Raskrinkavanje feminističkih baljezgarija: “Sramota je biti žena”

Modernim feministkinjama se mora se priznati jedno. Majstori(ce?) su u sklapanju parola od istrgnutih parčića razuma, tako da i celina naizgled zvuči razumno.
To počinje već onom uvodnom forom – “Veruješ li da muškarci i žene treba da imaju jednaka prava?”, na šta svaki nepsihopata odgovori sa “Ok, naravno?, naivno nesluteći na kakav se zicer namestio, pa dobije povratnu – “ETO, ONDA SI FEMINISTA”. I sad, tu si malo zatečen, blago zbunjen… Češkaš se po glavi, ali u principu ne vidiš nešto pogrešno u toj logici. Pa onda mora da je ispravna? BAM. Ugrižen si. Otrov je ušao u krvotok, i odatle se polako širi, izgriza i prlji vijuge slobodne misli, pretvarajući te u još jednog iz horde njihovih zombija koji nose džempere. One džempere.

S tim što je lako osuditi pokleklu braću, ovako iz fotelje, iz neometanog trećeg ugla, gde nisi lično bačen niz padinu uvežbanog feminističkog narativa. Ipak, njihov greh je manji, jer je proces postepen, gladak, uljuljkujuć. Jedva primetan. Prvo ti serviraju nešto sitno, poput gorepomenute forice, nešto eto tek tol’ko pogrešno da si spreman da zanemariš taj delić truleži i progutaš ostatak. S tim što si sada na toj novoj mentalnoj poziciji već korak bliže onom gde žele da te imaju. Odatle ide sledeći korak, tek neznatno izvitopereniji od onog na kom si trenutno (a nedovoljno da ga i ne napraviš), pa sledeći, pa sledeći… I nisi ni svestan da si se na kraju pretvorio u ovako nešto

U ovom serijalu tekstova bavićemo se nekim od stvari kojima najviše vole da bombarduju debele drugarice ribe koju si startovao.

Počećemo sa jednom od najiritantnijih, iako u teškoj konkurenciji – kukanje jer se u svrhe uvrede i pogrde koriste izrazi kao što je deminutiv od narodskog izraza za ženske grudi, ili pak sam ženski polni organ (PIČKA), a sve to jer se u ovom poganom, zatucanom društvu smatra uvredom biti žensko.
Smeta im, u tom smislu, i što kažeš “Udaraš ko žena” kad oćeš da prckaš ortaka. I to što se on na to nađe uvređen.

Ili na primer, jedna od najpopularnijih feminističkih parola na internetu – čuvena Igi Popova izjava, keša se o istu logiku:

Dakle Popara kaže: “Nije me sramota da se odevam kao žena, jer ne smatram da je sramota biti žena.”

I tako dalje, bezbroj je varijacija na istu temu.

– DOBRO TARZANIJO U ČEMU JE FORA, OVO ZA SAD JE SVE NA MESTU, ŠTA VI OĆETE UOPŠTE. –

Polako; i rekli smo da njihove priče na površinskom nivou umeju da zazvuče tako. Ali onda im se dogodi kriptonit feminizma – kontekst.

Naime, biološka, antropološka i kakva-god-hoćeš-druga istina je da su se muškarci i žene kroz evoluciju razvijali ne tako da budu isti, nego da budu komplementarni. Dva pola (POL, kontaš, jedan od dva dela potrebna za celo). Jača, i krhkija polovina. Maljavija, bučnija, sirovija polovina i ona lepša, nežnija, toplija. Polovina sa krutim svrdlom savršenim za prodiranja, i polovina sa bušotinom savršenom za penetraciju nečim falusnim. Polovina koja ide u lov na bizone, pod rizikom vrebajućih sabljozubih tigrova, i polovina koja doji potomstvo kraj vatre čekajući mrtvog bizona. Polovina koja premešta regal i otvara tegle s pekmezom, i polovina koja plače na “Love actually”.

Ili polovina koja plače na Ramba.

Princip je oduvek isti, iskonski, menja se samo oblik ispoljavanja. Vratimo se sad na temu teksta.

Da li se stvarno smatra da je sramota biti žena?

Probajmo za trenutak sa drugim primerom. Pitanje za tebe koji ovo upravo čitaš – da li smatraš da je sramota biti, recimo, pas? M? Da li si ikada video kucu i pomislio “IJU, STIDI SE BEDNIČE !” Naravno da ne. Pas je pas, rođen kao pas, bez prava na izbor da li da bude pas ili ne, a čak i da ima prava na izbor, i iskoristi to pravo tako što izabere da se rodi kao pas, opet šta je tu loše? Naravno, apsolutno ništa.

Ok onda. Sad reci, šta bi pomislio u situaciji gde mirno čekaš bus, kad čuješ iza sebe nekakvo dahtanje i brektanje, okreneš se, i spaziš čoveka koji je na krcatoj stanici “Dušanovac pošta” izvadio kurčinu i uzbuđeno zapišava umrlice i pomene?
Ok, verovatno to kako mora da je iz Boleča, al šta ti je prva sledeća misao? Pa, vrlo izvesno – “KAKAV JEBENI BOLESNIK, ŠTA TO RADIŠ DECXKO, ALO??!”

Ali zašto? Šta ti tačno u toj slici smeta? Pa to je samo čovek koji se ponaša kao pas, a složili smo se da nije sramota biti pas?

Znači jebiga, čovek si, nisi pas. Postoji okvir ponašanja koji važi i očekuje se od tebe kao čoveka.
Isto je s ovim. Ona iskonska priča odozgo. Nisu oni u praistoriji igrali papir-kamen-makaze da odluče ko ide da se krši sa zverima, a ko ostaje u pećini sa klincima. Bilo je jasno i podrazumevano. Nisu imali feministkinje da protivreče tom ustrojstvu (a i da jesu, verujem da bi im ovi rado prepustili takvu stvar).

Dakle, određena matrica ponašanja očekuje se od tebe kao muškarca, dok druga, vrednosno i funkcionalno drugačija, važi za žene.

