Dan i noć muzeja

8:00h – Aaaa alarm osto uključen od juče, gasi gasi, ne snuz, off bre!

8:01h – Šora mi se.

8:02h – Ma ko ga jebe, ne mogu da ustajem.

8:03h – Kako je beše išao onaj san… Mmmm… tiket… kvota 28… Galtasaraj… napunio Bešiktaš…

8:04h – Au ala mi se šora.

8:05h – Ovo je neizdrživo koliko mi se šora.

8:06h – Aukurac, idem do klonje.

8:07h – Ahhhhhhhhhh… posle upotrebe protresti… I trkom nazad pod jorgan.

12:01h – ALO KEVO JEL MOŽE TIŠE TI TIGANJI I ŠERPE KURCI LEGO SAM U PET NEĆE DIABLO DA SE IGRA SAM

12:15h – Ma sad više nema šanse da zaspim. A i ove krmenadle zamirisale…

Miriše na... pobedu!

12:20h – Osnovna jutarnja higijena: kenjanje, drkanje, umivanje. Pranje zuba se odlaže za posle doručka.

12:35h – Energetski doručak: dve krmenadle, moča, samo hleb od priloga, salata: mladi luk.

13h – Hm, da vidimo šta ima novo na netu. Zipa vest Šekil O’Nil posto doktor, a ja ne mogu da dam rimsko, ma ovaj svet je otišo u tri lepe… I kaka je ovo kurac popap reklama mršći mi bre sočiju sotono nabijem ti noć muzeja… Ček, koji je to datum? Au pa to je večeras!

13:05h – Alo! Šone, strvino, još nisi ustao? Jebote uskladi se sa svetom, kako misliš tako da funkcionišeš? Nego, je l’ znaš šta je večeras… ? Nije brate, to je bilo pre nedelju dana… Da, nisi sanjao, Siti je prvi… A znam brate, al nije to najgore što nam se događa…  Nego slušaj bre, večeras je ona noć muzeja! Kako šta te boli kurac? Pa brate, to je magnet za pičetinu! Tako je, svaka nedojebana studentkinja će da pohrli da spoji lepo i korisno, kulturno uzdizanje uz viđanje i bivanje viđenom! Brate, gracija šoping najt za nas sirotinju! Ima program manifestacije na netu, lepo napravimo plan napada poput terorista iz visokobudžetnog holivudskog filma, stučemo par piva kod tebe pre poletanja … a? … Alo?… Alo?…  ALO! Klik.

13:07h – Alo? Šone brate, jesi ti to zaspao malopre dok sam ja pričao? Boli me kurac baš da ti ponovim. Vidimo se u osam kod gradske i idemo, objasniću ti usput gde. I da, brate, stavi nešto što nije malicija, mirišeš na sankcije… Ove današnje klinke to osete na kilometar, impregnirano im u genima.

13: 10h – Dakle, treba nam bar po jedan punkt za svaku ciljnu grupu: hipsterke s umetničkih akademija, emo cave, štreberke, filološkinje što su došle da se udaju, megatrenduše…  I naravno isplanirani pristup u svakoj situaciji. Ajmo redom.

Jevrejski istorijski muzej. Izložba radova Radovana Hiršla, jednog od najznačajnih predstavnika psihodelične umetničke scene. Pro tip: sačekati da se nakupi dovoljna količina dokolenica na pruge, lila karmina i više kikica nego na ekskurziji predškolskog na Divčibare. Ajsbrejker: “E, imam neki esid.”

Galerija FLU: U okviru projekta „Egipat viđen očima Srbije”, dva beogradska umetnika, Nemanja Đorđević i Maja Medić proveli su mesec dana u Egiptu.Autori su u svojim radovima istraživali uticaj društvenih odnosa na njihov doživljaj Egipta, kao i sopstvene uloge umetnika i turista. Pro tip: samo se suzdržati od komentara tipa “Brate ovo ladno gledamo njihove fotke s letovanja!” i biće okej.

Opusti se i uživaj, to je umetnost.

Galerija “Haos”: Serija grafika „Mao u Veneciji“ deo je fascinantnog opusa čuvenog islandskog umetnika Gudmundura Gudmundsona Eroa. Provokativno i angažovano, umetnik smešta kultnog lidera Mao Cedunga na razna mesta u Veneciji, čime preispituje ideologije i značenje heroja revolucije. Ajsbrejker: “Je l’ znaš da je Gudmundur Gudmundsun Ero čuven najviše po tome što krade od raznih strip crtača? Ajmo do SKC-a da ti pokažem pravu umetnost – ima izložba Huga Prata tu blizu.”

Ćega same spadaju.

SKC, Srećna Galerija: Jebiga nije Hugo Prat, nego izložba radova inspirisanih Hugom Pratom. Pikap: “Drugar i ja radimo strip, biće mračna urbana fantastika inspirisana Borhesovim “Alefom” sa primesama Žodorovskog u vizuelnom stilu francuskih velikana. Da, on crta. Jeste, higijena mu nije visoko na listi prioriteta, ali to su ti umetnici, kao pume… U poverenju, sve njegove ribe su mi rekle da ih njegova mošusna aura pali.”

Galerija fresaka: Zahvaljujući projekcijama “Raški stil kroz dokumentarni film”  upoznaćete naše srеdnjоvеkоvno nаslеđе i čuti priču о nајimpоzаntniјim frеsаkаma.U okviru izložbe “Raška škola arhitekture”, najmlađi posetioci će praviti makete manastira raške škole, izrađene tako da slepim i slabovidim osobama približe izgled manastira. Protip: tokom projekcije se naglašeno prekrstiti svaki put kada je kadar crkve u okviru manastira. Tri puta ako je kadar duži od pet sekundi, dodatna tri puta na svakih sedam sekundi kadra.

Zgrada SIV-a: Ekskluzivno u Noći muzeja, zakoračite u ovo zdanje i razgledajte luksuzne salone prepune umetničkih dela! Iz bogate riznice SIV-a ističu se mermerne skulpture Save Sandića, fontana Ratomira Gligorijevića, kao i mozaik „Sutjeska“ Marija Pregelje. Ajsbrejker: “Šonetova keva je radila ovde kao kafe-kuvarica, kad smo bili klinci pokazala nam dole kod kotlarnice, ima tajni hodnik koji vodi pravo do Belog dvora. Keve mi Šonetove, izlazi tamo u vinski podrum! Evo pitaj ga – Šone, sećaš se kad smo se ko klinci jurcali tamo, šorali Aci u šardone, šou pravili?”

Ova danas deca nemaju poštouvanie za išta!

14:10h – Au jebote nisam oprao zube. Ma sad ni nema smisla, jede mi se jafa već pola čuke.

14:12h – :žvać: Ajd samo još jednom da probam da prođem Duriela, valjda će da padne Imortal King set jebeno konačno.

20:12h – KEVO DONOSI MI LEBA SAMO, IMAM OVDE NEKIH POLA TEGLE AJVARA VEĆ!

20:30h – Alo? Au Šone, izvini brate! A, ma jok, mrka kapa, znaš koje gluposti na ovoj noći muzeja, ne veruješ, ko bi normalan na to išao. Ma da, dođi do mene. Samo vidi prvo s Ukijem neki skank.

  • Filip

    hahah, najvise mi ide na kurac lupanje serpi i ostalog posudja ujutru. Ne ustajemo vikendom svi u 9.