Komšije kojima bi rado presudio, ali nemoj!

Srećan je čovek koji ima kosilicu za travu, dvajes rezervnih crepova i zasebno poštansko sanduče. Dakle, srećan je čovek koji živi u kući, pod uslovom da nije degenerik koji se uortačio sa pašenogom ili prvim komšijom i napravio zajednički noseći zid radi uštede kubika blokova i 4 mešalice maltera. Pored mogućnosti instalacije gumenog bazena sa slikama morske živine u avliju i valjanja sa maloletnicama iza šupe, jedna od prednosti zivota u samostalnim stambenim objektima je i to što se ne čuju svako lomljenje rebara zbog zagorelog podvarka i šenlučenje uz Gold magazin koji dopiru iz doma pored. Naravno, postoji velika verovatnoća da ti sused udavi mačku u lavoru jer je zamjaukala dok je prao noge na verandi ili da pomeri među 30 santima u tvoj posed da bi brao viljamovke što štrče preko ograde. Međutim, to je mala cena u odnosu na golgotu koju prolaze stanovnici solitera, višespratnica i nečega što se zove zgrada, a napravljeno je, nakon rušenja Ćazimove buregdžinice, na placu od 0.8 ari. Ovakva rešenja stambenog pitanja podrazumevaju deljenje pregradnih zidova i vertikale sa različitim evolucionim produktima primata, pa evo dokle se sve stiglo u podjebavanju Darvina.

Predsednik skupštine

Stan broj 1. Sublimat političke scene – laže, krade i ne jebe svoju ženu. Iako si mu prekjuče dao 200 u kintama, opet te saleće na hodniku jer treba da se plati za podmazivanje sajli na liftu. Zajedničke prostorije je prisvojio i prijavio te Državnoj lutriji Srbije kad si ga pitao možeš li poker aparat da ubaciš u podrum. Posle 15 dana podrum je izdao Jehovinim svedocima, a aparat ti uz lažni nalog oduzeo i prodao Balkanbetu. Pre par godina je skupljao potpise za peticiju protiv uvođenja TV pretplate, a nakon 2 meseca zgradom su počeli da defiluju radnici Stankoma. Nadogradnja bato, a računi za pretplatu stižu. O nacrtu kućnog reda se konsultovao sa Hamurabijem, a isti, pored standardne zabrane tuširanja posle 22h, sadrzi i sledeće stavke:

– Zabranjeno držanje kućnih ljubimaca većih od jarebice pošto moj pitbul pati od kompleksa niže vrednosti.

– Ciganke koje čiste stepenište pišaju u stanovima sa parnim brojem, a vodu uzimaju iskljucivo u potkrovlju.

– Pica se naručuje samo iz Sensa Paure. Nemam procenat, princip je u pitanju.

– Ko ne voli Legende, da mu umre majka.

– Kurva četres evra.

Mnogo, bre, komšija!

A ne možeš mu ništa. Ima imunitet.

Gospođa radijatorka

Pao si ispit deseti put zaredom. Da ne bi očajavao odlučio si da okupiš ekipu radi zalivanja rekorda pelinkovcem i puštanja buksne u cirkulatornu putanju. Ali, avaj! Sa Runijevom egzekucijom nakon Gigsovog trougla i uzvikom “Meći k’o u furunu!”, te laganim bitovim Armina van Burena, sredovečna gospođa sa trećeg hvata ritam tročetvrtinskog takta. Manijakalni udari o radijatorske cevi gedorom devetnes odzvanjaju stubištem i ulicom do krivine. Tvoja zabava u kombinaciji sa talasima vrućine, frustracijama i peckanjem pri mokrenju u dotičnoj bude demona- uništitelja sistema daljinskog grejanja.

Odakle ti gedora, reliktna vrsto paleozoika?! Sa’ ću masnim lancem da te vežem za gelender i protočni bojler, ima da se raskrečiš k’o Nađa Komaneči!

-Dva-nula, Džoksi, vidi usporeni. Sin joj je automehanicar.