Naravno, možeš ti biti koščati zalizani naočarac koji na svoj srećan dan eventualno bude postavljen za golmana na fizičkom, al bojažljivim glasom zamoli da nema zuvanja, pa ode kući i krišom čita poeziju da mu ćale ne sazna. Kad malo poraste, da sluša džez, ide sa drugaricama do Ušća, učlani se u Aiesec, grozi se sparivanja teget i crne, a ose i druge bube iz sobe tera manirom prima balerine.
Ali to znači da si peh kao muškarac. To znači da, kad bismo mogli da biramo jednu osobu sa kojom bismo voleli da se nađemo u slučaju zombi apokalipse, niko ne bi izabrao tebe.

Pa zašto je Ceca majka u spotu za “Idi dok si mlad” baš pala na razuzdanu gomilu napnutih mišića, znojavu, prljavu, testosteronski divlju, neukrotivu mušku zver i odlučila da ga jebe? Misliš da je to bio samo jedan od ravnopravnih predloga režisera, koji je izabran umesto scenarija “Ceca kolima nailazi na mršavog tipa u roze trikou koji vrti hulahop i falsetom peva ‘Girls just wanna have fun’ “ jer su eto, bacali novčić, pa su se tako ipak odlučili za prvu verziju? Ne jebiga. Onaj šumar što se poliva Akva vivom je aproksimacija muškarca bliskog večnom mužjačkom idealu, tj. onom muškarcu koji na skali ‘ALFA JEBAČ OSVAJAČ PRODORNIK’ – ‘omega isprdak’ asimptotski teži tom vrhu skale.

Kad ti se ovako znojav zalepim na kožna sedišta Rols Rojsa, ima da bude vlage kao u periodu monsuna.

Ok evo, privodimo kraju polako. Još samo jedna, delikatna, ne tako lako uočljiva, ali ključna stvar za ovu priču, a koja je konačno i glavni uzrok cele konfuzije.

Dakle, da, istina je – kad Šomija oćeš da jebeš jer nešto radi loše, ti zaista kažeš “Udaraš/piješ/igraš PES ko neka žena”. Ili kad mu fali petlje, kad ne sme nešto da uradi, da se na nešto usudi, zaista kažeš “Pičko!”. Ali ti to ne radiš jer smatraš žene nekakvim inferiornim, bednim i sramotnim bićima, pa ga prozivaš jer liči na njih. NE. Ti ga zajebavaš igrajući na kartu da je promašaj kao mužjak, zajebavaš ga na konto odsustva muževnog u njemu, a odsustvo muževnosti uglavnom podseća na ženstvenost (jednako kao što upravo obrnuto važi za devojke lišene ženstvenog u sebi). Dok sama ženstvenost, KAO TAKVA, nije loša, nikad nije ni bila, niti se ikad i radilo o njoj u ovoj problematici.

Kao kad biste igrali fudbal, i mučeni hipotetički Šomi kad god šutne promaši okvir gola. Ti bi ga zajebavao da ima dve leve noge, ili već nešto tako vickasto. Ali ti to ne bi uradio jer imaš preciznu mržnju prema ljudima sa dve leve noge, pa pljuješ sve što podseća na njih. Ne, ti njega zajebavaš što je bijedan u fudbalu, a to se eto igrom slučaja tako ispoljava.

I to je ta kvaka. Znači, kad prozivaš Šomija da je ko žena, nemaš ti ništa protiv samih žena.

A ti Igi Pope, stidi se.

 • Svemirski Otpad

  Jel Pop na prvoj ili drugoj slici :D

 • piecede

  Matori Srbija je zemlja u kojoj postoji astronomski disparitet u visini plata (citaj- moci) izmedju polova, nasilje u porodici i nad zenama generalno je na kriminalno visokom nivou za jednu evropsku zemlju, milicija kad dodje i vidi od batina modru zenu kaze muzu nemoj vise i zapali ostavivsi ga da nastavi dalje, silovanje je gotovo nemoguce dokazati, zrtve se ponizavaju, devojke se masovno ugledaju upravo na tu Cecu kapirajuci da sve sto ce u zivotu uspeti i citava njihova vrednost kao ljudskog bica zavisi od seksipila i sifona koje ce da nabace…i kada mi zena to kaze, ja da joj odgovorim da se ni kuce ne zali sto ga tretiramo kao kuce? Mora da je konstantno drzanje na lancu, oskudni obrok i mlacenje kad se vratis janpi iz kafane ok – tako su i nasi bezgesni preci pa eto sta nama fali…ma vazi. Ako u toj situaciji ti podrzavas status kvo i nadalje propagiras stereotipe koji su u uzrocno-posledicnom ciklicnom odnosu sa gorenavedenim ozbiljnim problemima, veruj mi da si pomogao samo onima koji su pocinioci i profiteri od takvog ponasanja, cak i ako za njega nisi direktno kriv. Ne mislim na ove najuobicajenije psovke, nego na ogranicavanje toga sta je (po tebi) zenstveno ili muzevno, i na sve sto bi trebalo da bude zenski pandan onom kucecem pisanju po banderi (jebote kako si retardiran primer nasao, ne verujem…kao da pokusavas ljude da ubedis da se te oteraju u tri lepe, stvarno si uporedio zenu sa kucetom, u fazonu eto pa sta…lolcina care)

