SUDAR TITANA: Rasta vs Đorđe Balašević

S obzirom na to da se povela velika hajka na najuspešnijeg kantautora našeg vremena, Stefana Đurića Rastu, Tarzanija je rešila da ovu dilemu razreši jednom za svagda tako što će zauzeti zvaničan stav, a zna se da je zvaničan stav Tarzanije i zvaničan stav Republike Srbije i Autonomne pokrajine KiM. Naša analiza biće duboka, svestrana i objektivna a nekima od vas neće biti drago da se suoče s istinom. Krenimo redom.

PUBLIKA

Balaševa publika su sredovečne žene kojima fali duhovnog i telesnog zadovoljstva pa moraju jednom u pet godina da odu na Balašev koncert (jer Balaš ne drži koncerte češće od toga pošto ga boli kurac za svoju publiku) da čuju priču o mrtvom dedi i zapaljenom televizoru i tako osete blagost u međunožju koju inače ne iskušavaju. U posebnom slučaju, vole ga poslušati i muškarci jugonostalgičari kojima po definiciji treba kurca a da to ni ne znaju. Rastina publika može da se podeli u dve odvojene celine: SPERMA i SEKRET. Jeste da je možda mlađa, ali kako kaže Jovan Jovanović Zmaj, takođe pičkopaćenik, na mladima svet ostaje. Rastina publika je uspešna, puna energije, sa ambicijom da radi, zaradi i napravi nešto u životu umesto da non stop kuka za slomljenim drvetom bagrema i nepovoljnim vremenskim uslovima. 1:0 za Rastu.

MUZIKA

Dok Balaševa muzika i dalje ne može da se odvoji od koncepta “cigan udara u cimbal (ima i klavira)” Rastina muzika pomno prati trendove i oslanja se na ritmove uz koje se toče bazeni sekreta na najjačim žurkama u Karibima te ovu stvar ne bismo dalje analizirali. Treba reći i da je Rasta tvorac novog muzičkog žanra Balkaton a Balašević umrli mu neki konji Vasa Ladački predoziro neka kurvetina s čardaš nogama baš dobro igra. 2:0.

NASTUPI

Rasta je muzičar popularan širom Evrope. Balaš dva koncerta na Novom Zelandu, ostalo sve u Hrvatskoj, Novom Sadu (dakle Hrvatskoj), jednom napunio Arenu kad je bio predgrupa Gastozu, Jali Bratu i Đaniju, pozdrav za Jalu Brata.

SPOTOVI

Prosečan Rastin spot: dobra dupeta, dobra kola, skupe destinacije, skup nameštaj, dobra odeća, odlična režija, sjajan scenario i realizacija na nivou (ukratko: sperma i sekret). Prosečan Balašev spot: fijaker, pijani konj, neko drvo bez lišća jer u Balaševićevim spotovima je uvek jesen, sećanja, a od ženskog roda samo violina. Najpopularniji Rastin spot broji preko 40 miliona a Balašev bednih 3. To bi bilo 4:0.

STIHOVI O LJUBAVI

Rasta: I rekla je habibi,
priđi mi ja više nisam mala,
priđi mi ja neću biti sama,
i kažem joj habibi,
i veruj nisam mogo ni da sanjam
tako dobar privatni ples idemo opet

Kao i u ostalim sferama, Rasta ide u korak sa vremenom. Savršeno razume moderni koncept ljubavi – brzo, napeto, strastveno, kako dolikuje mladom svetu u vremenu kasnog kapitalizma. Rasta shvata da je ljubav brza i nestalna stvar, a Balaš i dalje kune švercera guma za koga se udala Kurva Erdeljan ’72 u Prištini dok je Balaš pisao pesmu o petlu. Pogledajmo kako Balaš to radi.

Nedostaje mi naša ljubav mila,
bez nje se život kruni uzalud,
nedostaješ mi ti kakva si bila
nedostajem i ja
onako lud

Bože koja sramota.

Kao što smo i rekli, Balaš žali za nekim vremenima kad je Stevu Čenejca ubio grom dok su brali ringlove u komšijskom dvorištu a njegova draga pokazivala gaće po komšiluku svakom ko ima šporet i televizor u boji. 2017 je Balaše, televizor u boji sad imaju svi, ljudi jebu preko VR naočara a ti još melješ kafu na mlin i pišeš gavranovim perom. Poen za Rastu.

