Letnja preporuka: Vikings

Pošto se treća sezona GoT  završila,  a poslednja sezona Brejking Beda još nije počela, valja naći neku novu zanimaciju za vrele letnje dane. Fala Odinu Svemoćnom, pa je History kanal konačno shvatio da bi mogao da snimi igranu seriju ( za razliku od dobrih igranih dokumentaraca ovde vas neće daviti uštogljeni profesori sa naočarama debljine kafanske piksle). Rezultat je Vikings.

Prva sezona (druga kreće na jesen) se bavi pokušajem mlađanog Ragnara da pronađe Englesku a potom tu istu i pohara u stilu Hogara. History je lukavo izabrao polu-istorijsku ličnost  koja je prisutnija u sagama i mitovima neko u nekim validnijim dokazima, tako da imaju slobodu da formiraju lik kako im se ćefne (ko zna, možda ubace i nekog zmaja, neće da baci). Mada je lik izrodio lozu junačkih sinova koji se zvanično mogu naći u udžbenicima (u Skandinaviji), ipak su scenaristi imali dovoljno lufta. Ragnara  solidno tumači Travis Fimel , što je pravi napredak za njega, imajući u vidu da je nekako uspeo da evoluira iz Kena u nešto što se može nazvati muškarcem.

[typography font=”Cantarell” size=”14″ size_format=”px”]pre i posle šišanja[/typography]

Ostatak glumačke postave je odlično izabran, zapravo toliko je dobar da sporedni likovi neretko bacaju  u zasenak  glavnog junaka, što često ima za posledicu nerviranje publike što se njima ne da više prostora. Ono što je naročita prednost ove serije što je možeš gledati sa svima: neće biti naporna za praćanje čak ni tvojoj devojci, a ako se ne upeca na samu radnju valjda je privuku mišićave i tetovirane bradonje koji složno veslaju  kad malo bolje razmislim – batali gledanje sa curom, nabićeš komplekse).

Tu i tamo se omakne koja golotinja, što je naravno uvek plus a valja i spomenuti da serija ima puno naravoučenija koja su bliska nama, njihovoj braći po babine linije, a to su: 1) niko ne ume da te zajebe ko rod rođeni i 2) isplati se šurovati sa popovima.

Uživajte!

Vikinge nam je preporučio čitalac Mladen M. Ako i ti imaš neku gotivu da preporučiš čitalaštvu, šibni nam u inboks naše strane na fejsu.

 

  • Pajdo

    “Pa sta kad ne gledate inbox ja poslao tekst ni da odgovorite da kazete da je sranje.” Ovo me je nasmejalo više nego pola tekstova sa sajta! hahahaha!