Život jednog mešanca

Balkan. Jebeno mesto. Ako si Taj i Taj onda ne možeš da budeš Ovde, jer ovde obitavaju Ovi i Ovi.  Ovde si Pogrešan, pogrešno razmisljaš, pogrešno veruješ.  Ne možeš da budeš ni Tamo. Tamo žive Oni a ni  Tu ne pripadaš. Jebi ga, ako si Mešavina, onda  si ugasio, onda te niko ne prihvata, i nigde nisi svoj. Ovde ćes biti Taj, Tamo ćes biti Onaj.  Nigde ničiji a najmanje Svoj.

Skapirao si poentu. Sem ako te nije smorilo da čitaš sve ove zamenice i predloge, pa si otišao na kraj teksta i usrao mi se po istom u komentaru. Ako si ipak izdržao žuljanje mozga koje si osetio prilikom čitanja uvodnog pasusa, i imaš IQ veći od imbecila koji na četvrtoj godini faxa pita profesora je l’ sme olovkom, onda si ukapirao da govorim o zapaljivom temperamentu ovdašnjih žitelja. Znaš već, vrela krv, najlepše devojke, najbolja sarma, grejt najt lajf, i poriv da se jebe majka svakom ko izlazi iz šablona. Iole.

Moj život je po tome malo specifičan. Nisam skroz van kalupa. Polovina mene jeste. Jebem li ga kako to funkcioniše. Valjda bogovi podele teritoriju. Pa tako desna strana pripadne jednom bogu, a leva drugom (oko desnog muda se i dalje spore).

Biti mešoviti klinja u devedesetim i nije bilo baš tako jednostavno. Znaš za onu, “deca su najsurovija”?Ja znam, i million puta sam se deduktivnim putem uverio da u toj izreci ima možda i najviše istine. Znaš i za onu drugu, “čovek je socijalno biće”. Naravno da jeste, i naravno da svako teži da se negde utopi, da bude prihvaćen, da se konformituje. I samo taj iskonski nagon me je terao da se ponekad stidim porekla, i još gore da ga krijem.

Tri događaja posebno pamtim. Nisu to događaji koji su me odredili kao ličnost, obeležili moje odrastanje, usmerili moju rešenost da nikad i ni zbog kog ne kleknem, i slična patetična sranja. Jednostavno, to su doživljaji kroz koje svakodnevno prolaze klinci koji imaju situaciju sličnu meni. Pitaćes se ti, što ja tebi to pričam. Jebem li ga, priča mi se…

Pa ovako…

PISMO

Bio sam treći razred osnovne škole. Vratili se sa produženog raspusta, morali smo malo ranije da završimo prethodni razred, jer su naši stariji morali da izdominiraju nad celokupnom zločinačkom zapadnom civilizacijom plus nad Semenkarima gratis. Učitelju je bilo iskreno drago što nas sve vidi na broju. I sve nas je redom izljubio. Ludi Stane je posle početnog postratnog stresa ili kako god da se to nazove, I posle početne potištenosti, opet počeo da napastvuje devojčice iz razreda, brkata tetkica nas opet nije podnosila, čak smo našli i govno na česmi u wc-u, sve u svemu sve se vratilo u normalu.

Ulazi učitelj jednog dana u učionicu, i kreće da objašnjava pravila za pisanje pisama. Kako se počinje, završava, gde ide adresa i slično. Završio se čas, ustaje on i kaže nam za domaći da napišemo pismo nekom koga poštujemo i volimo, da ga adresiramo i da ga sutra donesemo u školu. Pismo, ne voljenog. Da ga zajedno pošaljemo.

Ne budem lenj. Zahtevano, učinjeno.

Jedini “problem” je bio u imenu osobe na koga je bilo adresirano pismo, tj. moju babu. Goranka. Izgugluj malo o Gorancima pa ćes uvideti gde je problem.

Sreća pa baba nije imala pekaru

Donesem ja pismo, stavim ga na gomilu drugih na katedri. Ulazi učitelj, lista ona pisma, sav ozaren, kako vrednu dečicu uči. Odjednom, menja se izraz na njegovom licu, i sa krajnjim gnušanjem čita ime moje babe. Ja se javljam, prvo mu nije jasno jer sam dobio ime po onoj drugoj polovini, bio sam dobro kamufliran. Zatim se malo osvesti i “nevešto” pročita opet. Deca me prvo gledaju kao gubavog, izvor svih bolesti, a onda na to nevešto čitanje kreću da urlaju od smeha. Narednih dana sam bio izvor svih duhovitih opaski. Čak me je par likova, valjda na pujdanje njihovih bližnjih kod kuće, prezrelo za čitavo školovanje.