STIHOVI O ŽENAMA

Jos sam bio sasvim mlad
neke barske ptice sam lovio tad
kad je dosla da se kupa
lepa protina kci

Nije znala gde sam ja
da je gledam krisom
kroz trsku i sas
a preko reke
noc je pala kao plast

Indikativno je da Balaš ni u jednoj pesmi ne jebe, samo gleda, kuka i zapaža. To dovoljno govori o njegovom znanju o ženama.

O-o-o-ona bi bali
malo Njujork malo Pariz
malo jahte avioni
malo London i Dubai
ooo skupe stvari
ooo skup ferari
eure marke kune dinari i dolari

S druge strane, Rasta zna šta žena želi – uspešnog, dobrostojećeg gospodina koji može da joj pruži sigurnost i uživanje u životu. Žena može brati dunje s bagrema i sama, ali otići u Dubai sa 100 hiljada kuna i ferarijem Marka Miloševića baš i ne. Zato svakako poen za Rastu. 6:0

STIHOVI O ŽIVOTNOJ FILOZOFIJI

Džaba ti Roberto džaba ti Kavali
džaba skupa kola skupe vile apartmani
džaba sve to ooo
kad ja nisam tvoj
oooo

Do sada smo upoznali samo jednu stranu Rastine ličnosti – on je uspešan, bogat, čovek koga kroz život vode materijalna dobra i vrednosti. Ali, Rasta shvata da to nije sve i da je sve to džaba ako se dva bića u jednom ne sretnu. Dok Balaš pati za ženama, one pate za Rastom čak i kada su pored gospode iz visokog društva koja mogu da im pruže materijalno blagostanje i bezbrižnost. Rasta je veći od novca. Rasta je posebna valuta.

Ja nisam luzer, o naprotiv
meni je osmeh lajt-motiv
ja nisam luzer, ja imam nas
a za svet ko te pita

Ja nisam cedo proseka
mene ne vuce oseka
s tobom je tretman poseban
svaki je dan dolce vita
i svud je Hollywood

Primećujemo nekoliko nelogičnosti u tekstu. Prvo, Holivud svakako ne može biti svuda jer postoji konkretan geografski položaj, koordinatno odrediv, i on se ne može premeštati kako ko zamisli, a pogotovo se ne može premestiti u duboko blato Salajke puno govana od stoke krupnog zuba gde je Balaš odrastao. Njegova je filozofija potpuno obrnuta od Rastine – Balaš od materijalnih dobara ima OSMEH i cipovku i frtalj kile čvaraka i živi u dubokoj zabludi da će ga žena čekati kući a on nema para za margarin, i teši se time da nije čedo proseka (odrasto na Salajci?!) a za svet ko te pita (za to vreme Rasta brčka muda u Dubaiju u bazenu punom sekreta). Rasta predstavlja predmet žudnje za one koje već imaju sve, za one ostvarene, ne samo zbog svog materijalnog statusa već i zbog svoje harizme, talenta i lepote. Poen za Rastu.

EMOCIJE

Balašević za vreme Hrvatske okupacije u srpskim zemljama odlazi u grotlo ustašizma i uz podsmeh srpskim žrtvama slavi, veseli se i peva Ja vas kanda znam iz Zadra. O Rastinoj empatiji prema slabijima, ugroženima i potlačenima imamo reći samo sledeće:

http://www.telegraf.rs/…/2549963-njegova-prica-je-raslakala…

Balaševića nikad nismo videli kako plače, a još manje da je to ikad objavio Telegraf. Dva poena za Rastu. 9:0

IZGLED

Što se tiče fizičkog izgleda, Balaš izgleda kao klasični laloš koji prodaje lubenice na okretnici četvorke, pljuje dok priča, nosi istu majicu godinama što ima za posledicu da smrdi na zapršku, sintetiku i cigane, igra tikete za 30 dinara i ne diže mu se kurac od piva, a Rasta deluje kao čovek koji drži lanac supermarketa na nekoj turističkoj destinaciji u Tajlandu i gasi svoj kokain ceđenom narandžom. Poen za Stefana.

