalju strukturu čine Konsultativno veće, religijski, finansijski, vojni komitet i komitet za medije, lideri i predstvanici terorističkih organizacija i grupa i operativci odnosno fizikalci. Niko ne zna koliko ima ovih likova, ali se procenjuje na nekoliko hiljada. Svuda su pičvajz pravili, recimo: teroristički napadi na američke abasade u Keniji i Tanzaniji 1998. godine, samoubilački teroristički napad na američki razarač USS COLE u Jemenu 2000. godine, samoubilački teroristički napadi na Amere 2001. godine, samoubilački teroristički napadi u Rijadu 2003. godine, i tako to… Samoubilački bedesovi, uglavnom.

Miran i povučen. Gej stop, cimanje stop!

 

HAMAS

Islamski pokret otpora, osnovan 1987. godine kao palestinski ogranak Muslimanskog bratstva tokom palestinskog ustanka protiv izraelske okupacije i uprave u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali, sa ciljem osnivanja Islamske palestinke države na teritoriji Izraela. E ova gospoda teroristi su vrlo fini i diplomatski nastrojeni kad se meću međ’ politiku, a posle radnog vremena vole malo da nasilje prostruji kroz krv. Najpoznatija njihova oružana formacija su Hamasove brigade, koje su izvele brojna sranja za koje ti treba bolji želudac da čitaš. Ipak, ni ovi Islamci ne bi bili islamski teroristi da se ne ubijaju sami, Bož’ sačuvaj da ne poštuju tradiciju. Pa tako, najsmrtonosniji teroristički napad je izveo pripadnik Hamasa 1994. godine u centru Tel Aviva kada su ubijene 23 osobe, a više od 50 ranjeno. I ovi momci putuju inkognito, pa im se ne zna broj, ali se procenjuje da ih simpatiše na desetine hiljada istomišljenika.

Sad u školu, pile tatino.

 

HEZBOLAH (Islamski džihad)

Osnovan je 1982. godine kao odgovor na izraelsku invaziju na Liban, a cilj je širenje Homeinijeve revolucije na celi Srednji istok, uspostavljanje islamskih prava u Libanu i oslobađanje svih okupiranih arapskih zemalja. Hoćedu da eliminišu Izrael! Ovi nezglavni momci su svašta radili, ali recimo da je oličenje njihove umetnosti samoubilački teroristički napad na američku ambasadu u Bejrutu 1983. godine i na bazu američkih marinaca u Bejrutu iste godine. Plivalo se prilično, a i plutalo.

Lepa im ta žuta, k’o naše demokrate.

 

NARODNI FRONT ZA OSLOBOĐENJE PALESTINE

Osnovan je 1967. godine od strane Džordža Habaša i zalagao se za panarapsku revoluciju. Izveli su brojne terorističke napade sedamdesetih godina, a posebno se ponose činjenicom da su prva grupa koja je se dosetila otmica aviona. Pretpostavlja se da imaju oko 800 članova, a pomoć dobijaju i iz Sirije i Libana.

Razumela je.

 

PALESTINSKI ISLAMSKI DŽIHAD

Militantni palestinski fundamentalisti i njihov lider Ramadan Šalah su se dosetili 1970. godine da proglase Islamsku palestinsku državu u Pojasu Gaze, i da objave sveti rat do uništenja Izraela. Naravno, i ovi madafakeri smatraju svojim neprijateljima i Amere, i u cilju uništenja istih, preduzimaju brojne samoubilačke terorističke napade na Zapadnoj obali, Gazi i Izraelu. Dobijaju novce iz Jordana, a logističku pomoć iz Sirije.

kiss kiss bang bang

 

EGIPATSKI ISLAMSKI DŽIHAD

Ovi ekstremisti, da ne kažem ludaci, deluju od kraja sedamdesetih godina. Povezani su sa ludacima iz Al Kaide, a cilj im je da sruše egipatsku vladu i uspostave islamsku državu, i gle čuda, napadnu Amere i Izraelce u Egiptu i okolici. Odgovorni su za ubistvo egipatskog predsednika Anvara Sadata, a izvršili su i teroristički napad na egipatsku ambasadu u Islamabadu 1995. godine. Deluju na području Kaira i okoline, ali vole da zađu sa svojim napadima u ceo Egipat, Jemen, Avganistan, Pakistan, Liban i Engleze fensere. Ovi momci se ponose svojom specijalizacijom, a to su samoubilački teroristički napadi korišćenjem automobila. Gas, gas, pokolj!

Posetite naše piramide!

 

ISLAMSKA GRUPA

Ovo je najveća egipatska teroristička organizacija koja je formirana krajem sedamdesetih godina. Cilj: svrgavanje egipatske vlade i stvaranje islamske države. Priča se priča da su se podelili na dva pokreta: jedni podržavaju Osamu bin Ladena i predvodi ih Taha Musa, a drugi se šatro suprostavljaju takvom načinu borbe, govore da nemaju ništa sa Bin Ladenom, i predvodi ih Mustafa Hamza. Ovi ne jebu živu silu, pa tako često umeju da pokolju i turiste, a najpoznatiji napad na iste se desio 1997. godine u Luksoru. Umešani su i u teroristički napad na Svetski trgovinski centar u Njujorku 1993. godine. Od onog napada u Luksoru nisu toliko omiljeni, i počeli su da gube lajkove.

Ubili smo snašu na salašu.
 • Lulzwaffe

  Идеја за текст је дојајна, али је могло много боље ово да се материјализује. Премало комедије у тексту о терористима је неопростиво.

 • Odma ce on, ne moj da se brines. Samo tetki da odnose lek :)))

 • Hanibal

  A “Brigade mučenika Al – Aqse”? Definitivno najjače ime za neku terorističku grupu? :(

 • m@ster

  Ladno ste mogli ubaciti i PLO u ovaj tekst… The Palestine Liberation Organization

 • usahfuoe

  jel to Tarzanija posle 5 dana objavila tekst ?!

 • boli vas kurac

  Brišu se komentari? Neka, neka……… Klošarčine papučarske.

 • kims

  zaboravili ste brigadu svetih mucenika al aqsa

 • Sarlo

  Na slici koju ste ubacili kod dela o egipatskom islamskom dzihadu nalazi se simbol politicke partije “Muslimanska braca” a ne teroristicke organizacije…

 • 12345

  Набијем на курац све те муџахедине,бригаде мученика,ал каиде,џихаде и слично…

 • a gde su Tamilski tigrovi i Crveni Kmeri?

 • nelekrele

  nemate pojma o terosristčkim organiyacijama. Islamska grupa nema veze sa napadom na STC 1993. Otkud to, neoprostivo nepoznavanje činjenica. Al-Aqsa reče neko niste pomenuli. Šelo, šelo rođaci!