Šta tim koji biraš na PES-u govori o tebi – Serija A

Stara poslovica kaže, jebeš čoveka bez brade i bar tri peča za PES. Ti znaš da je FIFA perfekcija i Božija želja da ljudi uživaju u čarima virtuelnog sveta fudbala i ti to poštuješ, ali ono što brat Konami nudi, čitaj dušu, nećeš naći ni u jednoj FIFA čaroliji. Kad se kaže da PES ima dušu, podrazumeva se da ima i karakterne osobine koje mi nosimo. Pošto je teško i gotovo nemoguće definisati svaki tim, tj. lik, usredredićemo se na nekoliko tipičnih primera koji najbolje opisuju tvoj tarzanski kodeks.

JUVENTUS

Promišljen. Iskusni mamojeb sa pojačanom dozom egoizma. Ti si jedan od onih koji forsiraju duplu šansu na kladži, jer uvek ideš na sigurno. Ne voliš lepršavu i atraktivnu igru, takoreći ne podnosiš je. Gotiviš tango i druge latino plesove, Balantajns, polubeli hleb i ledeni pogled Fabija Kapela. Marlon Brando ti je oličenje muškosti, a samim tim je Kum životna  filozofija. Naravno, poštuješ verske, rasne i polne razlike, ali ti priče o multikulturalizmu baš i ne piju vodu. Stao si na stranu Izraela kad je bila frka oko Palestine.

Kako to mislite zašto ne damo drugi gol? Pa dosta je i 1:0…

MILAN

Emotivac, takoreći Milanče. Ti bi vodio ljubav, a ne rat. Kada čuješ koliko je stvarno zločina bilo na Foklandima, prođe te jeza, pa pustiš nekoliko SMS-ova UNICEF-u da bar nahraniš neko čeljade u Eritreji i smiriš svoju napaćenu dušu. Groziš se klanja životinja i ne jedeš meso; ništa masne slave i lovačke zakuske. Dugo furaš sa svojom lepšom i još emotivnijom polovinom, i znaš da je onaj tvoj Jang, pošto si ti njen Jin. Naravno, idealan si za bankarstvo i resor finansija jer si proračunat i tačan kao Kimi Ledeni Raikonen. Omiljena grupa Coldplay, omiljen izvođač Kiki Lesendrić.

Katkad voliš da baciš pogled na neku maloletnicu

INTER

Ti si zbunjen. Ti si toliko zbunjen da ćeš na kraju bataliti faks da bi radio kao čistač vagona nadomak Beča, jer jelte, od nečega mora da se počne. Najsrećniji si kad dobiješ dunju i džigericu u skrami. Prezireš vegetarijance. Glasao si na poslednjim izborima samo zato što si sreo kuma koji je glavni u SPSBDG-u, pa si hteo da ga ispoštuješ. Koka-kolu ne podnosiš organski, omiljeno piće Pepsi sa ukusom limuna.

Inter si najviše gotivo kad je igrao Tomaš Helveg i kad su jedva ulazili u Kup Uefa

ROMA

Jedno veliko mudo. Karakter. Držiš se one stare “ne jebe lep, nego uporan”. Gotiviš samo markiranu robu i voleo bi da već jednom uvedeš podno grejanje jer se mali pentra na radijator, a ti ne smeš da ga prevaspitaš jer nije tvoj. U društvu cava si namazan i galantan, ali si kući druga liga, takoreći Salernitana. Poštuješ tradiciju i verske običaje, jedan si od organizatora čete koja ide za badnjak, ti nosiš sekirče.

Ubeđen si da si najbolji frajer u kraju

LACIO

Urlaš dok pričaš, pomalo i pljuckaš naokolo. Navijaš za Boston i Rokija Balbou. Voleo bi da ladiš jaje u nekom seocetu u Irskoj gde te meštani tovare crnim pivom dok se ti valjaš u blatu. Kad je Baumgartner skakao iz svemira ti si znao da je to marketinški trik NASA-e i CIA-e. Voliš onu narodnu “bolje da ljulja nego da žulja” zato što si duboko u  sebi ubeđen da su drusne ribe bolje domaćice. Omiljena vrsta psa – šarplaninac.

Omiljeni igrač svih vremena, naravno Di Kanio

FIORENTINA

Praštaš, ali ne zaboravljaš. Poprilično si emotivan, ali i sujeveran. Preskačeš poklopce šahti i izbegavaš ukrštene bandere, jer znaš da je to razlog što si pao iz engleskog u oktobru 2. Gotiviš haiku poeziju, samo zato što te nekako podseća na lik i delo Ramba Amadeusa. Klepton ti je vrh vrhova, a Aleksandra Radović čka nad pičkama. Omiljena boja – ljubičasta, omiljena nindža kornjača – Donatelo.

Administrator si FB grupe “Za pomirenje Delija Rosija i nasheg Ljaje xD”

NAPOLI

Rodoljub i gurman. Vrsni poznavalac ženskih erogenih zona i belog vina. Da se ti pitaš, ne bi Ameri imali Bondstil, a Rusi naftnu industriju. Nepravda te pogađa kao Milan Tarot venerične bolesti. Redovno pratiš belog brata Klička kako razmešta neurone ćelavim Bibopima i Rokstedima. Omiljena pesma – Miljacka, omiljen stih – “Ko bi rek’o čuda da se dese”.

Često si nostalgičan

UDINEZE

Danhil u svetu fudbala. Ti stvarno ne postojiš. Ne menjaš formaciju ni kad je Di Natale plav, a Basta stub odbrane. Ti si tu samo da popuniš kvotu. Uglavnom si flegma sa konstantnom temperaturom od 37 stepeni. Redovno kupuješ Screenfun i opsednut si romanima Ljiljane Habjanović-Đurović. Voleo bi da konačno zbariš onu malu iz Pravno-birotehničke, ali izašao ti je Skyrim, a i Green day dolazi za dva meseca u Kluž, pa možda odeš. Omiljena pesma “Let it be”, omiljen album “Let it be”.

Ladno Basta prešao u Partizan…

Tekst poslao čitalac Veljko Dimitrijević. Ako i ti imaš vremena, a nemaš kinte, sedi i napiši nešto pa nam šukni u inboks na pejdžu.