Euro 2012: Nemačka

Panceri na prvenstvo putuju sa nametnutom ulogom drugog favorita, odmah iza Španije. Da je prvenstvo za igrače do 25 godina, na Nemačku bih uložio kasicu-prasicu, kuću i pokućstvo, ćaleta i kevu. Pošto nije, videćemo da li omladinci – neki su tokom SP u Južnoj Africi još tragali za Vidićevom sličicom da bi popunili Paninijev album – mogu do finala uz podršku Lama, Švajnija, Mertezakera i ona dva Poljaka. Zanimljivo je da se Hitler okreće u grobu zbog dve stvari – igrači Nemačke dolaze iz sedam zemalja, a trener i kapiten su dukatlije.

Igraće u grupi B sa Holandijom, Portugalom i Danskom.

Glavni čovek: Bastijan Švajnštajger

Dete Bajerna kome niko i nikad neće priznati očigledno – da je najbolji fudbaler sveta. Švajni ne dribla, ne siluje i ne dernja se po terenu, ima procenat dodavanja kao Španac, a u odbrani je pokretljiv kao Ciga kad ugleda nebranjenu sekundarnu sirovinu na 12 sati. Božen i kompanija su mu omogućili da više ne bude skaradno ružan, što mu je donelo dodatno samopouzdanje. Sve u svemu, da protivničkim repkama date da stave veto na nastup jednog nemačkog igrača – svi bi stavili veto na Švajnija.

Osvojio sam je isključivo jer sam šaramantan

Koliki leadership treba da pokaže:

Deca u usponu: Mario Gece i Marko Rojs

Od sledeće godine krilni tandem prvaka iz Dortmunda, pošto je ovaj drugi kupljen od Gladbaha za 18 milki. Pominjemo ih zajedno, jer će na prvenstvu samo jedan od njih eksplodirati, a drugi će grejati klupu – jednostavno, previše je dobrih ofanzivaca u timu (Podolski, Ozil, Miler…). Za Gecea kažu da je u godištu 92 najveći talenat uz Nejmara, ali mi tipujemo na Rojsa jer je bezobrazniji igrač koji je već dve sezone apsolutni lider svog tima.

Trener pred pripreme deli ključeve, kaže, evo vam dvokrevetna, mi kažemo, opušteno, može i francuski krevet

Nade koje se u njih polažu:

Tarzan: Lukas Podolski

Čovek koji je prethodne tri sezone proveo uglavnom vucarajući se po terenu kao da ima napad slepog creva. S obzirom da je u prejadnom Kelnu igrao sa gospodom poput Miša Brečka i Odisea Rošija, Poldi jedva čeka tekme za svoju drugu domovinu. Spreman je da igra šta god, da uklizava po levom krilu i torpedira protivničke golmane. Tek puni 27. godina, a na prvenstvu će doći do jebene 100. utakmice za repku. Posle poseta logopedu, ovo prvenstvo dočekuje kao momak koji zna da kaže dve smislene rečenice novinarima i da pohvali publiku što je bila 12. igrač.

Milivoje, pusti me, koj ti kurac. Treba svi da vide da me grli Slovenac?

Nivo elokvencije:

Igrač iz senke: Mats Humels

Subotićev ortak iz Dortmundovog zida – neće toliko ludački uklizavati ili skakati kao naš Neven, ali će uvek biti na pravom mestu. Dete Bajerna i najlošija procena Bavaraca u novijoj istoriji, Mats Humels je štoper koji zna da igra, koji počinje akcije, dolazi na protivničku polovinu – neodoljivo podseća na Fernanda Jera. Od Humelsa treba očekivati dobre slobodnjake, kao i da šutne penal – s obzirom da ima tri puta veću masu mudne kese od drugara iz Bajerna.

Nevene, kapiram da smo tandem, ali ono...

Šansa za gol iz prekida:


Antipatični: Mario Gomez

Nije da ga baš mrzimo, ali recimo da ova steroidna verzija Filipa Inzagija nema mnogo toga simpatičnog. Ne zna ništa, ali time se ponosi i uložiće mnogo znoja da to kompenzuje. Više voli da da gol nego leba da jede, što je pohvalno, ali više od davanja gola voli da mu frizura bude stabilna tokom cele utakmice, što i nije tako pohvalno.

Evolucija

Nivo brige o frizuri: