Analiza dresova pred EURO 2016

Ne razumem se u fudbal. Ne znam tačno koje su pozicije, ni po onoj staroj nomenklaturi što koristi Bard Živadinović, polutka i štoper, ni po ovoj novijoj što se tripuju samozvani stručnjaci iz RTS studija- defanzivni centralni bek sa ofanzivnim zadacima. Apelujem da se urazumite- niko, ali apsolutno niko kome je srpski maternji jezik ne može za sebe da kaže da je fudbalski stručnjak. Rezultati govore drugačije, jebiga. Za 150 godina fudbalske igre imamo jedno polufinale 1930. God, kada se igralo loptom napravljenom od mrtvog morža i kada je Austrougarska bila svima u svežem sećanju. BEZ LOŽENJA, TRUBA SMO.
Ide EP 2016- osvojiće ga neko garant. Neko, verovatno jak. Grčka 2004. Se desila tad i nikada više. NI tu ne želimo da glumimo neke prognozere. Govorićemo samo o dizajnu dresova. Koji su promašaji, koji su pun pogodak, koji su jednostavno Rumunski.. Jer Tarzanija je u stvari magazin za jaku samostalnu ženu i nikako drugačije.

Grupa A

FRANCUSKA

Očekivali smo malo više, pogotovo od HOME dresa, priznajemo. Ipak PSG ima najbolje dresove u Ligi šampiona. HOME dres prilično nezapamtljiva kombinacija plave i teget. AWAY dres, s druge strane, malo razmrdava stvari sa rukavima različitih boja.

KREATIVNOST: 5/10

ŠVAJCARSKA

Koliko god autor ovog teksta voleo poprečne pruge na dresu, švajcarski jednostavno nemaju taj udarac kao neki koji će uslediti. Dizajner se vodio sopstvenom nemaštovitošću: ’’Ah, ja, mi smo Švajcarci, imamo crvenu i belu boju na zastavi… dodaj plusić onaj, tako, to je to.’’ Ne ide.

KREATIVNOST : 2/10

RUMUNIJA
Rumuni. Rumuni: ’’Rumuni, rumuni rumuni?’’. RUMUNI !!! Rumuni rumuni rumuni, rumuni, rumuni rumuni.

RUMUNI: RUMUNI/RUMUNI

ALBANIJA

Moraš jednostavno pružiti ruku Albancima. Izvršili su maestralan potez onim dronom, nasadili glupavog Srbina, generalno, dele nam lekcije iz istorije decenijama, što politički, a bogami što i po pički kad treba. Nacija pobednika. Al nekako su uvek bili Šiptari… gde Šiptar ume da se obuče. Do ovog trenutka. Oba dresa prosto vrište: ’’Mi smo tu, ne možemo više biti ignorisani, Niš je jebeno naš za koju godinu’’. Orlušina nije toliko u prvom planu, osim najgornje poprečne pruge koja minimalistički indikuje neka krila. Lepota dizajna. Želimo vam visok plasman, naši budući gospodari!

KREATIVNOST: 10/10

Grupa B

ENGLESKA

Engleski dresovi su uvek bili simfonija dosade i lenjog dizajna (izuzev 1996 i generalno dresova Dejvida Simena. Ono je bilo ludilo). Sada je napravljen pomak, ne preterano veliki, ali svakako pomak. Iako odiše jednostavnošću, prijatan je za gledanje, naročito HOME dres sa svetlo plavim rukavima. Svakako najbolji Engleski dres u 21. veku.

KREATIVNOST 9/10

RUSIJA

Baćuške… Kičerica. Zlatne pruge bočno, mali orlići na crvenom dresu, OGROMNA, ali OGROMNA orlušina na belom, preveliki grb. Jedino je falio stilizovani medved sa kalašnjikovim na leđima, nacrtana flaša vodke na štucnama, na unutrašnjoj strani rukava pesma od Puškina, na spoljašnjoj tekst himne, na levoj nogavici šorca lik Putina, na desnoj takođe lik Putina ali ovog puta Putina koji mazi promrzlo dete na Krimu.

KREATIVNOST: NEMERLJIVA.

SLOVAČKA
-Marek!
–Da gospodine!
–Jel spreman dres?
–Jeste, nešto sam mislio, kad mi budemo domaćini, da bude BEO, sa malo plavog.
–Zanimljivo, slušam te pažljivo, Marek!
– A onda sam mislio, da kad budemo gosti, da bude PLAVI, sa malo belog.
– Marek?
–Da gospodine?!
–Ti si prokleti genije!

KREATIVNOST 0/10

VELS

HOME dres ništa specijalno, lako bi mogao da se zameni za danski ili švajcarski iz 2010, ali zato AWAY! Taj sivo-crni dres sa tri adidasove zelene pruge šalje jasnu poruku: ’’Uzećemo bod iz tri tekme jer imamo samo jednog celog igrača, ali izgledaćemo super dok to radimo’’. Ocena, polovična, zbog onog crvenog buđavog dresa.

