ŠKK vesti: Spomenik psećem govnetu

Poljski hip hop je nešto što valja slušati samo kada si izuzetno navaren ili kad si zgutnuo bar malo nekog esida, jer onda istripuješ da pričaju recepte za škembiće i bude ti još smešnije. L.U.C. je tipičan primer poljskog hip hopa i ništa nisi propustio time što nisi čuo za njega i što ćeš ga zaboraviti odmah pošto pročitaš ovu vest. Ali, ono što svi možemo naučiti od dotičnog bacača rima koje nikada nećemo razumeti jeste kako se sa stilom skreće pažnja na goruće komunalne probleme.

L.U.C. koga ćemo od sada zvati po njegovom krštenom imenu Lukas, jer nas mnogo smara da kucamo sve one tačke, je iz Vroclava, gde izgleda ima mnogo kučkara. I to onih pravih, koje dobro poznajemo i mi ovde i koji se prepoznaju po tome što mnogo vole svoje ljubimce i ne žele da im ograniče ustavom zagarantovanu slobodu da kenjaju gde stignu, niti žele da naruše svoju slobodu da ih boli kurac da to pokupe.

Zato je Lukas rešio da skrene pažnju svojim kučeljupstvenim komšijama na problem narastajućeg minskog polja na ulicama Vroclava – tako što je platio da se u bronzi izlije spomenik psećem govnetu i postavi na travnjaku parka. Angažovana umetnost u punom sjaju i na pravom mestu! Moramo da primetimo kako ova ideja ima izuzetno puno potencijala za primenu kod nas, s obzirom na to kakvim govnima se ovde već podižu spomenici.