 • Genclerbirligi

  To za razliku u platama okači mački o rep, zato što su sve moguće statistike o tome u fazonu: fakultetski obrazovana žena u proseku ima n% manju platu nego muškarac. Zašto? Jer ni muškarci ni žene ne mogu da nađu posao generalno, s tim što žena ne može da ode da šljaka na bauštelu. Plus, muškarci su fizički jači, imaju jače logičko razmišljanje ( za razliku od žena koje imaju jaču empatiju, pa je tako KRIMINALNO NIZAK broj muškaraca u prosveti u odnosu na žene) i generalno ih ljudi gledaju kao vođe i samim tim im više veruju. To možda, možda, nema veze sa životom, ali onda je feminizam borba protiv milion godina evolucije, što znači da su žene glupe.
  Jeste na kriminalno visokom nivou, ali šta muški rod ima s tim? Žene ne odgovaraju za kurve pune bolesti, koristoljubive kučke i Elenu Čaušesku, zašto muškarci odgovaraju za nasilni ološ? Ja znam da ne treba da bijem žene, u životu nijednu nisam udario, ali ako neko hoće da bije žene on će ih tući svakako. A ako mu lupiš veću kaznu zato što je udario ženu, onda pričamo o nepotizmu. Plus, i muškarci se suočavaju sa nasiljem, samo što pandur ni ne dođe nego spusti slušalicu smejući se.
  A silovanje jeste teško dokazati, međutim manje je zlo da se ostavi ovakvo stanje i da se nadaš da ćeš uspeti da dokažeš svoju nevinost/tuđu krivicu nego da se napišu zakoni gde se pretpostavlja da si silovao, a ne da nisi. Jeste sranje, međutim do je do efikasnosti pravosuđa i policije, nikakve borbe između muškaraca i žena.
  I zadnji deo tvog komentara, dakle Šomiju kažemo da igra ko žena zato što, o jebote, žene ne igraju fudbal, ili ga igraju loše. Ali zato kad Šomi dobro skuva ručak, kažemo: jebote Šomi skuvaj mi još jedan ručak i majkom ću te zvati. Ali, Šomi retko kuva. I u tome je caka, a feministkine se bore protiv vetrenjača i jako su besne zbog toga, i nisu jedine, i zato se i bojim za budućnost Zapada, čiji smo i mi neki kurčev deo.

 • Filip

  nekome smeta sto je Beta

 • SuperkriticniFluid

  Mislim da autor nije upoznat sa cinjenicom da moderna psihologija tretira rod kao socijalni konstrukt. Naravno da se ljudi radjaju kao muskarci ili zene, i naravno da to sa sobom nosi odredjene fizicke pa i psihicke karakteristike, ali je vecina osobina koje mi smatramo tipicno muskim ili tipicno zenskim naucena.

 • tihomir

  a iskreno po pitanju nasilja-da me ne shvati neko pogresno-nisam idiot da opravdam bilo kakvo nasilje (fizicko,verbalno itt),ali sam jedno siguran,da je manje zenske emancipacije i feminizma koji uvodi kurvanje kao zivotni model ne bi bilo ni toliko nasilja! zapamtite zene. .same sebe unistavate! o tome i najeminentnije zene ovog naroda i govore!

 • Genclerbirligi

  Pa pobogu, naučena je jer je tako najveća verovatnoća da ćeš opstati u društvu, tj čoporu. Ljudska vrsta postoji milion godina, a civilizacija tek deset hiljada. Dečaci se ‘uče’ da se biju, da idu na sport, igraju lopte i vataju ženskinje za dupeta upravo jer su klinačke tuče i fudbal prenesena i kontrolisana borba, a vatanje klinki za dupeta u osnovnoj način da se privuče ženki pažnja. Ako najbolje igraš košarku, to žene podsvesno dožive kao: ovaj je najspretniji, najjači i najviše skače, pre ću s njim da imam decu nego sa nekim ko čita poeziju jer ako sutra nedajbože neko napadne mene i moju bebu, ovaj će nas pre odbraniti nego onaj drugi. Naravno, sreća da je društvo takvo da su ženama počele da se sviđaju stvari kao što su umetnost, intelekt i resto, ali čak i da si najpametniji apsolutni sluhista na svetu, moraš da imaš makar muževnu pojavu.
  Dok, sa druge strane, muškarci traže slabost ( pošto smo milion godina bili lovci), pa tako većinu odbijaju dvometrašice koje ti lupe bananu ko iz pičke. Jača je od mene- ne valja tu nešto, koj ću kurac njoj da pravim decu, bolje meni daj neku sa širokim kukovima i sisama ko lubenicu ( više će moći da rađa i da doji decu, samim tim veća verovatnoća da će potomstvo da opstane)

 • vvv

  Pa dobro, i mi žene kad je žena skrnava na određen način kažemo da je muškarača. A bogami kad neka ispadne đubre prema momku, neretko komentarišemo da se ponaša kao muško.

 • Bata Sale

  Evolucija jebem vas u dupe nedojebano. Koje musko nije imalo bolju percepciju daljine i osecaj za prostor nista nije ulovio i nijedna ga nije htela. Pa nije preneo svoju genetiku. Ili ga pojeo lav. Koja zena nije mogla da razlikuje otrovne od jestivih biljaka ili se otrovala ili je proterali iz sela. I nije prenela svoju genetiku.

  Posmatraju period od pre 100 000 godina ocima iz 21. veka debilcine nijedne.

  Zato mi znamo da parkiramo, a zene znaju poimence 32-bitnu paletu boja. Zato mi mozemo da se fokusiramo samo na jednu stvar istovremeno (na lov, kada lovis samo lovis i to je to), a zene mogu na 350 (voce, bobice, korenje, gde su deca, ogovaranje, cudan sum u zbunju, kakav nakit ima ona poglavicina kurva, sto onaj moj kreten ne napravi takav meni…) Evolucija bre.

 • Neverovatno

  Lol, da l’ si realan?