KREATIVNOST 5/10

Grupa C

NEMAČKA

Onaj beli dres, toliko puta viđen dizajn, dosadan, ali moraš da ga poštuješ.Pogotovo sad kada ima zlatni znak prvaka sveta. Ne menja Nijemac ono što valja. Ali, dres za gostujuće utakmice se vraća u vreme Zapadne Nemačke, zeleni ton, sa crno-sivim prugama, i izgleda savršeno. Eksperiment, nešto nimalo nalik nemačkoj duši. Videćemo da li će doneti sreću.

KREATIVNOST 7/10

SEVERNA IRSKA

Slična stvar kao sa Velsom.Home dres- zevam u dosadi. S tom razlikom što je AWAY dres najlepši dres prvenstva. Verovatno najlepši dres desetak velikih takmičenja unazad. Severnoirci, ne znam vam nijednog igrača, nisam siguran jeste li katolici ili protestanti, vrlo mi je maglovit pojam toga šta je to uopšte IRA, ali prođite grupu samo zbog ovog dresa i te predivne tamno-plave pruge.

KREATIVNOST 10/10

POLJSKA

-Marćine, jel spreman dres?
–Jeste gospodine, beli kad smo domaćini, crveni kad smo na strani.
-Marćine, jebem li ti mater.

KREATIVNOST 0/10

UKRAJINA

Ukrajinski dres ima nekakvu paučinu preko prednje strane i sranje je. Kraj mog stručnog izveštaja. Ionako ćete biti anektirani.

KREATIVNOST 2/10

GRUPA D

HRVATSKA

Braćo Hrvati, da se nešto dogovorimo. Rat je prošao, pobedili ste. Više vas niko ne asocira sa Jugoslavijom, Srbijom ili bilo čime. Zar je bio potreban ovaj overkil šahovnice? I to ovako malo nakriv, epileptogen? Pa nećete jedan gol postići, zgoditak kako kažete, smeta ono očima, diže pritisak, vrtoglavicu pravi. Doduše i protivniku smeta, svaka tekma 0-1 golova. Braćo, dozovite se pameti, ovim tempom, sledeći korak vam je Tuđman preko dresa, kunem se, nemojte se blamirati.

KREATIVNOST 1/10

ČEŠKA

Česi su zapravo prijatno iznenađenje. Iako smo očekivali još jednu nemaštovitu kreaciju crvene boje, ovaj ima jedinstvenu šaru. PUMA, svaka čast. Bečki konjušari… želim vam puno uspeha!

KREATIVNOST 8/10

ŠPANIJA

AHAHAHA, šta je bre ovo ?! Zakočen ekran na tetrisu? Ne, vi ćete uvek biti cigani, makar osvojili dvadeset prvenstava zauvek.

KREATIVNOST 1/10

TURSKA

Turčin je probao spajdermen-dizajnom da nam pokaže da je zreo za Evropsku uniju. Evropa se nije oduševila ovim omažem na Marvel,štaviše,nemilosrdno ga ismejala.Erdogan se naljutio, pustio kontigent od trilion izbeglica kao odmazdu. Prvenstvo se odlaže.

KREATIVNOST: 4/10

Grupa E

BELGIJA

Belgijski dresovi, uz severno-irske, najlepši dresovi prvenstva. AWAY dres, sa poprečnom prugom u bojama zastave na neboplavoj pozadini, apsolutni must-have. Nemojte se raspasti, braćo.

KREATIVNOST 10/10

ITALIJA

Italijanski dres je primer kako, iako se držiš tradicionalnog dizajna, uvek ubodeš, jer jednostavno Žabar si. To je tvoja snaga : oblačenje, gestikuliranje rukama, ispijanje kafe i fudbal. Mogao je još neki mini detalj da izmiksuje stvari, pogotovo na plavom dresu, ali i ovako nemamo većih zamerki.

KREATIVNOST 9/10

IRSKA

Irski dres nije toliko loš da nije odvratnog rešenja za brojke. Šta je ono? Koji je ono font, braćo Kelti? Pa Aca Kelt plače sada. Ono ne bi ni Leprikon nosio. Never go full UMBRO…

KREATIVNOST : 4/10

ŠVEDSKA

Još jedno prijatno iznenađenje. HOME dres, klasičan, ali ipak moćan. AWAY dres komotno možeš u kafić nositi, a da te nije sramota. Ne baš toliko, ali je prijemčiv.

KREATIVNOST: 8/10

Grupa F

AUSTRIJA

-Gospodine Ašoče Murti, šta mislite o dizajnu austrijskih dresova za EURO 2016.
– Golo gomno.
– Prijatno, gospodine Ašoče Murti.

KREATIVNOST 2/10

MAĐARSKA

Ovaj odvratni dres objašnjavam činjenicom da se braća nisu nadala da mogu do velikog takmičenja. Uzeli neke majice, ofarbali u boje zastave i došli. Ukombinovati sa austrijskim dresom, dobijamo dres monarhije i pravac Drina.

