Apokalipsa 2021: Dosije „Kerovi“

Pošte nije bilo poslednjih meseci, možda celu godinu. A ipak je danas – ili noćas, ko će ga znati – Mika Rumponen na krilu držao čitav dosije, hrestomatiju koju je zatekao u poštanskom sandučetu tokom redovne petominutne posete površini. Komšije su mu zavidele i tiskale se oko Mike, kao drugovi oko robijaša kojem je stigao paket. Rumponen, profesor slavistike na prinudnom odmoru, kao uostalom cela Finska i celi pošten svet, brižljivo je otvorio fasciklu naslovljenu na srpskom: „Kako je sve počelo“. Pošiljalac njemu nepoznati Robbin al Chovuj. Rumponen je redom počeo da lista novinske isečke, dokumente, prepisku koju je neko revnosno skupljao, očigledno sa ciljem da objasni kako je svet, ili bolje reći čovečanstvo, dospelo u nezavidnu 2021. godinu. Iznad podruma su zavijali psi, dok je Mika komšijama prevodio na finski…

13. septembar 2012,

isečak iz magazina Svet plus. Prsata starleta u intervjuu tvrdi da su muškarci postali bezobzirni i sebični, a da zbog toga najviše stradaju žene. Podvučeni citat:

– Imaš li vibrator?

– Pa ono, kako kaže naš narod, bolje imati nego nemati (smeh)

– Je li to sad trendi?

– Pa ono, sve je više drugarica koje mi se žale da njihovi muževi non-stop igraju neke tikete, gledaju fudbal, spavaju… Ono, one su zapostavljene, prepuštene same sebi, ako me razumete (smeh)

Na jednoj slici starleta u negližeu raskrečena, na drugoj u krupnom planu sa svojim psom. Posle nekoliko minuta čkiljenja uz svetlost sveće, Rumponen konačno uspeva da prokljuvi šta je na slici pas, a šta starleta.

Kako možeš sa ovim stvorenjem da se grliš? Ne ozbiljno, vidi kako je podnabula...

25. mart 2013,

izvod iz presude opštinskog suda u Asenovgradu (Bugarska), redni broj 1459087/01. Gavril Nikolov (34) osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda supruzi Denici (29). Transkripti saslušanja delimično uništeni, na njima primetni tragovi zuba, sačuvan samo sledeći deo.

– Zašto ste pretukli suprugu bajatim hlebom po glavi?

– Poštovani sudija, dođem ja sa smene razvodnika vozova umoran kao konj i gladan kao ker. Žena za onim internetima nešto radi. Pitam da li ima nešto da se jede, ona me ne registruje. Sklonim je da vidim šta to piše, a imam šta i da vidim. Ona sa sličnom bugarskom ženskadijom diskutuje ko su bolji švaleri – muškarci ili psi! Neka što se zove @Alexandra94 joj piše da su kučići bolji jer odmah pređu na stvar, da prostite, a moja Denica joj odgovara: „Pa da, a i posle ne traže da jedu, nego odu do činije i uzmu sami.“ Kera sam zaklao, a Denicu sam hteo, ali komšija me spreč…

Iza presude sledi pedesetak pisama podrške Nikolovu iz cele Bugarske od muškaraca koji su imali slično iskustvo. Priložena i izdanja dnevnih novina od 26. marta 2013. i nijedne ne pominju slučaj iz Asenovgrada.

14. jul 2013,

završni papir ispitivanja Australijskog ureda za statistiku pokazuje da su žene sve zadovoljnije seksualnim životom. Anketirane (i to od 18-64 godine!) u proseku imaju seksualne kontakte četiri puta nedeljno. Istovremeno, muškarci osećaju krizu seksualnog života i tvrde da imaju seks samo jednom mesečno u proseku. Beogradski Kurir na naslovnoj strani (priloženo izdanje od 15. jula 2013) postavlja logično pitanje: Ko j*** Australijanke??? Na insistiranje ambasade Australije (priložena zvanična protesna nota sa istim datumom) izdanje se povlači sa trafika pre otvaranje istih.

18. oktobar 2014,

izveštaj holandske carine o zapleni u roterdamskoj luci. Taksativno nabrojana zaplenjena roba:

– 537 komada mužjaka šar peja (poreklo: Kina)
– 463 komada mužjaka čau čaua (poreklo: Kina)

Priložen dokument o sprovođenju svih hiljadu primeraka u veliki azil nadomak Ajndhovena. Troškove prevoza i dalje nege preuzela Lajda Ferstegen, bivša predsednica Međunarodnog udruženja žena.