 • random

  Zanimljivo je to koliko polažeš u evoluciju i prirodnu selekciju, ali moram da primetim na vrlo naivan način. Ukoliko nisi svesno bio stanovnik ove planete u proteklim decenijama, da ti objasnim nešto. Prvo, tvoja teorija o tome kako se muskarci i zene medjusobno biraju na osnovu šansi za produženje vrste više ne pije vodu iz vrlo jednostavnog razloga. Ljudi su bića koja oblikuju svoju okolinu prema svojim potrebama, recipročno okolina oblikuje njih. Društvo u kome živimo danas, koje je izgradjivano vekovima, takvo je da ni muškarci ni žene više ne moraju da brinu o lovu na bizone i odbrani od tigrova i predatora, jer ono što ti danas treba da bi preživeo je novac, da bi kupio hranu, obezbedio krov nad glavom, grejanje, obrazovanje svojoj deci itd. A za zaradu novca su danas jednako sposobni i muškarci i žene, jer, na svu sreću, postoje i drugi oblici rada pored fizičkog, za koji većina žena nije spremna, kao što većina muškaraca nije spremna da bude dadilja ili medicniska sestra odnosno brat.
  Slažem se da određeni faktori utiču na odabir partnera, ali jako potcenjujes socijalni aspekt koji je, na kraju krajeva, jedan od glavnih stvari koje odvajaju čoveka od životinje. I razmisli šta zapravo ta tvoja omiljena evolucija zapravo jeste – napredak, razvoj. Da li ti je onda logično da smo nakon milion godina isti kao i na početku?
  I na kraju, ako to nije dovoljno da te navede da razmotriš svoju teoriju, samo ću reći da je prirodna selekcija o kojoj toliko pričaš vrlo uzdrmana i izmenjena, jer smo razvili medicinu. Kažeš slabiji padaju? Snažnije devojke i sitni i smotani momci ne dobijaju priliku da ostvare potomstvo? Pogledaj oko sebe malo sledeću put kada prošetaš gradom, mislim da bi bolje zaključke izveo posmatrajući društvo o kome pišeš, nego iz fotelje za kompjuterom. Da je do prirodne selekcije o kojoj ti pišeš, da nije medicine, naši životi bi bilimnogo drugačiji, ja se prva ne bih ni rodila. Oni koji bi pre sto godina umrli danas mogu da žive dalje. Svet se menja, i ljudi sa njim. Šteta što se trudiš da toliko pojednostaviš stvari, za mene to nema smisla.
  Što se tiče feminizma, nisam poklonik. Svi smo ono što jesmo, nema razloga da pojačavamo već postojeće biološke razlike tako što ćemo ih isticati, za mene je to ekstremno razmišljanje. Razlike medju polovima postoje, one su evidentne – biološki. A ta priča ko bolje razmišlja logički a ko ima više empatije, jel si to pročitao na Blic Ženi? To su nepotvrdjene tendencije o kojima se pise u člancima popularne psihologije i nauke. Pročitaj neku ozbiljniju studiju i ako nađeš da je neko to potvrdio obavezno citiraj, da znamo odakle vučeš svoje tvrdnje. U suprotnom, budi otvoren za tudja mišljenja jer i ti ovde samo ističeš jedno, svoje.

 • zar je bitno

  Kakav nakit ima ona poglavicina kurva, i, ne zaboravi molim te – kakvog konja ili ženu ima onaj poglavica?
  E dete, perspektiva. Sad mi je jasno koliko je lako biti demagog, i kako uopste političari prodaju svoju priču, jer nije tako teško ubediti nekog u nešto kad lepo izvrneš činjenice da zvuče logično. Zapravo, biti demagog je prelako.

 • neko

  E jebiga, očekivao sam više ‘mršukujnu’ fora, a dobio fin tekst (-ić; malo je kratak) o rodnim zavrzlamama. Predvidjam, ipak, da niko ništa neće da shvati i da će svi da teraju svoju priču.
  Mojih 5 para: negde od 70ih na ovamo, borba za rodnu RAVNOPRAVNOST je postala borba za rodnu ISTOVETNOST i tu je (kakav god) pokret pao na ispitu. Ta promena je nanela više štete od bilo kakvih interesnih grupa, reakcionarnih i tradicionalih elemenata.

 • Grchibald

  Upravo.

 • Genclerbirligi

  Aman, ne kažem da se nismo promenili ( da si pažljivo čitala, videla bi da sam rekao da više nisu samo zubi i mišići), ali evolucija je predugačak proces. 10000 godina je ništa, mrvica. I hvala bogu da smo prevazišli prvobitne zajednice medicinom, trgovinom i ostalim, ali i dalje postoje seksualni instinkti od 990 hiljada godina naše istorije. Ne kažem ja da je super i divno što žene pale košarkaši, vojnici, stolari i ekipa (bili oni balvani ili ne), ali to je prosto tako. I da je ovo plemensko društvo, ja bih prvi otpao jer sam pufnast, nemam mišiće, numem da se bijem i smotan sam za sve stvari oko kuće. Ali neću sigurno da krivim žene da su površne kurve ako izaberu nekog znojavog, krvavog Žan Kloda pre mene, iako sam ja jadan ubibože pametan, razuman, saosećajan u odnosu na njega.
  Pričao sam sa više devojaka koje su bile sa nekim klošarima i propalicama, i svaka do jedne kapira da je on propo, da nema perspektivu, da je glup i da ništa ne zna, i sve do jedne misle da je to zapravo loše- ali ne mogu protiv toga. Jer, kad feromoni iz tuče zamirišu, sve pada u vodu.
  A što se tiče empatije i logike, to mi je rekla profesorka psihologije, pa ako je neko relevantan, biće ona. Prosto, muškarci su nekad probleme u lovu morali mozgom da rešavaju kad budak zakaže, a žena je morala biti zaukuću.

 • Genclerbirligi

  I da, slabiji danas dobijaju šansu da ostvare potomstvo, ali koliko ćeš videti najprivlačnijih žena/muškaraca da su u romantičnoj ( ne seksonovčanoj) vezi sa šonjom/debelom ribom?

 • Genclerbirligi

  To što vičeš ‘ DEMAGOG, LAŽOV’ ne čini nikog demagogom i lažovom.

 • tuki

  ta “moderna psihologija” je ona koja kalja nauku danas. Nisi upoznat sa cinjenicom da u razvijenim drzavama vlada trend “emocije pre zdravog razuma” gde se brojne cinjenice zanemaruju u svrhu politicke korektnosti buduci da neko moze da ih procita i nadje se uvredjen. Sve ovo se desava pod izgovorom “Socijlane pravde” gde se neuki pecaju da cine neku dobrobit za covecanstvo i ponasaju kao pseudo intelektualci kada propagiraju te nove “moderne” cinjenice. To sto si igrom slucaja naleteo na neki tekst moderne psihologije ne znaci da je on ispravan. Nisi ni svestan kolika korupcija vlada modernom biologijom, psihologijom i sociologijom. Ali neka, ne moras meni verovati… gledaj Svedsku. Drzava kojom vlada upravo ta ideologija koja se uplice u nauku. Odredjeni ljudi smatraju da ce do 2030te Svedska postati zemlja treceg sveta.