KREATIVNOST: 0/10

ISLAND

Sjajan dres, sjajna nacija, sjajni borci. Ragnari, za vas vredi navijati na ovom prvenstvu, svi ostali su provaljeni odavno. Dresovi su razlog više.

KREATIVNOST : 9/10

PORTUGAL
Uvek, u svakoj prilici, razuzdanim žarom i sveobuhvatno treba hejtovati Portugalca. Dres samo pojačava prirodno gađenje koje čovek ima prema ovim ciganoidima. AWAY dres, odvratne zelene boje inkorporira sve ono protiv čega se treba boriti. HOME dres je jednostavno… glupavi, dosadni portugalski dres, makar bio u njemu Figo, Maniš ili onaj šminker. FILHO DA PUTA!!!

KREATIVNOST: -256 000/10

SRBIJA

Nije uzela učešće na Euro 2016.

Najlepši dres ima

View Results

Loading ... Loading ...

 • CruelaDeVil

  Kakvi Ašoci, Saše Vidići, Boškići Jakovljevići ili masni Dejani Milićevići. Zajebao si ih redom, Zaperu, sa ovim fešn-selekšn ocenjivanjem. A i Lažanski bi ti pozavideo na vojno-analitičkim procenama udenutim u ocene modnog žirija. Aferim, baš si se potrudio!

 • Čombe

  Neko smece od engleskog FoutFourTwo casopisa ima drukcije misljenje od strucnjaka s Tarzanije
  http://www.vecernji.hr/nogomet/hrvatski-dresovi-proglaseni-za-najljepse-u-europi-1072268

 • ML

  Mnogo si retardiran, autore ovog texta.

 • aaa

  font na dresu irske kako ti kazes, je font koji se ponavlja godinama u nazad jer to nije font nego logo sponzora, telekomunikaciona firma, provajder, medju prvima imala 3G mrezu i otuda trojka.. malo informisanosti nije na odmet pa onda krenuti sa kenjazom bez blama

 • Batman

  Pratim vas vec nekoliko godina i stvarno obozavam puno vasih tekstova i kuzim sav taj vas odnos prema nama Hrvatima ali…stvarno stvarno glup komentar vezan za nase dresove. Kockice nisu neki napuhani nacionalizam…kockice su ono sto nas cini prepoznatljivima u svijetu..dodi u africko selo s kockastim dresom znat ce odakle si i sto si; isto tako dodi u brazilsku prasumu opet ce te ljudi prepoznat po tom…nije to nikakvo napuhavanje; to je nas simbol…bez nepotrebnog dizanja tenzija…Lijep pozdrav susjedi

 • Vulfi

  Ovaj tekst je pisalo neko dijete, ne bas pametno dijete ali mu se vidi da voli kurac.

 • fcsdv

  ne seri

 • Nik

  Jebo te koliko sam oduševljen! Tarzanijo, zapamti da ti je ovo najbolji tekst što si ikada izbacila!

 • Dzeki

  Da bar malo poznajes fudbal pa hajde

 • misko

  prepoznace vas qrac, za YU i jeste culo 99% afrike i brazila ali za kroate i srbe malo ko bez obzira na hag i brojne zlocine

 • trtr

  Autoru ovog teksta porucujem da mu cerecim mater usranu sto ga rodila ovako nakaradnog. Jebem ti mater maloumnu! Probaj picku i prestani pusiti kurcinu, sve ce ti biti bolje u zivotu govnarcicu malog mozga izbombardovanog od strane zapadnih satanista!

 • Komšijski susjed

  E trebalo kocka u sredini, da imate hešteg znak, staromodna taraba, na dresu mnogo bi jaka fora bila :D

  Inače jedni od boljih dresova definitivno :)

 • Stefan Kovacevic

  Jebem ti mater za ovo za Albaniju….vidi se da si mali Eu isfrustrirani pedercic mozda si i uticajni twiteras ko zna…ni sa fudbalom ni sa dresovima nemas veze… Mi nismo za fudbal ? Pogledaj sta su nasi klubovi i repka radili svih tih sto i nesto god a ne zadnjih 15 i pogledaj koliko vrhunskih fudbalera smo dali svetu pa onda nesto jedi govna….i u pravu je momak dole probaj picku , okani se kurca .

 • righttime

  Vreme je za analizu timova. Francky Delevra i Ox su odradili fantasticne tekstove za Euro 2012. Hocemo ponovo da citamo tako nesto.

 • vlajko

  Tekst jeste njesra al ti si debil!

 • Savamala

  Jedan od boljih u posljednje vrijeme!

 • trtr

  Tata ti je ok, ali mama ti je kurva, nisi njegov, jbg.

 • aaa

  Ja se nadam da je ovo trolovanje, jer ako je dres Belgije 10/10 onda Čeda Jovanović nije narkoman.

 • Nemanja

  Jedino pametno što je napisao u ovom tekstu je da nismo za fudbal. Jeste, lep je za oko vama volovima i leči vam frustracije i terminalnu nejebicu, ali uvek imamo đubre tim, đubre trenera i navijače degene i samo se blamiramo bez potrebe. Nije brate vredno toga.