Gospođa Ferstegen - zanosi se feminizmom umesto da kuva slatko

25. jul 2015,

članak sa duplerice britanskog tabloida Sun: Ispod dvosmislenog naslova „Men – out. Dogs – in!“ stoji objašnjenje da najnoviji statistički podaci pokazuju da među registrovanim vlasnicima pasa ubedljivu većinu čine žene što je pre samo tri godine bilo nezamislivo. Kao stručnog sagovornika novinar uzima Brajana Pinka, šefa Ausralijskog ureda za statistiku. Pink, podsećajući na istraživanje svog Ureda od pre dve godine, šeretski kaže:

„Saberite dva i dva!“

Brajan Pink: Strahovito puno radim, zato kući imam maltezera.

24. decembar 2015,

skrinšat internet sajta killthedogs.com na dan njegovog osnivanja. Osnivač Džek Barbulović (priložen članak sa Wikipedie gde piše da je Barbulović američki državljanin rođen 1978. u Kučevu, vlašku liniju vuče po babi) u uvodnoj reči podvlači:

Where is your wife? Taking the dog for a walk? You fool!

John Barbulovic

Barbulović u svojoj web prezentaciji nudi razne načine za ubijanje psa, kao i prigodni online-shop sa šinterskom linijom.

13. april 2016,

izjava Žiti Švab-Kerš, organizatorke Međunarodne izložbe pasa svih rasa u Luksemburgu, a povodom presedana – psi su odbili da učestvuju na izložbi!

Najpre je jedan samojed odbio da prošeta pred žirijem, a njegov primer sledile su pudlice svih tipova. Šokirani vlasnici su bili van sebe, neko je čak predložio da se psi drogiraju španskom mušicom pa da onako omamljeni ipak izađu pred publiku… kada su se, međutim, štrajku pridružile argentinske doge i terijeri, našim nadama bio je kraj…

20. jun 2016,

Odluka Ministarstva pravde SAD, kojom se zabranjuje sajt killthedogs.com. U nastavku priložena presuda suda u San Dijegu kojom se po ubrzanom postupuku Džon Barbulović osuđuje na dve godine zatvora koje ima da izdrži u ustanovi „Ričard Džej Donovan“ nadomak meksičke granice. Dodata agencijska vest sa izjavom Barbulovića neposredno po okončanju procesa (izjava data u originalu, na srpskom):

Kerovi svuda imaju svoje ljude, jebo im pas mater.

1. septembar 2016,

isečak iz filmskog magazina „Empire“, govori o sinoćnoj njujorškoj premijer novog holivudskog hita „Jesen na Menhetnu“. Scenario je revolucionaran – Hju Grant glumi zlatnog retrivera, a zlatni retriver Bob (nova filmska zvezda) glumi Hjua Granta (u antrfileu data hronologija Grantovog siromašenja, ozidana uplaćivanjem singlova na Fulam, a navedena kao razlog zbog koga je prihvatio malu, bednu ulogu retrivera). „Jesen na Menhetnu“ obiluje ljubavnim i erotskim scenama između retrivera Boba i Džulije Roberts kojoj je, prirodno, poverena glavna ženska uloga. Ima nekoliko eksplicitnih scena seksa, koje je režiser Emir Kusturica iz principa odbio da izbaci iz filma.

Ajde još jedan da uđe u 6+...

7. januar 2017,

interna zabeleška uprave kaznenog zavoda „Ričard Džej Donovan“, zavedena pod oznakom „Classified“:

Zatvoreniku Dž.B. (kažnjenički broj 34356723) odobreno da za Božić po Julijanskom kalendaru dobije paket. Iz paketa iskočio besni koker-španijel i izujedao zatvorenika po vratu. Zatvorenik spašen i vakcinisan, pas poslat na električnu stolicu. Interna istraga pokrenuta.

18. novembar 2017,

transkript Beogradske hronike RTS-a, zelenim markerom podvučeno:

Juče su se na Čuburi okupili beogradski psi lutalice lajući za svoja prava. Podršku im pružila brojna ženska udruženja, kao i ministarska za ljudska, pseća i manjinska prava Jelena Trivan iz redova Srpske napredne stranke…

Jelena Trivan demantuje da je njena podrška psima zapravo nepotizam

28. jun 2018,

blog Džona Barbulovića na novootvorenom i, istog dana, ukinutom portalu killthekerove.com:

Danas, na Vidovdan, došao sam kući posle robije. Ulazim u stan, čujem da je moja Meri u kupatilu – planiram da odem u dnevnu sobu, da je iznenadim. Uspevam da iznenadiim samo sebe. Na mom kauču, sa nogama podignutim na moj sto, sedi moja danska doga Adolf. Pred njim otvoreno plzensko pivo, njegov ud u sumnjivom stanju poluerekcije. Čujem Meri kako, izlazeći iz kupatila, viče: „Dolazim, zveri moja!“ Pobio sam izdajnička govna i tako tek počeo našu borbu. Join me, be Human!

