Sudimo o igricama po omotima

Dragi čitaoci, dobro došli u još jedno izdanje vašeg omiljenog satiričnog pop-kulturno društveno-opservacionog onlajn magazina koji nije tegla.rs ali je toliki dasa da besplatno reklamira konkurenciju. Danas vam vreme koje biste mogli da utrošite na otprilike osamdeset i četiri produktivnije stvari sisamo iz plemenite želje da kliknete na neki od banera okolo, ali zauzvrat ipak nudimo nešto više od 5 minuta efemerne zabave: 7 minuta, u proseku. Naime, probranoj ergeli naših šire od Trebinja proslavljenih autora smo pokazali nekoliko omota video igara, izabranih manje-više nasumično. Jedini kriterijum je bio da niko od autora nije ranije video nijedan omot, ili ako jeste da se pravi da nije jebiga. Obećavamo vam divlju vožnju, samo sedite na svoje palice za uživanje.

Ariel: Ova slika ima sve. Oružje razorne moći, vojnike, kiborge, vojnike-kiborge, pičolinu, i jebenog robotiranosaurusa koji ispaljuje ljubičaste lasere iz očiju. Normalno, uzeo bih da igram ovo samo na osnovu robotiranosaurusa, sve ostalo je čist bonus. Recite mi još da glavnog lika glumi Rob Stjuart ili još bolje nemojte da mi kažete pustite me da živim u svom svetu u kome sve glavne likove glumi Rob Stjuart.

MLKVĆ: Ekipa metalostrugara, varilaca i automehaničara iz Đunisa svu svoju invalidsku penziju troši na kupovinu teškog naoružanja, ugrađivanje kibernetičkih ekstremiteta i organa pa zatim kreće u brutalnu osvetu vlasnicima radionica. Prvobitni naziv je bio VAR CRY ali je ipak promenjeno u FAR jer je OSVETA DALEKO!

Grčibald: Kao neko kome je Sab Ziro uvek bio omiljeni lik drago mi je da ga ovde vidim nabudženog laserskim pištoljem i kežual oslonjenog na glavu Dženifer Lorens. Rekao bih da je dinosaurus na njegovoj strani jer pucaju isto ljubičasto sranje, a bukvalno jedina stvar koja je ovaj obećavajući meš ap mogla da poboljša jesu takvi motivi iz Mustafe. Radujem se ovom ostvarenju.

wojtek: O, sunce vam jebem, tako i treba da bude, na kaveru je Michael Biehn, on je ubijao Terminatore i trsio Saru Konor dok smo mi jeli sline.

wojtek: Valja se pozabaviti društvenim problemima koje obrađuje The Sims. Sitan provalnik bane u gajbu, al naleti na poslovnu ženu koja vlaži na loše momke. Padne ljubav na prvi pogled, oni se uzmu, dobiju sina, i pored neodobravanja njenog ćaleta i brata. Bivši lopov ude u vojsku da brani otadžbinu kao pilot, što se malom sviđa. Međutim, kada se vrati sa ratišta, dočeka ga doktorka i kaže “vaš sin nema puku fascinaciju avionima, dečko je autističan.” Mislim, pogledajte kako retardirano izgleda.

MLKVĆ: Dilema se javlja kod poslednje slike. Možda se ipak ne radi o osobi koja je konstatovala autizam malom detetu, već je to osoba koja je detetu i rodbini dojavila da se Pavle (vojnik i njegov otac) ne vraća živ iz Avganistana.

wojtek: “Mali, ćaleta ti roknuli Talibani, eo ti avion i lizalica, zahvali se kevi za vinjak.”

Ariel: U svakom slučaju, nešto što smo oduvek želeli – igra u kojoj ćemo konačno moći da iz prve ruke doživimo peripetije i uzbuđenja na nivou dramskih serija RTS-a, taman na zlatnoj sredini između Vratiće se rode, Boljeg života i Kliničkog centra.

