Citiramo sami sebe: O kladionici

Pre više od pola godine smo obećali da ćemo redovno citirati sami sebe, ali onda smo poručili vinjak. I evo, danas smo se setili obećanja. Sajt je narastao kao trudnica, prelivaju se tekstovi na sve strane, i apsolutno smo uvereni da ne postoji osoba koja je pročitala sve tekstove. Ako postoji, neka se OVDE informiše o načinima samoubistva. Za ostale, evo prilike da upoznaju neke stare tekstove u kojima se kao tema ili lajt-motiv javlja kladionica, ta rupa bez dna, usud, kadija i sudija svakog poštenog muškarca.

[typography font=”Special Elite” size=”20″ size_format=”px” color=”#1100ff”]Dnevni obilazak kladionice[/typography]

Naišao sam na potpuno istu ekipu koju sam juče tu ostavio. Svi su sedeli na istim mestima, pili identična pića i pričali identične priče kao i juče. Kao i pre par godina. Za dobar dan sam opsovao majku i kladionici i Berbatovu, kao što je red i kao što već godinama radim. Naručio sam kafu, rakiju i pivo i seo da sastavim onoliko tiketa koliko mi je potrebno da preživim do uveče. Imao sam i dobitni od juče pa sam odlučio da počastim daktilografkinju. Takav je red i tako već godinama radim.

Francky Delevra, Dnevnik jednog gubitnika

 

[typography font=”Special Elite” size=”20″ size_format=”px” color=”#1100ff”]Prvi ulazak u kladionicu[/typography]

Kažu kvote komplikovane!? Uzmeš sve sabereš i ćaaaooo. Izudaraš fiks na Juve, Romu, Inter, Milan, Lacio (nadaš se da ne igraju međusobno) i Bog da te vidi, siguran dobitak. Ti veruješ u taj tiket, ko Manćini u Balotelija. Nežno ga savijaš 2 puta, i na svako malo gledaš u njega, da proveriš koliko si moćan. Pada noć, sve prošlo, čekaš Romu u gostima za 567 dinara. U poslednjih deset minuta se ulazi sa 0:0 . Poslednji minut, sve puca od uzbuđenja, znojiš se kao Zeka Milioner dok trči maraton, treperiii teletekstttttt Brescia – Roma 1:0 R. Baggio. KRAJ.

Čitalac Strahinja Klisarić, Neki prvi putevi

 

[typography font=”Special Elite” size=”20″ size_format=”px” color=”#1100ff”]Ne igraj na Engleze[/typography]

Arsenal-Totenhem 0:2. Jebo vam ja mater u pičku! Dabogda vam Bakari Sanja doneo virus ebole u trening-kamp kada se vrati iz posete stara majci u džungli. A i ovaj Totenhem, jebo vas ja malo, nije sudnji dan, šta ste zapeli pfff a u kurac, nemam sreće pa to ti je, idem da slušam Tomislava Čolovića.

Redakcija, Tajmlajn: Kladioničarski tiket

 

[typography font=”Special Elite” size=”20″ size_format=”px” color=”#1100ff”]Kad popadaš sve tikete u holandskom matineu[/typography]

„I kako je prošlo? Šta si igrao?“

„0 do 1 gol, iz keca u kec i RKC ima početni udarac.“

„Pa šta je bilo?“

„8:6 za Ekscelzior, poluvreme 4:4, pizda im materina, a njihov kapiten odabrao posed lopte. Ma govna holandska, ubili Slobu.“

Ox, Double date i zašto to nije za mene

 

[typography font=”Special Elite” size=”20″ size_format=”px” color=”#1100ff”]Kako ženi objasniti nervozu kada te obori poslednja tekma[/typography]

Zamisli da ti recimo tri dana spravljaš zimnicu, završila si sve – 20 tegli ajvara, 5 pinđura, paprike i mešane salate, i taman još da proveriš da li kamen za kupus stabilno stoji u buretu u podrum uđe glupi Berbatov, sve tegle poruši sa stola, polupaju se o pod, a on se uhvati za glavu i cokće. Normalno da bi bila nervozna!

Redakcija, Kako odvojiti momka od kladionice

 

[typography font=”Special Elite” size=”20″ size_format=”px” color=”#1100ff”]Ubeđenost u dobitak[/typography]

-Eto, tiket, pravi porodični, četiri hiljade. Još samo da Englezi ugaze Đetiće kao gosti, onda idemo u kafanu, odvalimo se k’o pičke, onda pravac diskoteka, navatamo brucoškinje i privodimo kod Pelija u stan, i to je…to je to, bato, mora tako da bude, i nas mora da krene nekad.

Zapata, Najgori mogući scenario… ili si samo cinik?

 

[typography font=”Special Elite” size=”20″ size_format=”px” color=”#1100ff”]Ako nema klađenja uživo[/typography]

– BRZO KUCAJ OVDE IZ KECA U DVOJKU!

– Ne mogu, počela tekma.

– Daj jebote, počela pre 15 sekundi.

– Za 15 sekundi može da padne i gol.

– Može kurac, pa ne igra Pančev u cvajti. Još je 0:0, daj kucaj ovo molim te, časti Coja 200 kinti!

– Da častiš možeš, al da kucam ne mogu, promenili nam sistem, sad je ta tekma zaključana za uplate.

Redakcija, Eh, da smo se ranije sreli

 

[typography font=”Special Elite” size=”20″ size_format=”px” color=”#1100ff”]Izgovori što se kladiš[/typography]

Ma ne kockam ja više, sad samo rekreativno, odigram dvestotinjak tiketa po 50 dinara ulog, čisto da mi bude zanimljivije pratiti.

Zamisli uđeš u butik samo da razgledaš, nikako da kupuješ! Kad ono neke predrkane čizmice od kože za 10 dinara? Je l bi ipak kupila? Bi, nisi luda. E to ti je ova kvota na Genčerbirligi 2.20, nemoš odoleti.

Nije više strašno, nisam ušao u kladionicu 14 dana i 7 sati, radnica mi iznosi tikete napolje.

Redakcija, 40 izgovora što si se odao porocima