ŽENA

Olji svaka čast, ne možemo se požaliti, žena koja posle troje dece izgleda vrlo poželjno tako da se za njom okrene i taksista i vlasnik taksi udruženja svakako nije za potceniti. Anu su godine malo stigle, a i način života je zaista bio prebrz za tako mlado telo, ali joj se ne može poreći da je bila seks simbol jedne generacije, zajedno sa Ksenijom Pajčin i Kimberli iz moćnih rendžera. Ana možda trenutno na rang listi ove tri zauzima drugo mesto, ali je makar izabrala za sebe normalnog muškarca koji ne voli repetirati pištolj u ženu i mahati njime oko glave dok ne izazove smrtni slučaj. Bravo Stefane. Stefan je takođe za Balaša gospodin s obzirom na odnos prema svojoj ženi. Balaš je Olji koja mu je rodila troje dece u najboljem slučaju poklanjao akrostih, i to čak ne ni “Olja volim te” ili “Olja srećo moja” nego “Olja je najbolja” što zvuči kao slogan za paštetu, a Rasta je svojoj ženi snimio CEO ALBUM. Po pola poena obojici.

RODNO MESTO

Rasta je video sveta. Rastao je na relaciji Svrljig – Dominikanska republika, što mu je sigurno donelo mnogo životnog iskustva, širinu pogleda, tolerantan stav prema drugačijima od sebe i vredne kontakte. Balašević je odrastao u balezi Salajke punoj nabeđenih autohtonih Vojvođana koji ne priznaju ništa drugo osim onih koji su dočekali Čarnojevića i hranili konje puter kiflama. Od kontakata, Balaš može samo da završi 10 posto popusta na škartiranu robu u Trikotaži Jelikić. Diskusija se ovde završava. Set i meč za Rastu.

Konačan rezultat: 11,5:0,5 za Rastu.

 • loveless

  Ulepšali ste mi dan, nabijem vas. Ne mogu da smislim onog vojvođanskog gremlina, ni one koji balave za njim…

 • Balaža treba vazdan kinjiti.

 • šećeriso

  a ko vam je Rasta?!

 • KisNapraforgo

  Razočarali ste koliko ste subjektivni i nerealni. Ispali ste debilniji od tog Raste. Mislim da ste mi se zgadili sada. Isto kao i taj Rasta ste nekompetentni da komentarisete. Steta jer, bas sam vas gotivila.

 • šećeriso

  de bolan, momci su sarkastični…ne možeš biti mentalno zdrav i gotiviti tog nekog Rasta

 • Lala

  Šta je Tarzani, od kako je smenjeno rukovodstvo ertevea pišate samo po studentima, pišete o Rasti, Balaševiću, a? Dnevnjak postao šega i komika prava, skoro isto kao Kursadžije? Ako, ako, boli vas kurac, postali ste popularni, žene vas vole, a i poneki muškarac. Ajoj, kako je smiješno kada Kićo obuče onaj džemper, hi hi hi…

 • Snežni

  Zagolica me piša kad pomislim koliko će propalih romantičarki i hroničnih nejebača da besno dahće dok piše svoj krajnje ogorčen odgovor na ovaj tekst. I ne znam o kom sarkazmu pričate, Rasta je objektivno muzički, filozofski i životni genije dok je balašević Andrija Milošević Južne Ugarske.

 • šećeriso

  Jašta je nego sarkazam, a vaše nekontanje istog samo govori o tome kolika ste debilana postali , gledajući one parove i vjerujući da su Informer i Blic novine, a ne tariguz

 • BozaDevil

  Šališ se ?

 • BozaDevil

  Mislim da ne vredi…ovde ni batine ne pomažu. Možda vraćanje u osnovnu školu, pa batine..pa srednja uz puno batina..pa …Sibir.

 • BozaDevil

  To i mene čačka…al kad odgovore tebi i ja ću da pročitam.

 • BozaDevil

  Hteo sam da pohvalim tekst, sjajan je. Al kad sam video komentare, odlučio sam da se učlanim u KKK.