 • Bata Sale

  Kao prvo, hvala sto me nazva detetom i podmladi me.

  Kao drugo, ove feminazi po kojima se pljuje u tekstu su nedojebane, isfrustrirane i iskompleksirane budaletine sa viskom slobodnog vremena. Koje bi na silu htele da izjednace muskarce i zene. To ne moze. Da moze bili bi bespolna bica i razmnozavali se mitozom. Nije demagogija reci da je prirodna selekcija ono sto je od nas stvorilo bica koja smo danas. Protiv prirode se ne moze ma sta mi mislili o sebi kao vrsti. To sto smo mi u poslednjih 200 godina napretkom tehnologije zaustavili prirodnu selekciju ne znaci da smo promenili milione godina evolucije. Mi smo i dalje veliki celavi majmuni koji se vode prirodnim instinktima i imaju sposobnosti u skladu sa genetskim nasledjem. Tvrditi da smo neka superiorna bica za koja prirodni zakoni vise ne vaze je i narcisoidno i idiotski.

  Npr, kenjaju kako su U PROSEKU manje placene. Znas onu staru “bile su laz i velika laz, a onda je neko izmislio statistiku”? Zene su U PROSEKU manje placene zato sto se U PROSEKU manje opredeljuju ili nisu prirodno predodredjene za bolje placene poslove, koji bi i trebalo i jesu boje placeni. Hoces primer? Uzmimo rudnik. Prirodno je da imas vise zena koje ciste prostorije, kuvaju, peru uniforme itd. Jer su prirodno fizicki sposobne da to rade. Ali je isto tako mnogo vise muskaraca rudara nego zena. Jer su muskarci prirodno izdrzljiviji i opredeljuju se za taj posao. I njih taj posao polomi i umiru pre vremena, a kamoli zene. Mislis li da bi trebalo da cistacica u rudarskoj menzi i onaj siromah sto ide 1000m pod zemlju imaju istu platu? I kada uzmes statisticki prosek u rudarskom sektoru zene su slabije placene. I feminazi kucke skacu i dizu dreku. Glup, ali uproscen primer koji se moze primeniti na sve ostalo.

  Ja sam u softverskoj industriji. I zene su u mojoj firmi isto placene kao muskarci. Neke cak imaju vecu platu od mene jer su iskusnije u poslu, a na istoj su ili slicnoj poziciji kao ja. Ali od nas stotinak u kancelariji u Srbiji samo 11 su zene. Ne da nisu hteli da ih zaposle jer je ovo “muski svet”. Nisu se ni prijavljivale ili je muskarac bio kvalifikovaniji prilikom konkursa za odredjeno radno mesto. Zakonom verovatnoce ce pre doci muskarac koji ce biti bolje kvalifikovan. Jednostavno nas je vise. A spadamo u najplacenije inzenjerske grane u zemlji. Prirodno ih slabije interesuje softver kao tehnicka nauka.

  I sta sad? Da na silu zaposljavamo 50/50 kako bi bilo fer i jednako? Da odbijemo boljeg strucnjaka pro forme i pokenjamo se tamo odakle hleb jedemo zaposlivsi manje kvalifikovanu osobu samo zarad toga sto je, morebit, zensko kako nam debele lujke sa diplomom filozofskog fakulteta ne bi jarcale pred vratima? Da im damo (nicim zasluzeno) vece plate nego muskarcima kako bi popravili neku statistiku?

  Ili da na silu zaposljavaju muskarce kao vaspitace po vrticima i batinom teraju muskarce u tu struku kada nas to u velikoj vecini ne interesuje? Da sutiramo zene nogom u dupe da idu u vojsku, a da fizicki sposobnijeg muskarca odbijemo zarad neke tamo filozofske ravnopravnosti? Jer su neke curke isfrustrirane muskim rodom zato sto nijedan nije hteo da ih zeni i trpi njihova sranja? Neka hvala, jebem ja tu ravnopravnost.

 • Genclerbirligi

  Previše su Šveđani pametan narod da bi dozvolili sebi da ih pokore imigranti, veruj mi, nije to uopšte kalifat kakvim ga predstavlja moderna desnica. A u vezi njihove naučne zajednice, mislim da pre nailaze na osudu od plebsa ako dođu do nečeg što nije korektno, nego od same naučne zajednice. Mada to je samo moj utisak, imaš li ti neko znanje dublje o tome?

 • Genclerbirligi

  Amin.

 • tuki

  sto se tice naucne zajednice nisam mislio samo konkretno na Svedsku. Evo sinoc sam citao kako su u Kanadi u okviru seksualne edukacije uveli ucenje upravo o tome kako je pol socijalni konstrukt, o homoseksualcima, oralnom i analnom seksu. I to decu uzrasta 6-8 godina. Pre nekoliko godina su moderni biolozi zagovarali ideju kako je rasa socijalni konstrukt, te da ne postoje crnci, belci, azijati itd nego smo “svi jednakI”. Naravno sve u cilju politicke korektnosti, jer cinjenice pokazuju suprotno.

  na 4chan.org/pol mozes naci pravu istinu

 • Genclerbirligi

  Brate, razočarao si me, pol je jebeno pun neonacista koji negiraju Holokaust, sve što odatle dolazi uzimam sa debelom rezervom. Učenje dece o homoseksualnosti je okej, zato što bi svakako morali to kad tad, a s obzirom kako deca danas lako dolaze do informacija, pre svega pornografije, bolje da tada nauče nešto nego da dođu i izvade kurac na sred učionice.
  A oralni i analni seks su deo seksualnog života, jebigica. Ja sam sa šest čitao seks za početnike, i dobro me je služilo kasnije.

 • tuki

  ma jebes neonaciste. ako zanemaris tu cinjencu, sve ostalo sto pisu je na mestu. uglavnom citam tekstove koji nemaju veze sa neonacizmom. a i nije mi jasna cela ta zavera oko jevreja i budalastina..