Govno na česmi je nešto normalno, normalna pojava, i nikome nije ni palo na pamet da ispita to govno i ko ga je tu ostavio. A i zašto bi. Ali zato je ime moje babe bilo nešto krajnje neprihvatljivo. Od tada se i učiteljev odnos prema meni izmenio.

DRKANJE

Počeo sam da treniram. Sa treniranjem idu i pripreme. Sa pripremama ide i zajedničko spavanje po sobama. Pubertet plus tv u sobi plus gomila hormona daje zajedničko bacanje u nesvest. (Svako svog baca u nesvest. Da sam izdao majku otadžbinu zato što sam polutan to prihvatam, ali da sam gejpeder to nikad. Smrt pederima!)  Ko je nekad bio na pripremama u jebenoj planinčugi gde sem pomenutog bacanja u nesvest i nemaš šta da radiš, sem da treniraš, zna o čemu pričam. S obzirom da moja ćoldara nije izgledala isto, bila je malo podšišana pri vrhu, ja sam se bojao osude, pa s toga sam se bojao i drkanja pred drugima. I tako bih ostao zapamćen u društvu kao lik sa malom kitom. E sad, birajući manje zlo, ja sam u trenucima očajanja spustio gaće i ostao tako, prepušten strašnom sudu. Déjà vu. Reakcija identična. Sramota identična. Zemlja i dalje previše tvrda da bih propao kroz nju.

SVINJE

E sad, kako ne bi pomislio da forsiram jednu stranu, priča i o drugoj. Došlo je leto, pre naše čuvene dominacije nad celim svetom. U južnu pokrajnu si i dalje mogao da ideš sa srpskim tablicama, bez da se plašiš za svoje bubrege i ostale unutrašnje organe. Bilo je leto, a leti se ide na more. Ne devedesetih i ne u Srbiji. Sinonim za more u to vreme bio je selo. Spakovali se, otišli. Stigli. Izašao sam na ulicu i cunjao po selu. Krave, tu. Kokoške, tu. Ovce, tu. Ker na kanapu, tu. I tako svako domaćinstvo. Gde su jebene svinje?! Ljubopitivog kakvog me majka dala, krećem da se raspitujem za zdravlje svinja po okolini. Svi nešto mumlaju, znoje se, vidim ja kriju nešto. Svinja nema a oni sumnjivi. Pa nećemo tako. Zapnem ja još jače i još dosadnije, kako samo derišta znaju. Džabe, sve isto. Sve bi bilo u redu da me jedan batica nije uhvatio za mišicu odveo kod mojih i rekao: “Lepo si naučio ovog malog provokatora, gde su svinje pa gde su svinje”.  Ćaletu je to bilo smešno, pa nije mogao da dođe do daha dobrih pola sata, keva me uzela u naručje i objasnila da su svinje na selu, kod baka i deka svinja. Šta znam, valjda i kod svinja bila kriza pa nisu mogli na svinjsko more. Sve u svemu nisam se više raspitivao.

Jedna od top 10 fotki na netu.

Pomenute priče su komične, možda. Možda su nekome tragične. Možda su nekome i jedno i drugo. Za mene su one predstavljale život, svakodnevi život tih dana. Pokušavao sam da izbegnem priču o rođacima kad god sam mogao. Sve dok nisam poodrastao malo, pa sam shvatio da su svi podjednaka govna, i ovi kevini, i ovi ćaletovi. Na kraju sam postao svoj, i trudim se da se konformitujem u grupu čiji članovi odbijaju da se konformituju.

Svako dobro. Smrt Ustašama! (njih nemam u familiji)

I pederima, naravno.

Tekst poslao čitalac Palindrom. Ako i to hoćeš da bla bla bla, pošalji ga na fan pejdž, NE NA MEJL JEBENI.

 • Šukurac

  E, batice…story of my life! Svaka čast za tekst! :D

 • Дими

  Пичкаст текст, као и аутор, као и сви чији је живот сличан животу пичкастог аутора.

 • Pacov

  Goranka? Kao seoska verzija imena Gorana. Da se zvala Fatima pa ajde, ali prvi put cujem da ime Goranka izaziva tolike reakcije.

 • Palindrom

  Napaseš mi se omudine.. ;) je l’ to pičkasto?

 • Buraz

  NE RISE.

