Gad godine – epilog

Pre 7 meseci kad smo započeli da radimo (jednina je u pitanju, al ok) ovo bili smo prepuni entuzijazma, a poslednjih par nedelja to izgleda ovako: ponedeljak je, treba napraviti gada nedelje – zabole me, nek umru svi, ne mogu više ovo da radim, odvratno je i deprimira.

Realno gledano, život je mnogo lepši bez upliva u društveno-političku svakodnevicu ali jebiga (o tome više u preksutrašnjoj čestitki za Novu godinu), ali je realno nemoguće meandrirati između svih tih zala koje se nameću.

Da se manemo trivijalne životne misli i vratimo gadu. Rezultati su skup trenutnih emocija, položaja, bitnosti, ličnih preferenci i ko zna čega još te autput izgleda tako da Dačić ima manje bodova od recimo neke treš spisateljice koju već danas pamte samo njeni roditelji, deca i grupa maloumnika koja čita njene knjige. Zbog toga je Gad loš i neobjektivan. Takođe je loš što ne vaspostavljava tačnu granicu između pravog gada i rudimentalnog zla već sve ubacuje u isti koš. To ide nama na dušu. Ipak, Gad je potreban, pre svega jer daje nedeljnu dozu injekcije koja malo prokrvi letargičnu telesinu prosečnog, aj da kažemo, mislećeg čoveka koji zaluta na ovaj sajt. Za dogodine ćemo se truditi da ga bolje kalibrišemo – biće realniji, nadamo se.

10. Miroslav Čučković – 7 poena

Obrenovački namesnik se nije često pojavljivao ove godine na listi – sve poene je zaradio oko godišnjice poplava i kad je pristupio SNS-u, jer opet ona stara similis simili… Realno, postao je najpoznatiji glavešina neke kasabe a da ta nije Beograd. Čovek čija faca apsolutno mami da ga pljuneš u istu bez obzira na posledice.

9. SPC – 9 poena

Ekipa koja je trebalo da se nađe par mesta više jer je u poslednje dve nedelje atakovala na još jednog lika koji se nije našao u top 10 – ministra prosvete. O ministru naravno sve najgore, mada blagi aplauz za konačno neki logičan potez kao što je bacanje veronauke u školama na marginu. Pravoslavno-srebroljubna klika se naravno odmah užasnula mogućnosti da izgubi šansu da indokrtrinira decu. U principu, poseremo se i na ministra prosvete, i na veronauku i na građansko.

8. Jorgovanka Tabaković – 10 poena

Žena sa nadimkom CICA, doktoratom s Kosova i onakvom frizurom ne sme da bude ni predsednik kućnog saveta a ne guverner NBS. Toliko.

7. Aleksandar Vulin & Nebojša Stefanović – 12 poena

Nekako se baš lepo namestilo da ovo dva evoluciona izbljuvka dele mesto jer su nekako kompatibilni kao par. Obojica su se pojavljivali među predlozima bar svake druge nedelje a nabrojati njihova zla i gadosti je prosto nemoguće.

6. Vlada Republike Srbije – 14 poena

I pored toga što su viđeni članovi Vlade uzimali 70 posto bodova Gada, i Vlada kao kolektiv je pokupila dosta, u košarkaškom žargonu rečeno – timskih skokova. Za onu sednicu u kopu Kolubare umesto 5 poena bi trebalo da dobiju da žive sa minimalcem do kraja svojih vašljivih života.

5. Tomislav Nikolić – 20 poena

Da, Toma je baš jedan od onih čiji predlozi nisu u pravom smislu reči bili gadni jer Toma je verovatno jedan od najglupljih državnika u istoriji sveta, te on i nije kadar da napravi neko zlo već samo zbunjuje svojim sirotinjskim kognitivnim radnjama. Čovek je više tužan nego gadan, ipak sama funkcija koju obavlja doprinosi tome da nikako ne sme biti zapostavljen u lepljenju šlajmara po faci.

4. Siniša Mali – 24 poena

Lično mi je Mali favorit na celoj listi jer onim svinjskim očima odaje toliku količinu zlobe i gluposti istovremeno. Drugo, podseća me na inertnost i kukavičluk akademske zajednice da ga neprekidno jašu zbog plagijata i treće, jednog dana kad padne zbog serija pizdarija koje je napravio biću jako jako srećan. Želim mu da trune u nekom zatvoru bez prozora.

3. Bratislav Gašić – 29 poena

Ma jebem ti bre mater u pičku, govnarčino seljačka.

2. Dragan Vučićević 52 poena

Sve o ovom čoveku je rečeno u tri slike ovog stripa.