  Sto se tice ovog seksualnog obrazovanja, jeste to sve okej, samo pokusavam reci kako su SJW upleteni u nauku danas i svoju propagandu sile cak i na najmladje. Normalizacija seksualnog opredeljenja i cela prica oko socijalnog konstrukta polova je zasnovana na tolerantnosti i razmisljanjima. degenerativizam. Decu uce propagandom a ne naukom. Naravno treba obrazovati decu o seksu i sve, ali mislim da je namern oodabran tako rani uzrast ne bi li plasirali “ostalo” uz samo obrazovanje.

 • random

  Kako bi to ‘pričao sam sa više devojaka’ trebalo da me ubedi? Srednje žalostan argument, moraš priznati. Mislim da gledaš dosta televizije, kao nažalost i većina populacije. Niko ne kaže da mnoge žene ne bi odbile tog glupavog, ali znojavog mišićavog što zna da se bije, ali samo ako je žena blago ograničenog intelekta ili vrlo emotivno nezrela, onda će joj to možda biti i dovoljno.
  Tačno je da svako traži nekog za koga smatra da će mu život sa njom ili njim biti bolji, kvalitetniji, napredniji (ergo seksnovčane veze kako kažeš, na primer), to nam je valjda ta evolutivna zaostavština. Na sreću ili žalost, zavisi koga pitaš, danas ti nisu dovoljni samo mišići da bi uspeo u životu, mada mislim da nikada nije ni bilo dovoljno, ali danas je to barem izraženije – treba ti i glava. Svako sa iole mozga je toga svestan, i sve te ostale sposobnosti koje dolaze iz glave kao što su snalažljivost, spremnost, hitri um, zdravo rasuđivanje su nešto što ljudi traže u partneru, ako i sami poseduju navedeno. Zašto? Zato što su to generalno neki opšti pokazatelji predispozicija za uspeh, barem mi tako mislimo, ništa nije garancija (pritom, uspeh je za svakoga nešto drugo, tako da to nije za generalizovanje). Tako da, te animalne instinkte, krvave Žan Klodove i feromone ostavi za animalne, krvave i željne feromona. Prijatna i zdrava spoljašnjost oba pola će uvek biti važna pri odabiru partnera, ali nikada neće biti nužno presudna. Žao mi je ako su te neki pojedinci ili lično iskustvo naveli da misliš drugačije, ali ljudi su zapravo bolji nego što misliš.
  Odgovor na tvoje poslednje pitajne, ko ima pravo da sudi šta je nekome privlačno? Devojka koja je za tebe debela, nekom muškarcu je privlačna možda baš zbog te prirodne selekcije u koju se kuneš. Takodje, znam punačke devojke koje imaju mnogo više samopouzdanja i seksipila od nekih koje su zgodne, po današnjem standardu, kao i obrnuto naravno, i prema tome više uspeha kod suprotnog pola. Nema tu pravila. Ili se snalaziš u tim stvarima ili ne, mnogo je tu stvar ličnosti, a ne samo fizičkog izgleda i biologije. Može devojka da ima telo supermodela, ako se ona ne oseća dobro u svojoj koži svi će to primetiti, a retko koga privlači takva nesigurnost i ljudi koji ne poznaju sebe, jer kako će onda biti dobri i pouzdani za druge? Možeš da budeš pametan i saosećajan, ali ne možeš da očekuješ da će neko pasti na dupe zbog toga jer te to ne izdvaja previše, mnogi su pametni i saosećajni, ali po čemu si zanimljiv? Fizički izgled izdvaja, tačno, baš kako kažeš, stvar biologije, i mnogi se time vode, ali nije jedino po čemu se neko izdvaja jer u tom slučaju više od pola sveta bi bilo vrlo usamljeno.
  Ako se ne snalaziš u toj igri izmedju polova, onda je naravno najlakše bacati drvlje i kamenje na kurvu genetiku što te nije obdarila bicepsima na koje bi se onda svaka sigurno kačila, jer pobogu, pa to je njima instinkt. Mislim da se ovde isplivavaju neke frustracije, jer najlakše je samo biti taj mužjak i paradirati okolo dok se ribe lepe kao muve na govno, jer to je instinkt je li, a lakše je igrati na instinkt nego na razmišljanje, onda postaje previše komplikovano. Ko pa nije ogorčen kad mora mnogo da radi za nešto što drugima pada u krilo. Shvatam tvoje stanovište, samo je šteta što se trudis da sve strpaš u isti koš, i muškarce i žene, a svi smo toliko različiti. Generalizuješ i pojednostavljuješ, to je sve u čemu se sa tobom ne slažem.

 • zar je bitno

  Lepo si se ispravio ovaj post je trebalo prvo da napises ili je mozda trebalo da on bude clanak bolje bi objasnio sta je pisac uopste hteo da kaze, ovako je bas konfuzno, slazem se vezano za poslove, to nije ni bilo pitanje niti je pomenuto u mom odgovoru, ali prvi post ti je promasaj kao i prvi pasus ovog odgovora i moj komentar je bio na to, nije mi se dopalo zato sto mislim da si sagledao sve iz malog ugla i povrsno, i zbog toga ono o demagogiji, jer to je ono sto demagozi rade, ponude ti parce istine onako da posalje sliku koja njima odgovara ili koja se njima svidja, inače feminizam kao pokret me ne zanima, poz.

 • zar je bitno

  demagog i lazov nije isto, a ako procitas opet videces da nigde ne pise lazov, demagog podstice i igra na emocije i predrasude a lazov jenodstavno govori laze

 • Bata Sale

  Meni samo nije jasno zasto uporno odbacujes genetiku i prirodne zakone kao nesto sto je predrasuda i demagogija. Hoces bolji primer da ovo sto pisem, a tebi se ne svidja ima smisla? Evo jedan.