 • BozaDevil

  Ipak…Redakciji…SJAJNO. Baš sjajno. Teško je postići taj nivo sarkazma, da većina i ne shvati. To je pravo. Respect, što bi napisali Kinezi koji znaju engleski. Il neki Zemunac, koji misli da je to kineski…

 • Branko Trifunovic

  Palite tarzancici siroke mase koji su od djoleta culi samo Razdeljak”i secaju ga se jos dok je nosio Razdeljak !
  Sta reci o ovom koga je sinula kometa u zatiok ,onomad kad je gadjala velju na koridoru !
  Velju omasi
  Pu jebote..
  E Rasto Rasto..sam pored dunava

 • Ivance

  Meni prolazi i kao sarkazam super, jer je Rasta savrseni moron, a opet i bukvalno shvacen je super. Obozavam kad se neko iskenja po ljudima koje svi obozavaju i dizu u nebesa, npr Djokovic, Balasevic, VUCIC…? XDD

 • mali omerovici

  kojebe i vas i rastu.go balash!!!!

 • SerZile

  Djole je sam rekao, mislim pre jedno 16 godina, bas to da sve njegove pesme lice, pogotovo onom ko ih uopste ne slusa.. Rasta izvini, ali pojeo si Djoletovo govno staro bar 16 godina.

 • šećeriso

  odem na yt i ukucam “Rasta” , istrpim par minuta “muzike” koja je nešto tipa nivo teletabis uzrast u kombinaciji sa sisama i guzicama
  i onda pogledam …30 miliona pregleda …pa pomislim koja armija idiota u pičku lijepu materinu

 • Kessa

  Fenomenalan tekst! Ali koji crni humor u narednom odeljku, a jao majko niste realni :D

  “Anu su godine malo stigle, a i način života je zaista bio prebrz za tako mlado telo, ali joj se ne može poreći da je bila seks simbol jedne generacije, zajedno sa Ksenijom Pajčin i Kimberli iz moćnih rendžera. Ana možda trenutno na rang listi ove tri zauzima drugo mesto”

 • Posmatrač

  kRASTAvac!!!

 • Kevin

  Care pogledaj Obracanje naciji X na Dnevnjaku

 • Felas

  Uvatite me za go kurac svi jugonostalgičari, komunjare i ostali što se ložite na Balaševića panonskog govnara!

 • Perun

  A sad bi mogli malo ozbiljno.
  Porediti nekog degenerika tipa Rasta, sa bilo kime, čak i sa paramecijumom je uvreda i za paramecijum.
  Rasta i slični su samo jedan od nesrećnih i debilnih škart proizvoda nesretnih veselih devedesetih. Prvo, kakav nesrećnik, debil i bolesni edipovac moraš da budeš da ženiš jednu raspalu milfaču u predklimakterijumu stariju petnaestak godina od sebe.
  Pa veći bi frajer bio da tako nešto ne jebeš nego što jebeš, s obzirom ko sve tu nije umešao ranije prste, da ne kažemo nešto drugo.
  Drugo, kako to da je jedan dosadni, arhaični i raspali Balašević, pored sopstvene žene koja je, s obzirom na godine i broj dece koje ima, još uvek svetska ribetina za neku tamo predklimateričnu raspalu milfaču koja izigrava neku “devojčicu”, u svom životu jebao svojevremeno mnogo mlađe i neuporedivo bolje ribe od ove milfače iz Paraćina
  ?

 • Ostin Powers

  Iza ovog nicka se krije “Rasta”, čiji spotovi od 40 miliona poseta imaju 39 iz Bangladeša i Indije (plaćene posete). Prema jednostavnoj matematici, da je Rasta svetski popularan kao u Jugoslaviji njegova prosečna pesma bi imala 28 milijardi pregleda.

 • Ostin Powers

  To su plaćene posete preko like4like i nekoliko firmi iz Bangladeša i Indije. Kad sam boostovao svoj video na youtube-u preko like4like-a, morao sam da gledam i tuđa videa i Rasta mi je izašao svaki treći put. Sa 2000e možete da nabijete 10 miliona pregleda bez problema.

 • gandisa

  Pa sto komentarises onda,nemaju svi isti ideal(mada ga neki i nemaju,ali jbg nekima je samo iskrivljen pogled i ne znaju u sta da veruju),iato tako nemaju isto misljenje,cak je tako i najbolje

 • Felas

  Rasta zabada po 6000 eura po nastupu u dijaspori, i prosek adsense zarade po 1000 pregleda na youtube-u mu je oko euro jer ga i dijaspora gleda, možeš da mu ga poduvaš komunjaro, dok ti tražiš od keve da ti da za spid i vinjak.

