Recenzija: Kafana Korčagin

S na to obzirom da svaki drugi dan visimo po kafanama i da smo ih obišli popriličan broj, odlučili smo se za takozvanu „kafana patrolu“. Zajebavam se, nismo mi Sani Armani, jednostavno ćemo vam sa vremena na vreme preporučivati nešto za šta mislimo da je vredno posete.

Naravno, prekaljeni smo bardovi srpskog fubala, a kao takvi, dovoljno smo namazani da provalimo na prvi pogled šta je prava kafana, a šta je najobičniji klub sa kariranim stolnjacima. Pre par dana sam bio baš na takvom jednom mestu, gde sam doživeo dva manja infarkta, prvi kad sam čuo rečenicu „ima samo malo pivo“ i drugi „to će biti 220 din“. Proklinjao sam tada sve živo i mrtvo debelom Saletu koji nas je tu doveo jer „ima riba“, a one sve splavarke, piju KOKTELE u kafani. Zato sam odlučio da ovog vikenda odem negde provereno.

Kafana „Korčagin“ se nalazi na Bulevaru, kod više poslovne, i možda je jedna od najboljih u Begeu. To kažem poučen činjenicama, a dosta ih je koji joj idu u korist. Dobro, ako si Dražin unuk, smetaće ti Josip Broz na svim zidovima, a i hvalospevi najvećem sinu i komunističkoj partiji – al kad budeš prilazio maloj Maji sa arhitekture, poprilično ćete boleti tuki. Ne znam sad tačno, al skoro svaki dan ima živa muzika, i to varira od onih ozvučenih „tamburaša“ do samo dva lika sa gitarama koji sviraju od Neše Galije do Harisa.

Mana ove kafane, ako tako i možemo da je nazovemo, jeste što običan pošten čovek ne može da dođe utorkom uveče posle napornog dana na građevini, da sedne i popije pivo. Dve batice na ulazu pitaju jel imaš rezervaciju, pa ako odgovor bude negativan, jebi ga tebra, imaš Dangubu odmah pored, idi vataj rokerke iz Trstenika. Tako da su rezervacije potrebne za večernje izlaske ukoliko je sve puno, a obično jeste.

Što se tiče riba  -ima ih. Nisu fenserke, nisu šabanke kolko mi se čini, piju pivo, jebi ga, špricer, vinjak na kraju krajeva – prava neka pića, a ako oćeš da im platiš nešto, ne moraš da kradeš svojima iz šteka za crne dane, dovoljno da pogodiš Voždovac-Javor keca.

Za razliku od nekih kafana gde sam se ozbiljno razmišljao da završim Megatrend čekajući piće, usluga je poprilično dobra i konobar je uvek tu negde u vidokrugu. Kuhinja radi do 12 sati, tako da, ako ti se baca pegla od tužnog ćivota, možeš da naručiš neki has, tipa ćevape koji su ovde baš top klasa, i makar malo ublažiš posledice menza/keva mi radi popodnevnu dijete.

Cene su takođe jedna od velikih prednosti ovog mesta, jer kad se pogledaju svi faktori tipa lokacija/uživo muzika/lep AMBIJENT, 140 kinti za Nikšićko i 110 dinara za rakiju ne da nije puno, nego rođeni, ćale će ti pijanom naplatiti više kad se vratiš iz grada.

 • Drakula

  JEBES KAFANU GDE IMA DOSTA ZENA!

 • Vule GV

  Tako je seljoberi, Bg je sranje, nemojte da dolazite :D

 • toxic.avenger

  termin ‘kafana’ i termin ‘rezervacija’ ne pripadaju istom univerzumu.

 • Gamer X

  Чуј то никшићко а где Јелен, Лав 0.5

 • Bata Sale

  Da vas cuje pokojni Toma Zdravkovic kako u kafani rezervisete stolove i pijete mala piva odmah bi umro.

 • Неревар

  Јелен и Лав подводиш под пиво? О мај Гад!

 • Nuna

  Kome se Beograd ne dopada, slobodno moze da se vrati odakle je i dosao!

 • jebemposupamadiskrecijapotpuna

  Prodali ste se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sta je sledece sto ce da reklamirate?Antikilogram???

 • ludi milojko

  E pa nemoj tako. Tamo bi morali da se voze u zaprežnim kolima, a ovde se voze autobusom/tramvajem/trolejsbusom. Mada su im maniri ostali isti. Guraju se ko goveda kad ulaze. Verovatno im nije poznato da vozila GSP-a saobraćaju na 10-ak minuta, a zaprežna kola kad odu, otišla su. Ko zna kad će sledeća naići.

 • Milanko

  Lose sada, bilo dobro pre 7-8 godina. Secam se kada smo odlazili tada, nije bilo zenske mladje od 50 godina. Sve u svemu, djubre od mesta i djubre od teksta.

 • jebo milojka

  nema kola al ima ludih volova

 • disqus_6g4C3PsgUz

  Та некад корџагин био кафана, сад је обично срање курца као и све остале ”кафане”. Како је јеан лик то дефинисао ”Ако ти ујутру изиђу слике на вџскај тачка нету, то ние кафана”. Што доказује како корчагин ипак ние кафана. Једино што има доста кулније име од осталих ”кафана”.

  140 динара вопи ти најјефтиније штос у животу наишао? Ти друже нис баш обилазио вим ја :Д

 • Goran

  Dovoljno je da potrefite Vozdovac Javor :) najbolji deo

  Odlicna je kafana i sve iz teksta je ziva istina, vise puta sam licno doziveo

  http://www.navidiku.rs/firme/gotova-jela-za-poneti-beograd/kafana-pavle-korcagin

 • Goran

  A preskocili ste samo jedan deo da su kafanu napravili “akcijasi” , tako bar oni kazu na svom sajtu http://www.navidiku.rs/firme/kafane-beograd/kafana-stara-pesma