ŠKK Vesti: Zagoreli delfini ubice

Koja vam je prva asocijacija na delfine? Delfin Joca koji se igra sa razdraganom dečicom u Bokokotorskom zalivu? Umiljate reponje koje ripaju iz vode i prave kolute dok masa aplaudira u akva parku?

Nažalost, moramo vas razočarati. Delfini su ista govna kao i ostale životinje. Zapravo, možda i veća, što ćete videti iz priloženog. U proteklih nekoliko godina, u vodama Pacifika, američki naučnici primetili su čudno ponašanje mladih muških delfina kada dođe sezona parenja.

Dokazano je da delfini jako vole seks. Upražnjavaju ga tokom cele godine i kada nije sezona parenja, što ukazuje na to da imaju seks iz uživanja. A kada dođe sezona parenja, načisto polude. Međutim, starije baje delfini tada prigrle najbolje delfinice a klincima ostane samo delfinski gaboraj.

Šta onda rade ti delfinski huligančići? Iživljavaju se na pliskavicama. Pliskavica je jako bliska vrsta delfinu. Na prvi pogled liče na malog, zdepastog delfina sa kockastom glavom. Mnogo su manje popularni od delfina  jer su nešto ružniji, ne skaču toliko iz vode i jako teško podnose život u  zatočeništvu.

Delfini vrebaju, ne izlazim bez utoke

I tako, kada dođe sezona parenja, zagoreli delfini odu da leče svoje frustracije u grupnim prebijanjima pliskavica. Kada naiđu na usamljenog zdepastog brata, njih 7-8 se zaleće na njega, udara njuškama i perajima. Tako dok ga ne ubiju. Mark Koter, okeanolog iz Kalifornije je čak svedočio situaciji kada su se dva mlada delfina satima igrala sa lešinom pliskavice dok se konačno nisu smorili i odgurali je ka njegovom čamcu.

Eto, pa vi razmislite kada sledeći put budete hteli da kupite devojci džinovskog plišanog delfina za 4 meseca veze.

Tagovi:

tarzanije