Grčibald: Ja doduše ne bih bio tako siguran da smo spočitali hronologiju sa prave strane. Možda je na coveru sve obrnuto, tj počinjemo zapravo iz donjeg desnog ugla, te tako ustvari pratimo brižnu majku čiji je sin zapatio sindrom Miše iz Žikine dinastije i opsednut je glupim avionima, na žene kurcem ne mrda, što mu razbesni oca tako da mu postavi ultimatum da hoće unuke, uskoro će u penziju jer vojska ima beneficirano pa da se igra s njima. Stariji brat, lokalni plejboj, savetuje mu da je to najlakša stvar na svetu jer su sve žene kurve, na šta ujak samo odobravajuće klima glavom. Mali konačno ispuni očevu želju i venča se za feministkinju koja je u fazonu karijera i ženska prava, ali onda prebegne za kuratog kolegu koji joj uzima svu ušteđevinu i majčin nakit i nestaje.

MLKVĆ: Policajac na tajnom zadatku se infiltrira u grupu skejtera i crtača grafita da bi razrešio jednu od najvećih misterija Kukujevaca: KO ŠARA ZIDOVE DOK POŠTEN NAROD SPAVA?

Ariel: Na X pucaš, na kružić vadiš bezbolku, na kvadratić tražiš ličnu kartu, na trouglić peskiraš zidove.

wojtek: Na R1 vadiš bezbolku “MAKS VRAGOLAN I MOJ DEDA ŠIBAJU STENSILERA BEZBOLKOM U REBRA”

Grčibald: Jel ovo Benksi napravio igricu?

Ariel: Misliš fazon upakovao svoju igru u omot Maks Pejna kao subverziju konzumerizma – kupio si pucačinu u holivudskom stilu, kad unutra STENCIL HERO by BANKSY? To bi u stvari bilo do jaja.

Grčibald: U ovoj igri nalaziš se u ulozi čoveka koji ništa nije slutio kada je vozeći noću kroz Srbiju stao da piša kraj puta, baš u Boleču. Kako mu je ukiseljeni smog koji isparava iz lokalnih štala i domova istopio šajbnu, glavni junak je izašao napolje u full zaštitnom odelu sa maskom. Hičkokovski zlokobna atmosfera kulminira kada ga snimi lokalna fulja koja uči Trgovačku u Grockoj, i alarmira meštane. Put do auta je odsečen, nazad nema, cilj igrice je da se probiješ kroz distopijske kreature i dočepaš se Bubanj potoka. Veruje se da postoji i tajni side quest koji ti zadaje Big Lale, ali su ta nagađanja na nivou seksualitija u Mortal Kombatu.

Ariel: Naravno, to je zato što Big Lale baštini Boleč kao mesto svog porekla, MISLIO SI DA NEĆEMO PROVALITI TAJ ISTER EG, GRČIBALDE.

MLKVĆ: Boleč, ’80 i neka godina. Lokalni šaner dovuko pun kurac teksas farmerki i ostale garderobe. Devojke se pomamile, postaju buntovne a roditelji ne shvataju novu modu i plaše se da će im kćeri postati razgolićene kurve. Tada prizivaju vampire umrlih tinejdžera, jer, bolje mrtva a nevina nego živa a da je pola sela jebe u kafani posle fajronta.

Ariel: Znači, svi imamo taj vajb prosečnog Vajs teksta pretočenog u video igru. UPOZNALI SMO BOLEČKU KERI I NJENA MOĆ PIROKINEZE NAS NIJE IMPRESIONIRALA.

wojtek: Horor na više nivoa.

Ariel: Činjenica da su dva naslova Far Cry serijala dospela u naš fokus govori nešto, samo nisam tačno siguran šta.

Wojtek: Govori o tome koliko me boleo kurac da iskopavam sad milion opskurnih kavera kada smo pripremali ovaj tekst.

Grčibald: AMIN, BRATE!

Ariel: U svakom slučaju, od ove naslovne dobijam 1) sidu 2) neodoljivi “rimejk Broukbek mountina za južnoazijski potkontinent” vajb. Mislim, neodređeno orijentalni tip u roze odelu sedi Budi na međunožju bivajući dominantan u odnosu na svog seksualnog roba šerpaskog gerilca. Ne, gej lobi je stvarno svetlosnu godinu ispred ostalih u razumevanju novih medija i prodoru na nova tržišta.