Besomučno ponavljanje identičnih situacija dovodi do rezistencije čula i uma na ovakav teror. Menopauza će proći, a sin će se odseliti i odneti alat. To je dugoročno rešenje, a sanacija problema na kratke staze podrazumeva otimanje alata i razmontiravanje skalpa ili prelazak na pasijans, Georgijeva i sok od marelice. Buksna ostaje. Pošto je prva solucija zločin, a ti nisi Amerikanac u uniformi da bi ti bilo oprošteno, bolje je poduzeti drugu.

Gospođo, evo ti kurac, a ti Džoksi pusti Đanija do daske.

Sam svoj majstor

Gospodin sa specifičnim afinitetom za kućnu radinost i skakanje po mozgu. Smanjena solventnost navodi ga na samostalno obavljanje običnih intervencija po stanu u neobično vreme. Umetnička crta njegove ličnosti učestvuje u oživljavanju slika iz magazina Odradi je sam- policu za gaće i Sjebi šifonjer od kuvane orahovine i napravi dasku za meso. Kakav naziv za novine, a? Ako ti za jutarnje osvešćivanje nakon flaše Šetača treba više vremena nego Pentijumu dva da digne sistem, ovaj komšija će ti rešiti probleme bolje nego triumvirat kofein-spid-Bijonsina gola guzica. U 8 ujutru, subotom. Upravo će tada odlučiti da pravi noćni stočić od školjke izraubovane Dijane i burgija po ciglama i moždanoj masi kako bi instalir’o ženi novu garnišnu koja se slaže sa nijansom miljea i šerpe za ajvar. Sa uživanjem bi sleteo u prizemlje i nabio mu tu garnišnu rektalnim putem do duodenuma, ali pošto ima 130 kila i vrat osrednjeg bizona, a ti u rukama snage jedva sisu da pomiluješ, samoubistvo ćeš odložiti za bolja vremena. Kao znak negodovanja pozvoni, uz mrzovoljnu facu zatraži kafetin i pokloni tiplove. Neće ukapirati.

Kakvu ću natkasnu u modernom stilu da naprvim, bruka,e!

Svedok saradnik

Sigurno si gled’o neku epizodu Siesaja u kojoj crnja druka Latinosa jer valja sirup protiv kašlja i polovne branike za juga. E i u tvom ulazu leži crnja, samo umočen u Aće i smežuran k’o muda na Pešteru. To je penzioner koga je familija zaboravila jer ih je prijavio da deci ne stavljaju čarapu na glavu kad se pojavi crveni krug u uglu ekrana. On ima pik na tebe, mladost, potentnost i ženski libido. Muriju zove kad se glasno preslišavaš venerične bolesti, kad zazveče žetoni dok igraš FulTiltPoker, kad jebač iz potkrovlja satire ribu k’o finišer vruć asfalt i kad jebač iz potkrovlja ne satire ribu k’o finišer vruć asfalt jer je zanemoćao zato što se drogira. Imaš razlog više da ga mrziš jer se zbog njegovih doušničkih aktivnosti iz zgrade odselila prelepa čelistkinja iz Tutina. A im’o si šanse. Neka žurka, sedeljka, redaljka je naravno neizvodljiva. Prvo zato što za sve to treba po koja žena, a drugo zato što bi ti uz prve emtivi hitove UBPOK tražio protivtenkovske mine u tosteru. Imali anonimnu dojavu o kriminalnim aktivnostima. Svaki pokušaj dijaloga sa njim završava se krivičnom prijavom za uznemiravanje i zabranom prilaska na manje od 30 metara. Ima fetiš – nakon pozivanja 92 popije Vijagru da bi mu se dig’o na tinu-ninu.

Nikad ovakvu tvrdoću nisam postig'o!