 • grok!

  Tugica, mukica, šta li…

 • Druže seljaku da li si opet udahnuo sopstveni prdež? Manje onaniši svoj zakržljali mlohavi penis i budi ponizan pa se onda javi za reč.

 • Što si tako bezobrazan čobanine? Opet su te prskali toplim urinom po tim tvojim žvaljavim gubicama nakazo ogavna? Poprskam te kiselim sokovima direktno iz rektuma po toj tvojoj odvratnoj njušci.

 • Felas

  Ovakve debilne uvrede može da smisli samo komunjarski omladinac besan što mu majka nije dala pare da se oždere u nekom parku ili rupetini. Ostavi adresu ako si mudonja, u Novom Sadu sam.

 • Vrlo rado bi se sreo sa tobom ali ne kidišem na dečake kao ti. Jedino što bi mogao da ti uradim jeste da ti saspem te tvoje krljave zube u grlo. Do tad možeš da drkaš svoj mlohavi penis i da grizeš zubima tvrde pseće fekalije onako vruće dok se još puše. U međuvremenu ponjuši kravlju pizdurinu ponizni stvore.

 • miladin sisoje

  more mamu li ti jebem cobansku tvoju…mrsss u picku materini pedercino nedojebana!

 • Miladine kučko ko je tebe bilo šta pitao? Je li nakazo? Ne dozvoljavam ti da mi se tako obraćaš niži rode. Ja sam za tebe viša rasa čobanine smrdljivi. Idi njuši svinjsku pizdu i odjebi u rupu iz koje si se izmigoljio beskorisni stvore.

 • toma

  kad te budem propustio kroz sake a posle kroz kitu, nece ti ostati ni rajferslus…majke ti ga nabijem pederske.

 • Jesi li ti Tomo Delač popišam ti se na nadgrobnu ploču?
  Da li si i ti išao kod Pahomija i Kačavende da im žljebaš kožu na spolnom udu, onako gore dole dok ne počne prskati vrelo seme?
  Kučko pederska, klekni ispred mene ponizni skote.

 • kentaki

  di si bre drljo jebem te u usta?! nema te nesto pa se pojavis…kako se rado secam tvog pusenja…he he. kad cemo ponoviti to?

 • VessnaBesnaVestica

  Citam i ne verujem koliko gluposti i nekulture!!!

 • Bezimeni stidljivko šta ti je ovo trebalo da priznaš svoje homoseksualne sklonosti? Prdnem ti u nozdrve kukavice jedna. Kriješ se bez imena i prezimena i slike nesrećo siromašna. Hrabar si na rečima mutavi skote. Ispišam ti se u usnu duplju bagljavi stvore. I zabranjujem ti da mi se ophodiš bez poštovanja. Ja sam za tebe viša rasa jel znaš niži rode?

 • Felacio kako ide onanisanje romskoj manjini? Još žvaćeš mlohavu kožicu sa konjskog penisa?

 • vozim

  Rasta jedino sto zabada je Ana Nikolic koja mu i daje za dzeparac.
  Dakle, sta je Rasta uradio u zivotu? – Uradio je Anu Nikolic…

 • Felas

  Hahah ti znaš debilu, pa Rasta i Cobi su digli Anu Nikolić i to zato što je Anin brat i menadžer Marko došao u Basiviti i molio ih, ceo album su joj odradili, Rastine pesme su slušanije od Aninih.

 • Felas

  Vidi se da stalno maštaš i o tome, nije ni čudo pošto je i sam crveni rabin Marks bio seksualni devijant.

 • Vulgarni bolesni kmetu budi ponizan. Kučko jedna smrdljiva.
  Da li si skoro obilazio Kačavendu i Pahomija da ti daju svoj blagoslov, da te pomiluju po glavama? Nego šta si mi ono rekao, da li čučiš kad piškiš?

 • Niksa Zadrima

  Ko je pisao ovo…Kuku meni…

 • Aca

  Kakav je moron svoje vreme odvojio da napiše ovoliko gluposti?
  “U korak sa vremenom”