Grčibald: U zemlju zena i nirvane prodrli su kalaši i bazuke, a kad se tako spoje istočnjačka i balkanska tradicija, ne može puno toga normalnog da proizađe. Mislim da je jasno da je do sukoba došlo kad su se pošteni seljaci usprotivili diktatu dekadencije modnih stilista, menadžera, gossip blogera i slične fele okupljene oko K-popa. Ovde bih rekao da je na delu foreshadowing, nagoveštavanje krajnjeg ishoda sugestivnom pozom azijatskog Darka Kostića kako zadovoljno trlja svoju malu kučku – poštenog seljaka, kom poraz u totalnom ratu nije ubio strast za tetrisom.

MLKVĆ: Stariji sin Peđe D Boja, fitnes instruktor i dobar prijatelj Radomira Počuče za razliku od Radomira odlazi u Vijetnam gde dominira istom jačinom kao i prijatelj mu u Ukrajini. Ova slika je poslata medijima u Srbiji kao neka vrsta izveštaja u rubrici “KAKO MI TO RADIMO TAMO”, da bi se naš napaćeni narod upoznao sa situacijom i shvatio da skupe cigare i hleb nisu najveći problem u životu, već je život borba svakodnevna.

wojtek: Slažem se ja sa svim ovim gejpederskim treš konotacijama, ali da li iko od vas izvaljuje da je planina u pozadini, u stvari, ona sa Toblerona? To samo može da znači da se Far Cry 4 odigrava u Švajcarskoj i oslikava ugnjetavački stav domorodaca prema azijatskim došljacima. NEĆE CIRIHOM KINEZ ŠETAT.

wojtek: Aj se vratimo na nešto matorije. Ovo mora da je najizdrkaniji kaver ikada napravljen. Mislim da jedino osamdesete godine mogu da strpaju na jednu sliku nagruvane batice sa automatima, orangutana i ćaću Bafometa kako ponosno gleda na krvoproliće,a da sve to izgleda smisleno i zabavno. Cenim da je ovde sve jasno.

Ariel: A divi ga Bafomet braaaat kako čuva leđa kad je tvrdo i kad se ide na stormtrupere i orangutane-ljudoždere TO BRE BAFI AVE SATANAS!

MLKVĆ: Svi smo gledali seriju Srećni ljudi. I bio je i tekst o likovima. Ali zapravo malo ljudi zna da postoji i nastavak ove serije u vidu mini filma. Siniša Pavić je uleteo u neki sajns fikšn trip i snimio je film u kojem se pojavljuje jarac, koji želi da ubije čika Ostoju jer mu je preoteo ženu tojest kozu koju je dovuko i drži je u kuhinji. Čika Ostoja je isto tako u seriji krio da pored svog sina Prcka ima još jednog – Tvrtka koji živi i radi kao majstor za roletne u Kanadi. Sve u svemu, dva brata brane svoga oca od opsesivno posesivnog jarca koji hoće hladnokrvno da ga likvidira. Njima dvojici, vidi se na kaveru, pomažu – Ozren Soldatović (donji desni ugao) i Aranđel koji je upao u kreč (donji levi ugao).

Grčibald:  Naslov je ovde sve objasnio, u pitanju je ipak postapokaliptično-distopijski scenario stanja koje nastane u Borči kad mesecima ne izlazi crack za Menadžera. Igra je rađena po istinitim događajima.

 

 • ironičan

  Nijedan omot sa Larom Kroft gde komentarišete njeno bujno poprsje? Propali ste. #razočarenje

 • Djole

  MLKVĆ Imaš pivo zbog Đunisa u tekstu.

 • Буља

  Онај сајт тегла.рс је мало гејаст

 • admirCS1 .

  A gdje je omot FMa?

 • Pangalaktichki

  idukurac wojket, pao sam sa stolice na komentar o Sims xD

 • Ljuša

  Far Cry je samo jedan, ostalo je smi.

 • Nash Knight

  Totalno ste ukrali foru od SomwthingAwful-a, koji je najbolji sajt od kog ste mogli da ukradete foru. oplakah/10

 • Nash Knight

  Nije malo gejast nego je pederast u pičku materinu. Govno_u_tegli.com

 • jas

  far cry 4 je predobra igra

 • smrsdoje

  Jel kupovao neko igrice sa http://www.robaizkine.com