Dvoglava Aždaja: AF2011-A1 Double Barrel Gun

Zverku su nam predstavili ludi inženjeri iz Arsenal Firearms Group. Firme koja je svojevrstan bastard više firmi iz različitih država Evrope, među njima i Rusije. Pošto svi znamo da sve što dolazi iz Rusije a nije vodka ili kašnjikov ima nešto psihotično u sebi nismo se iznenadili kada je na poslednjem nirnberškom sajmu IWA 2012 (najcool sajam opreme i naoružanja u Evropi) predstavljen AF2011-A1 Double Barrel Gun. Otelotvorenje ideje stare 10 godina i prvi serijski proizveden dvocevni pištolj u istoriji ove naše ne baš oružjem siromašne planete.

Ova aždaja je pravljena za Amerikance i bogate šeike, u to nema sumnje. Prvi su sa AF2011-A1 dobili savršeno oružje za zombi apokalipsu i pucanje u prazne limenke piva, a drugi alat za uspešno odstreljivanje kvazi evnuha koji su im “čuvali” hareme.

Sama specifikacija AF2011-A1 govori dovoljno o nameni i upotrebljivosti ovog prelepog oružja. S obzirom da je zaustavna moć 2 simultano ispaljena metka kalibra .45 jednaka 1000 x siporeks-blok-u-facu-u-kafanskoj-tuči, jasno je šta 16+2 komada može da uradi bilo čemu živom ili mrrrrtvom (hvala Savo). Da ne spominjemo činjenicu da se svih 16 metaka može ispaliti za oko 3 sekunde (nismo testirali, redakcijski primerak pištolja tek treba da stigne). Naravno, ovo čudovište pri brzoj paljbi trza ko železnička bedevija u prvim danima službe tegljenja vagona, ali cenimo da se svaki bol višestruko isplati.

Naravno, sama potreba za posedovanjem ovog oružja se graniči sa potrebom da se poseduje šejker za proteine, kosilica za travu ili evenutalno prazna limenka piva. Ali budimo realni, da se na bilo kojoj Ličkoj svadbi pojaviš sa ovim čudom za pasom, instant bi te oženili, okumili i verovatno proglasili za sledećeg vojvodu koji će da iscrtava poznate granice Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica bez da moraš i da pucaš u jabuku, koju bi verovatno promašio i izbamirao deset narednih pokoljenja.

By Radomir Basta Google