Fiks ideje br. 5 – A ja sam neg De Brujno vino pio

Sezona se sad već mrcvari, čime pravdam i ovaj najgori naslov u istoriji naslova. Fantastična ideja UEFA-e da na kraj sezone strpa još ČETIRI utakmice kao da je dodatno uticala da igrači velikog broja ekipa dožive prepuknuće polnog organa te ovih dana često imam dilemu da li smo za ove utakmice nezainteresovaniji mi koji gledamo ili 22 momka koji vuku skupno 57 povreda i jedva čekaju da se ovo sranje već jednom završi da iskoriste leto da operišu koleno i prevare Šakiru.

Odgovor je, naravno, da su nezainteresovaniji fudbaleri jer oni ne mogu da zarade pare od Lige Nacija a mi možemo. Verovatno nećemo, zbog previše nepredvidivih faktora tipa desno krilo Gibraltara radi treću u magacinu ili zadnja linija Finske se prejela bureka i dobila 5 komada u Zenici, ali ljudski je nadati se a kladioničarski je slepo verovati u svoju prognozu bez obzira na sve objektivne faktore koji govore suprotno.

Ali evo još par dana i i ovo čudo je gotovo, ova suluda hiperprodukcija utakmica staje na par nedelja a mi ćemo ostati oči u oči sa mršavom letnjom ponudom u godini u kojoj se svetsko prvenstvo igra NA ZIMU. Hoću da kažem, prijatelji moji, pravićemo od blata Ligu Nacija narednih mesec dana, i to ćemo je napraviti u obliku ogromnog govneta onako ko onaj emodži govneta na telefonu, e tako ćemo je napraviti jer to je Liga Nacija, jedno veliko govno od blata. Krenimo redom.

 

Danska – Austrija 3+ (2.05)

Moguće je da ja nešto nisam ispratio kako treba jer mislim da su nam gospoda iz Maxbeta ovde dala poklon s ovom kvotom preko 2 na 3+ iako vidim da su generalno malo snažnije kvote na malo snažnije golove što jbg ima i smisla. Teško je očekivati da utakmice idu u 4 ili 5 plus ako su igrači fokusirani kao tinejdžeri na geografiji, sedmi čas popodnevne smene i ne skidaju pogled sa sata da vide kad će kraj da idu kući da igraju onu igru kad piva padaju pa kad uhvatiš dovoljno piva žena se skine gola.

Na stranu sve te plemenite stvari, i geografija i pivo i gola žena, ovo mi baš deluje ko jedna od tih utakmica koje samo skliznu u 3+ jer i Danci i Rangnikovi Austrijanci idu ka tome da igraju taj lepi pederski fudbal, pogotovo Danci i to je ok, jer kao što su pederi lepi tako je lep i pederski fudb… mislim dobro ne LEPI nego ono DOTERANI ok ni to nije prava reč nema veze BIĆE BRATE GOLOVA udri 3+ dali ljudi kvotu 2.05 nemoj me nervirati sad

 

jedna slika Lorda da prizove kišu golova mada ono ne mora kiša dosta je tri

 

Poljska – Belgija X2&3+ (2.60)

Nekako mi se od svih ekipa koje su primorane da igraju Ligu Nacija čini da je ovima iz najjačih ekipa A lige najviše muka. I to nije ni čudo jbg juče igraš finale Lige Šampiona a danas si u nekoj Varšavi igraš neko takmičenje koje ti u slučaju da ga fazon OSVOJIŠ daje da igraš baraž za Evropsko što ti svakako ne treba jer ćeš u kvalifikacijama biti prvi u grupi i dati 59 golova.

Čak je De Brujne bukvalno javno rekao da je takmičenje nebitno ali mislim da Belgijanci potajno ovde vide priliku da zapravo osvoje jebeno nešto i zamažu oči napaćenom belgijskom narodu. Svetsko u Kataru je možda i poslednja šansa generacije da osvoji nešto veliko (neće) što je samim tim i poslednja šansa za Belgiju ikad da osvoji nešto veliko jer neće moći večito da im se pojavljuju Azari, De Brujnei, Mertensi i Lukakui na godišnjem nivou, tako da će Liga Nacija da im bude dobra rezerva pogotovo jer se fajnal for igra tek sledeće godine.