1. Aleksandar Vučić – 72 poena

Više pametnih ljudi mi reče “Nije mi Vučić za gada godine”. I istina je, iako lista kaže da je on ubedljivo prvi, nema dvojbe da je gad zapravo ovaj drugi sa liste. Vučić je samo pronicljivi psihopata koji se kupa u potocima svoje sperme kad god uspe da prevede moronski narod žednim preko vode. A uspeva jako jako često i činiće to još nekoliko godina. Nama za utehu je što nema sumnje da ga nakon karijere vladara čeka dug niz godina na lekovima koji od čoveka naprave biljku.

 

 • Zašto mi se čini da je Crna Rupa ovo pisao?
  Nekako je najaktivniji kao autor i nekako mi deluje kao najveći buntovnik.

 • CruelaDeVil

  Siniša Mali 24 stana i 24 boda. Ma bravo! I kako ste za Vučićevića uopšte mogli da stavite reč “čovek”? Spodoba – da, NSB (neidentifikovano svinjoliko biće) – čak i to da, ali čovek – nikako.

 • CruelaDeVil

  Više liči da je Miki Mile autor, nije stil Crnorupog.

 • crpna postaja

  Rubrika se svela na ovu petoricu iz SNS-a,koji ce logikom stvari napraviti barem jedan gaf tokom nedelje,kao i na Vucka i crkvu,i realno izgubila smisao.Koliko god ova danasnja klika na celu sa Picoustim bila skupina morona,ipak se silni gadovi nisu nasli na ovim listama jer se ovima bukvalno pratio svaki korak i ocrnjivani su sta god da urade.Recimo Zeljko Mitrovic je daleko stetniji,opasniji i uticajniji od Vucicevica a nije gotovo nijednom bio na listi,nijednom nisu bili ni Sonja Biserko ni slicna NGO ekipa,nijedan tajkun niti lokalni mocnik koji su se osilili vise nego ikad.Ipak zgadija godine su definitovno novinari po tabloidima koji su totalno srozali ovu bransu sa svojim necete verovati idiotizmom i pravljenjem idola od nekih osoba poput Djokoviceve zene ili Zoranneh-

 • Martel

  Jok, ovo više vuče na Black-a, on ima taj pro-levi stil pisanja, sa pljuvanjem po crkvi. Ono što je mene zabezeknulo jeste, kako to da nema SPS-ovaca na ovoj listi?

 • SNS-PUPS-JS-SPS…
  Svima njima jebem mater!
  Vidis, izgleda da je autor liste odlucio da bude subjektivan pri kraju godine. :D

 • Moze biti, ne mora da znaci.

 • ,,I can’t tell you what’s good, but I can tell you what’s what.”
  Lil Wayne
  Verujem da citat moze da se ovde primeni. :)

 • Poz i za Mikija Mileta! :)

 • Zlatko Vukic

  Oni su socijalisti, a jos im nije sezona kanibalizma.

 • bojan

  Slažem se, realno je Gad godine ili npr. Monstrum godine trebao da bude Vučićević, Mitrović ili npr cjelokupno novinarstvo. Vučić jeste lud, ali nije za gada. Nezaslužena titula. Isto ka Mesijeva na svetskom prvenstvu. VUČIĆU VRATI TITULU!!!

 • trtr

  Je li realno da si citirao Lil Waynea?Pa jebem ti mater, eto!

 • 20 scudi

  Super, jako vazna rubrika na sajtu i mnogo je bitno da se i dalje radi na njenom usavrsavanju.
  Moj top 3 je: Vucicevic, SPC, Vucic. S tim sto je SPC (ukljucujuci Pavla, da ne bude zabune), bas onako, The Gad, jer dominira razdobljem od pocetka 90-ih do danas.

 • Nigga, blunt, hoe, money!
  Ukoliko nisi ukapirao sta je omaleni ,,reper” kazao, jebem ti maiku pa je spalim na lomaci i dam ti je da jedes! :)

 • trtr

  Bravo sine, ne samo da si retardiran, vec ti je smisao za humor kao bradica na toj slici, nikakav.Pozdravi svecu!

 • Jovan

  Gadovi veka su prodane novinarske duse za 5 cevapa, luk i spricer. Dabogda pocrkali zajedno sa botovima. Moj glas ide za novinarsku profesiju koja vise ne postoji, iako ste naveli Vucicevica par puta, ali on nije novinar. Srdacan pozdrav.

 • Ali kada neko kaze: ,,Mesi je najbolji ikada…”
  Dobro, Vucicu, Mesi, vratite TITULE!
  Pederi!