 • Moma

  Nisi shvatio, mozda se i zvala Fatima ali je Goranka, posebna etnicka
  zajednica.https://sh.wikipedia.org/wiki/Goranci

 • Corneliu Codreanu

  Goranka kao član etničke zajednice

 • Tri Praseta

  palim dron, super ti je nick :D

 • lel

  TO BRATE SRBENDO ISTREBITI SVE NEČISTE SRBE JER SAMO ČISTI SRBI IMAJU TAPIJU NA ŽIVOTNE PROBLEME JER SVI OSTALI PO DIFOLTU IMAJU PREDNOST I ODNOSU NA ČISTE POWERSLAVNE SRBE I BRAĆU RUSE I SVI NAS MRZE JERI NISMO KATOLICI

 • Pacov

  Aha, to su oni Makedonski muslimani? Nisam znao da se ljudima dize nacionalisticka kita i na njih.

 • Bata Sale

  Ljulja nana svoga pelivana,
  pola vlaha, pola muslimana…

  Stara bosanska zajebancija.

 • Asdas

  Pa jebem ti mater, eto.Samo maloumni idiot koji ne zeli da shvati i da pogleda realno na stvari moze da bude kivan na Srbe u svemu sto se izdesavalo 90-ih godina.A to i jedni i drugi su govna je tacno, jer se sa govnima drugacije ni ne moze vec govnarski, samo sto smo to kasno skontali!

 • Fjamurtari

  Ko ne skače taj je šiptar…
  Ljolj.

 • CISTI SRBIN

  Noletu polutanu cemo prvo da jebemo mater, pa Jeremicu djubretu mesanom. A onda cu licno da odem u Markovu crkvu da se poserem na grob onom cevapu bugarsko turskom, Dusanu Silnom, matere mu tutine.

 • Braca

  Makedonci ih zovu Torbesi,na Kosovu Goranci.’90-ih imali status kao Kurdi,Miloseviceva Peta kolona.U SCG usli kao narod(Srbi-Crnogorci-Goranci).Elem,narod kome su se svi pos..li na glavu,treba ih zastititi,barem kao americke Indijance.

 • Mirko elem Slavko

  Jebo ti mater svoju komunjaro jedna

 • Martel

  Brate, ovo je priča iz dečijeg ugla. Isto ovako je bilo deci koja su pola Hrvati pola Srbi u Hrvatskoj, ili pola Srbi pola Muslimani u sadašnjoj Federaciji. Ista priča svuda. Jbg, deca su kreteni mahom.

 • Svetislav

  Realna priča. Mada kad odrasteš u prosečnom vojvođanskom naselju mešani brakovi su ti sasvim normalo, ja u susedstvu imam najrazličitijih mađarsko-hrvatsko-srpsko-slovačkih kombinacija. Imamo i Gorance koji drže najomiljeniju pekaru, tako da pozdrav za njih. :D

 • Курјак

  Одличан текст, свака част!!! :)

 • Deca k*o deca

  Isto je tako kada odrastaš kao Srpsko-hrvatski (ili Hrvatsko-srpski) mešanac u Beogradu početkom 90ih. Nikog pre toga nije bilo briga, prestalo ih je biti briga i posle rata, ali za vreme rata svima je to igralo veliko ulogu u lečenju frustracija. Ne pomaže ni to što ta ista hrvatska strana porodice ima više godina u Beogradu nego svi oni u zbiru zajedno. Nisam se ni objašnjavao jer od objašnjavanja ništa nisam imao. Mi deca nismo bili ni kršteni jer su roditelji to prepustili nama da donesemo odluku jednog dana, naravno nismo se nikada krstili jer nas ni religija nije zanimala niti nas zanima. Izgledali smo im bljutavo, naročito klincima od komšije koji je gle čuda iz rata u Hrvatskoj profitirao dva sprata na kući, BMW, privatnu firmu i kasnije zatvor jer je izgleda nagazio na većeg od sebe. Uglavnom sve su to frustracije kojih je bilo na svim stranama, u nekim slučajevima loše prođeš u nekim samo verbalno vređan. Nije specifično samo za podneblje Srbije već za Balkan, ma verovatno i celi svet. Dođe i prođe, ako već fizički opstaneš onda probaš i mentalno da se održiš. Čak mislim i da deca prva na kraju to i prevaziđu. Stariji su nas dugo još gledali kao da smo šugavi, a moji vršnjaci sa prestankom rata su i zaboravili zašto su pljuvali i vređali, a i tako i mi…vratili se fudbalu, košarci i ostalim dečijim zanimacijama.

 • Nomad

  Svaka cast za text.

 • četnik

  “Matere mu tutine” .. hehehe, dobar komentar. Pošmrči i Teslu, jebem ga ustaškog šta se rađa u Gospiću. Svi znaju Gospić i Knin tu Tompson najvise ustaških pristalica ima.