Kvota na x2 i 3+ je 2.60 što je stvarno gigantska kvota za ovako jajarsku igru, Belgijanci su im dali 6 komada pre par dana i baš bi bilo nepristojno da krenu da jedu govna sad kad znaju da nam trebaju.

 

Moldavija – Andora 1 (1.65)

Liga D Lige Nacija je nešto najlepše što je trust Uefinih činovničkih mozgova ikad smislio. Zamisli ti molim te, ide Andora u goste Moldaviji, pređe 700 hiljada kilometara da odigraju 90 minuta u blatu Kišinjeva ali realno ne mogu da računaju na plasman u viši rang zbog prejake Letonije (!). Ako bi se to nekim čudom i desilo, plasman u viši rang im obezbeđuje takav luksuz kao što su gostovanja Kazahstanu i Kipru i priliku da se otkine istorijski bod Bugarskoj. Jedna prava fudbalska nebitnost i jedna istinska margina, grozna ali i prelepa suština fudbala ogoljena i sipana u venu.

Nošen ovom fascinacijom morao sam jbg da ubacim i jedan par iz ove fudbalske rajske bašte. Upravo Andora i Moldavija su pre par dana odigrale 0:0 u utakmici koja se sasvim sigurno mogla gledati samo uz jak psihodelik i ličnog sveštenika. Ovde bi valjda trebalo da bude kec jer iako sam svetan na kakvom su dnu društvene lestvice obe ekipe, Andora je brate baš ono, Pančevo, mada je Pančevo verovatno i veće. I sad jbg ide reprezentacija Pančeva u goste Moldaviji ok nije ni Moldavija Pariz al je brate država, igro Šerif Ligu Šampiona, imaju igrače koji igraju u fazon Sloveniji i Izraelu što ništa nije spektakl ali ono… ne postoji lep način da se kaže ovo, ali protivnik im je jedno, jebiga, brdo.

To je to, ako te ovom serijom kafanskih argumenata nisam privukao da pukneš keca na Moldaviju onda stvarno nikad čovek ni od mene ni od tebe. Verujmo braći Moldavcima.

 

Slovenija – Srbija X2&GG (2.35)

Došao je još jedan od onih teeških perioda kad se mi kao narod ložimo na fudbal. Mislim ložimo se mi i inače, nema mnogo mesta na svetu gde čovek tako lagano bira da nedelju popodne provede sa 100 znojavih likova u kladionici gledajući Svonsi-Reding i prateći krajičkom oka četvrtfinale poljskog kupa. Nije to, nego je frka kad krenemo da se ložimo da mi znamo, jer ovde masa generalno gleda reprezentaciju kao neko malo dete debelo koje trči na fizičkom 60 metara 43 sekunde i koje je onako malo tragično gledati kad se bavi fizičkom aktivnošću. Drugim rečima, nula očekivanja, samim tim nula razočarenja i to nas je svih ovih godina sačuvalo ne doživimo mentalni kolaps gledajući ih.

E a onda se pojavi neki Radomir ili ovako neki Piksi i krenemo se ložiti jer jbg ide nam ok i al čim se krenemo ložiti meni se uvuče neki strah neka strepnja, jer nije mi PRIRODNO da gledam reprezentaciju bez onako malo neke ironične distance, bez da držim jedno oko zatvoreno jer čekam neki autogol ili ruku u kaznenom ili elementarnu nepogodu ili rat u Kruševcu koji će u jednoj sekundi da sruši sve čemu smo se nadali. Uvek taj neki odvratan osećaj da će se sve raspasti čim počnemo previše da verujemo, što se apsolutno uvek i desi.

I eto sad je taj period kad se ložimo i videćemo do kad će to i možda i nije najpametnije nadati se ali i ja sam samo čovek. Takođe sam malo i jajara pa neću baš staviti dvojku jer volim da pobedimo ali volim i novac, tako da ćemo ga svesti na x2 a mislim da su ove povremene promajetine u odbrani dobar argument da se na to zalepi i GG. Aj pa srećno nam dabogda.

što kažu novinari ORLOVI ŠIRE KRILA

Tagovi:

  • Ya Dig

    Moze jedan predlog za gluplji naslov: Živeli smo Rumenige Dva Galeba i Verige hehe

  • Be beautiful enough to feast the eyes

  • Happy everyday!

  • 人生不如意十之八九,开心最重要!

  • 不知道说啥,开心快乐每一天吧!