14. januar 2019,

tekst Prvog amandmana novog američkog Ustava, usvojenog ogromnom većinom glasova u oba doma Kongresa, u kojem se kaže da su SAD zemlja pasa i ljudi. Priložen novinski izveštaj koji beleži da su svi kongresmeni i senatori, koji su ranije najavili da će biti protiv Ustava, volšebno u vreme glasanja morali do toaleta odakle se nisu vratili. Mala hronologija koja sledi prikazuje kako su već do polovine februara američki primer sledile brojne zemlje – apsolutna prava pasa priznata su najpre u vazda liberalnim Holandiji, Kanadi, Finskoj, Norveškoj, a zatim i u većini ostalih zemalja.

13. maj 2019,

policijski izveštaj Skotland Jarda, navodi da je u londonskom penthausu pronađeno iskasapljeno telo H. G. (58), propalog glumca. Pored njega pismo organizacije koja se predstavlja kao „Muški front“. Pismo preneto u celosti:

Ovako će proći sve pseće sluge, jebo im pas mater.

Holivud ne žali, limunade se od sada snimaju ovako

20. septembar 2020,

zapisnik američke Izborne komisije konstatuje pobedu psećeg kandidata čivave Henka na izborima za predsednika SAD. Novine komentarišu da su istorijsku pobedu psi ostvarili zahvaljujući razjedinjenosti ljudskih demokrata i republikanaca, te apsolutnoj većini glasova žena, homoseksualaca i impotentnih muškaraca. Ponovo sledi hronologija koja pokazuje kako psi iste jeseni dolaze na vlast u većini svetskih zemalja.

Potpredsednica Hilari Klinton za Vašington post: Čivave su male, ali dobri tehničari.

18. februar 2021,

zaključak Sveopšteg kongresa pasa svih rasa na Jalti:

Gospodin čivava Henk, predsednik SAD, i drug hrt Vitalij, predsednik ponovo ujedinjene Zajednice Nezavisnih Država, potpisali su ukaz kojim se zabranjuju svi seksualno sposobni muškarci na svetu. Na Jalti se ima izgraditi spomenik Lajki i keruši Mili u natprirodnoj veličini.

25. maj 2021,

Njujork tajms preko cele naslovne strane donosi priču da je šef „Muškog fronta“ Džon Barbulović ubijen u zajedničkoj akciji FBI i meksičke policije u Siudad Huarezu.

Agent FBI: Barbulović je od ranije poznat policiji...

Malobrojni nezavisni mediji u svetu, koji se štampaju po ilegalnim štamparijama, prenose priču o izdajstvu Meksikanaca, koji su među poslednjima izabrali psećeg predsednika. Te underground novine prenose poslednji pamflet Džona Barbulovića, najvećeg borca protiv pasa jebača.

Muškarci, junaci,

Danas džukele imaju bolje karte u rukama, ali naša borba ne sme prestati. Moj barjak poneće The Odabrani koji poći natrag, mojim korenima, i ognjem i magijom nas vratiti u međunožja naših žena.

Neka crknu kerovi, jebo im pas mater!

***

Nastavak Mika Rumponen zna i sam. Sa sebi sličnima je prešao u ilegalu. Pognut nad hrestomatijom, dok se podrumom u Tampereu širilo hrkanje usnulih komšija, preostalih muškaraca Finske, Rumponen permutacijom slova dešifruje potpisnika tajanstvenog dosijea koji je zatekao u poštanskom sandučetu. Zna da je odabran. Oganj i magija… Ne zna kakvu magiju treba da izvede…

…a onda se setio. Vratio se na članak Vikipedije koji govori o životu najvećeg borca protiv pasa jebača. Ispod rodnog mesta, stoji kratak pregled porodičnog stabla, navodi se da je baba Florika u vreme SFRJ više puta privođena zbog praktikovanja vlaške magije. Mika Rumponen je tada znao. Tada, dok su čestiti ljudi nabijeni po pećinama i podrumima čekali da ih odnese smrt, dok su napolju zavijali novi vladari sveta i dok mu je mastif gore u stanu jebao ženu, Mika Rumponen je znao da mora da nađe babu Floriku.

Baba Florika (fotografisano u homoljskim zabitima)

***

Vučjak je mirno sklopio „Treće oko“ i odahnuo. Ljudi po podrumima su srećom samo fikcija. Počešao se iza uha, još jednom popišao u saksiju i krenuo u spavaću sobu da pojebe čovečiju ženku.