Planinski vukovi

Porodica nenaviknuta na civilizaciju i blizinu sagovornika. Buka koju prave dok se raspravljaju oko paljenja bojlera po skupoj tarifi ili, ne daj Bože, pričaju sa inostranstvom, veća je nego na Viktorijinim vodopadima. Fascinantno je kako glavi porodice padne tiket koji im kupuje novog Punta i tuš kabinu baš one večeri koja prethodi tvom ispitu. Pošto u ženi vidi pomoćnog sudiju, a u ćeri štopera kiksaru, celu noć će im opštiti sa milosnim majkama, što u kombinaciji sa zidovima debljine knjige koju spremaš znači automatsku pripremu izgovora zašto si okinuo.

Mrtvi Frajburg!

Prvi su uveli praksu bacanja uložaka, Poli salame i sadržaja kese od usisivača kroz prozor. Ima i dana kada su dobre volje. Tad okače kesu na granu kestena. Štoper, odnosno omladinka, ume da u ranim jutarnjim časovima da sebi oduška uz visokointelektualno obrađene hitove:

“Da li, da li , da li, da li ti je mali, ili tebi kara već dodiruje pod?”

Da intervenišeš nema potrebe jer saradnik sa drugog kraja već stiska dvojku na spid dajlu.

Istini za volju, ne bi imao ništa protiv da ovo na tebi empirijski proveri i obradi ti alatljiku k’o Đepeto hrastovinu. Seks sa njom je neizvodljiv jer bi je čula i kasirka u Maksiju. A ćale joj tamo magacioner.

Baba špijun

Medicinski fenomen; pošto odavno igra zadnjeg veznog u Alchajmerovoj repki, o sebi zna samo kako joj se zvao Čeh s kojim je petingovala ispod čempresa u Makarskoj, ali u situaciju u životima stanara tvog ulaza se razume k’o Brankica u navijačke grupe. Obe omladinke koje si priveo za 4 godine snimila je k’o magnetna rezonanca, a svako pišanje, bloudžab i presvlačenje košulje u haustoru su zabeleženi u tefteru “ucene”. Ti se naravno ne sekiraš. Često ima i saradnicu sa kojom umesto recepata i dijagnoza razmenjuje podatke o švalerima one dromfulje koja nije htela da ih ubaci preko reda kod ginekologa. Zahvaljujući posebnoj tehnici otvaranja sandučeta iglom za heklanje, svojevremeno je otkrila čije je ono kopile što piše po zidovima “Obilić zakl’o Murata. O ooooo.” Inače uglavnom gotivi komšiluk jer joj je duševna hrana i poslednji bajpas koji je održava na terenu. Gotivi i tebe pa ponekad donese tufahije ili rolnice sa zeljem. Pored toga sto je od Cajsa naručila špijunku sa trostrukim optičkim zumom, na terasi drži dvogled pokojnog muža, bivšeg potpukovnika JNA, za eksterne aktivnosti. Kad ortaci zatrube ispred zgrade da idete na felnu i spičkate kintu za info-stan na malu seriju, ona u brusu izleće na terasu brzinom Donovana Bejlija i maše ti. Pa ti posle objašnjavaj da joj se nisi naturalno zahvalio za tepsiju koha i teglu kornišona.

Mali, sve na crno, ka' ti ja kažem! Mali, sve na crno, ka' ti ja kažem!

Ako ti je otac radio u Energoinvestu, okovao se u kreditne bukagije Sosjete Ženerala na trijes godina ili iskešir’o 200 jura mesečno da bi jedinac mog’o na miru da uči i privodi, život u zgradi je nešto što je izvesnije od ishoda evropskog prvenstva u vaterpolu. Izvesno je i sretanje sa ovakvim primercima, sa eventualnim manjim varijacijama. Tvoje je da vežbaš toleranciju, ne zaglaviš u ćeliji sa Sretkom Kalinićem zbog zarivanja sekire među rebra nemoćnog penzionera i skupljaš lovu za onaj plac u Kaluđerici.

Posveta:

Nađa, lepotice, skini šifru za vajrles. Oni jesu stoka, ja nisam.

Tekst poslao vredni čitalac Hiosciamus! Pošalji i ti, jebote, na citaoci@tarzanija.com!

Tagovi:

hejterikomšije