  U osnovnoj i pocetkom srednje skole sam se bavio streljastvom iz hobija. Dogurao sam do Evropskog Kupa, ali se nisam proslavio. Istovremeno su sa nama pocele, trenirale i druzile se sa nama cetiri devojke i one su pucale u posebnoj konkurenciji. Zene i muskarci su i dan danas odvojene kategorije u streljastvu, kao i tada. A zasto sad? Niti je fizicki naporno niti je bitna snaga ni brzina. E zato prijatelju sto podaci ne lazu. Podaci kazu da zene nikada ne mogu da pucaju precizno iz puske kao muskarci. Ali isto tako muskarci nikada ne mogu da pucaju iz pistolja kao zene. Trpati ih u isti kos nije fer. To ce svaki trener da ti kaze. Govorimo o probranoj ekipi ljudi koji su izabrani i postigli rezultate na osnovu svog talenta, genetske predispozicije, jer je tehnicki gledano talenat upravo to.

  Pucamo iz malokalibarske puske. Ista puska, ista meta, isto odstojanje, ista oprema, municija, uslovi u dvorani ili na otvorenom strelistu, isti rezim treninga. Sve isto. I najbolja zena UVEK ima manji skor od najboljeg muskarca. Na zvanicnim takmicenjima. Kada bi pucali zajedno jedni protiv drugih najbolja zena ne bi ni uzela medalju. Uvek je tako. Kako to kada je sve isto? Pa sve je isto osim GENETIKE. Osecaja za prostor, udaljenost i vreme. Predrasuda kako ti tvrdis. Pazi, govorim o devojkama koje su TALENTOVANE za streljastvo. Imaju bolji osecaj za ove stvari od velike vecine drugih muskaraca, a ne devojaka. Jednostavno, muskarci genetski imaju bolji osecaj za prostor, udaljenost, relativnu brzinu i polozaj u odnosu na cilj i vreme. Nasledje lova na jelena i bezanje o lava.

  E kada dodje do pistolja zene dominiraju. Zasto? Smirenije su od muskaraca, ne puca ih jebeni testosteron i imaju vise strpljenja i mirniju ruku. Pistolj zahteva duze nisanjenje, vise strpljenja i mirniju ruku. Muskarac nesvesno popizdi posle nekog vremena i povuce okidac pre vremena ili mu ruka previse seta. Ili ne moze da zapamti detaljno sta je uradio pre sto je dovelo do pogotka ili promasaja i to ponovi, vec dela u trenutku. Zene imaju bolji osecaj za detalje i svesnije su svog tela, znaju kada treba da spuste oruzje i pokusaju ponovo. Ruka im manje seta. Kod puske to nije toliko izrazeno zbog oslonca u ramenu i tu osecaj udaljenosti i polozaja u odnosu na metu, kao i osecaj za dimenzije predmeta igraju vecu ulogu. Zato su i mete za pusku manje nego za pistolj. I tu su muskarci glavni.

  Govorim o vecini, generalna predispozicija koja je definisana genetikom. Zato sam napisao da mi bolje vozimo jer su nasi preci morali da ocene gde je jelen i kojom brzinom trci kako bi ga pogodili strelom ili kopljem. Ili da pravilno reaguje u momentu kada na njega krene lav i nema vremena za detalje, jer nisu ni bitni. Ko je to mogao nastavio je genetsku liniju. Zene bolje znaju boje i detalje jer bordo bobica je jestiva, a mangenta bobica slicnog oblika je otrovna i kod onog malo nakrivo oker panja u sumetini rastu dobre pecurke i malo mi je cudna boja ovog voca, nemoj sine to da jedes. I morale su da imenuju te grdne nijanse da bi znale jedna drugoj da objasne sta treba, a sta ne. A koga realno boli kurac koje je boje lav ili jelen? I muskarcima to nikada nije bilo bitno od pocetka vrste. Kao sto ni zene nisu morale da trce za stablom papaje i gadjaju ga kopljem.

  I zato je suludo podrazumevati jednakost u razmeri 50/50 koju ove lujke hoce. Znam da ima devojaka koje udju u bokserski ring i olese muskarca od batina. Ima i onih muskaraca meksih pokreta sto su vrhunski dizajneri kojima nijedna zena ne moze da prismrdi na tom polju. Znam da ima majkusa koje mogu volu rep da iscupaju. Nemam ja nista protiv da svako ko je sposoban ima jednaku sansu da se bavi cime hoce i bude adekvatno nagradjen bez obzira na pol. To je pravi feminizam, nastao zbog toga sto su sovinisti tvrdili da su zene nesposobne za bilo sta osim da radjaju i kuvaju. I sto ni danas u odredjenim delovima sveta nemaju ni osnovna ljudska prava. Ako moze da kopa u rudniku i hoce i jednako je kvalifikovana da to radi kao muskarac ima pravo i ne sme biti diskriminisana samo na osnovu toga sto ima macu, a ne kucu medju nogama. Ali isto tako ne treba ici protiv genetike i traziti da bas po svaku cenu statisticki sve bude fifti-fifti jer to nece da moze. Traziti to je feminacizam i to se pljuje u tekstu. I odlican je izraz. I priroda im se smeje u facu.

 • Jarilo

  Ljubi te majka, Grčibalde, pametan si dečko, još samo nauči kada treba da pišeš “ne” odvojeno.

 • Zoka

  Ni mi zene, a ni muskarci u danasnje vreme ne shvatamo da smo mi zene u svojoj jurnjavi za ravnopravnoscu i emancipacijom postigle uglavnom samo to da budemo samo jedna losa imitacija losih muskaraca i njihovih losih osobina. Izgubile smo vecinu onih dobrih osobina koje su nas krasile, samim tim i zenstvenost, a prihvatile smo sve te najgore osobine muskaraca. Ono malo pozitivnih muskih osobina nije nam uopste palo napamet da prihvatimo. Nismo ni svesne da smo postigle pirovu pobedu. Zato smo sve vise i vise nezadovoljne i sve nam smeta. Cak nam smeta i kad smo sposobnije od muskarca. Mislimo malo o tome.

 • Enna

  Ja kapiram da je daleko više seksualno uznemiren lik kome se koleginice šetkaju doterane, utegnute, mirišući opojno kao iz Kamasutre da su došle (glavobolju dobiješ kad uđeš u kancelariju), vrckajući dupetima kao da su na času trbušnog plesa.

 • Nikola

  Niko ovde nije skontao poentu tekstu. Ovde se javljaju isključivo feministi i antifeministi. Ovde se isključivo govori o tome kako su žene ugnjetavane ili kako žene već imaju previše prava. Ljudi, za razliku od vas, tekst govori o tome kako jebeni kosmos NEĆE da budemo isti i jednaki. Kako jebeni kosmos NEĆE da na istom položaju u društvu ne treba da budu kvalifikovani i muškarac i žena.Takođe govori o tome kako treba da jedni druge kroz svoje najbolje kvalitete kontrolišemo.Kako jebeno treba maksimalno da se iskoristi češća sposobnost muškarca da bude lovac, neko ko ispunjava ciljeve bez obzira na posledice, kao i to da je ženama dato više empatije, više saosećanja, ljubavi itd itd….Kosmos nas je jebeno razdvojio, zašto idemo protiv jebenog univerzuma?

 • Perun

  Razmislite malo kako to da su muskarci mnogo uspesniji i na polju umetnosti, znaci tamo gde zena moze da mu fizicki parira ? Znaci li to da je visak muskih hormona neophodan cak i u onim zanimanjima gde fizicka snaga nije presudna, odnosno svuda gde se trazi kreativnost a ne samo fizicka snaga ?

 • Dojčilo Dojčilović

  Ti si garant neka debela gaborka s teglama

 • Srednja Stručna Sprema

  Žene bi trebalo da budu inspiracija muškarcima a sa svim ovim pokretima i zakonima postale su konkurencija.

 • Landarina

  Dok sam čitala njen komentar, samo sam se pitala koji će fenomenalni genije da izvede taj zaključak :D

  Sad lepo napiši da sam i ja sigurno debela gaborka, pa da zaključimo :D.

 • Vukan

  Koji si bolesnik. Feminizam koji vodi u kurvanje, zar takvi primitivci i zenomrsci poput tebe ne pricaju kako su feminiskinje frustrirane ruznjace, kakvo kurvanje onda. I sta znaci kurvanje? Mi muskarci se inace ne jebemo kad nam se neko dopadne, cedno cekamo brak. I za kraj, navedi mi te najeminentije zene ovog naroda? Imamo li ih u Srbiji ili je sve mislece koje ne zeli da bude nazvano kurvom od strane nekog mentola poput tebe vec odavno pobeglo.

 • Danica

  A ti imas podatke o procentu uspesnih umetnika u poslednjih nekoliko decenija? Daj izlozi ih ovde, molim te, strucnjace. Ako mislis na velike stvaraoce u ustoriji umetnosti, moras da znas da bi zena koja bi pokusala da slika druge golisave ljude ili radi bilo sta osim radjanja dece bila prozvana kurvom, nevernicom i najverovatnije spaljena ili odbacena od strane drustva. Steta sto neko ko se potpisuje kao Perun, naseda na hriscanske forice oko prljavosti i gresnosti zena koje nam i dan danas prave probleme

 • Perun

  Zamenjujes teze. Niko ovde ne nipodastava zene. Naprotiv. U mnogo cemu su bolje od muskaraca, narocito u sferi konkretnih stvari. Muskarci su bolji u sferi apstraktnog, gde i umetnost pripada. Podatke sam prvo dobio od zena profesionalnih umetnica koje poznajem. Posle sam sam proverio podatke. Sve to mozes i sama da nadjes na internetu. Valjda si pripadnik tzv. digitalne generacije.

 • jaje

  ideja da je nesto “socijalni konstrukt” je takodje sama po sebi – socijalni konstrukt.

 • Ana

  Muskarci imaju jace logicko razmisljanje, a zene jacu empatiju??? Ovo si prepisao od psihologa proslog vijeka, teorija koja je odavno prevazidjenakad su se pojavili savremenitestovi koji mjere logicku inteligenciju. Nisam nikakva muskaraca, prilicno sam zenstvena osoba, aj provjerimo tvoju teoriju odma, neka neko nepristrasan da neki logicki zadatak, pitalicu ili matematicki problem, koji ne mozes izguglati na netu, pa da vidimo ko ce od nas dvoje prije da rijesi. Mmm?? Ajde logicar da te vidim.

 • sasha

  Bravo, to ja govorim godinama. zene su ovakvom ,,emacipacijom” dobile 16-to casovno radno vreme……. Bar u Srbiji je tako….

 • SimeonDrugi

  “ja imam dva puta više godina nego što si ti imala kad sam ja imao onoliko koliko ti imaš sad, a kada ti budeš imala godina onoliko koliko ja imam sad zajedno ćemo imati 63 godine. Koliko godina imam ja, a koliko ti?” Nisam siguran da ga nema na netu, ali nemoj gledati u svakom slučaju. Reši i ja skidam kapu :D

 • trlababalan

  Kao kad biste igrali fudbal, i mučeni hipotetički Šomi kad god šutne promaši okvir gola. Ti bi ga zajebavao da ima dve leve noge, ili već nešto tako vickasto. Ali ti to ne bi uradio jer imaš preciznu mržnju prema ljudima sa dve leve noge, pa pljuješ sve što podseća na njih. Ne, ti njega zajebavaš što je bijedan u fudbalu, a to se eto igrom slučaja tako ispoljava. TACKA!

 • Aleksandar Stevanović

  Citajuci komentare primetio sam da je velika vecina vec postala onaj tip sa gornje slike,poklekli ste bednici.Zapitajte se ko ce sad da vam pere noge u lavoru i jos koliko ce da prodje pre nego sto pocnete da usisavate i perete sudove mesto da idete stoku da naranite,njivu da izorete.

 • Iva

  eto da ne bi bilo da sam gledala po netu:
  y+r(azlika)= 2x (y-r) tj. y=3r ; 8r + x=63; 63/8= 7 i x, r=7
  iliti ona sad ima 21, on 28, kad je on imao 21 ona je imala 14, kad ce ona imati 28, on 35, a skupa 63.

  molim da se nista ne skida nego prestane “provjeravat” zensku logiku s ovakvim ludostima. 80% muskaraca i zena koje znam ne bi ovo rijesilo jer nisu pazili u 6.razredu osnovne kad su se učile jednadzbe.