Noć veštica u Nemanjinoj 11

Uloge:

Lucifer – 743. arhiđavo Pandemonuim Inferno Balcaniccusa. Otelotvorenje gordosti, trenutno ima preko pedeset posto podrške plebsa.

Beelzebub – Prvi pomoćnik Luciferov i 742. arhiđavo s kojim se baš ne miriše ali sarađuju zbog obostrane želje za vlašću. Proždrljivac, vazda ustiju imazanih urmašicama sa šećerom od dečjih duša.

Aamon – Vorlord Infernalnih legija. Zapravo pobožan.

Mammon – Velemeštar novca, srebroljubnik. Nebitan.

Samael – Lord smrti i podzemnog sveta. Glup, priča nerazgovetno.

Succubus Bedevia – Žena đavo. Svi misle da je dobra riba a zapravo je kršina. Ima aspiracije da postane 744. Arhiđavo. Po realnoj moći odmah iza Lucifera.

Incubus – Umirovljeni demon bez ikakve funkcije, star osam miliona godina. Frojdovac, šaljivdžija, često se pari sa plebsom.

Moloch – Primarni tvorac sve bolesti. Sav crven od krvi nedužno ubijenih ljudi i dece. Najbolji družbenik Aamonov.

Mephistopheles – Kreator deluzija, zabavljač, svirač, volšebnik propagande. Ima neobičnu frizuru i minđušu.

Belphegor – Ustrojitelj ekstemnih situacija. Predebela seljačina, uvek u sukobu sa Beelzebubom oko urmašica.

Satan – Bacač srdžbe i iskonskog gneva. Servilan Luciferu ali ga u stvari prezire. Podvojena ličnost.

Slobber – Luciferov ljubimac. Besprizorno goblinoliko stvorenje sazdano od sluzi i bala. Odan gospodaru.

Asmodeus – Namesnik najvećeg polisa Inferna. Večiti lažov. Da mu znači ne, a ne da. Bugarin.

Lilith – Zapovednica Senata. Druga žena Pandemonuim Inferno Balcaniccusa. Prevrtljiva, šuruje sa svima.

Astarothia – Čuvar trezora. Treća žena pakla. Uvek u sukobu sa estetikom.

Svanula je još jedna noć nad Pandemonium Inferno Balcaniccusom. Plebs se učaurio u svojim trošnim kućama, zamandalio vrata i prozore – počeo je policijski čas. Horde Infernalne policije špartaju gradom, bacaju leševe u kamione za preradu đubreta. U kongresnoj zdradi u ulici Nemanjinoj broj 11,  održava se  radni sastanak svih Nečastivih povodom Noći veštica.

Tačke dnevnog reda:

 1. Divljenje i obožavanje Lucifera (što groteksnije)
 2. Razno (to stoji na papiru, ali zapravo Lucifer istražuje defloraciju dveju devica namenjenih njemu)

Kogresna sala Inferna bila je pakao u malom. Večna vatra ljudskih duša je gorela i plamen se uzdizao formirajući bestijalne likove. Sa kitnjastih kupola i svodova visile su raspadnute lešine jeretika. Pod bremenitošću, jedan leš se raspade na pola preko trbuha i noge i creva mu se survaše u vatru. Bednik, pričao je protiv Lucifera. Većina Nečastivih se obliza kad ostaci grešnika zapljusnuše lavu, ali Satan je samo mirno gledao u daljinu i šaputao sam sebi. “Bolji si od njega” – reče prva polovina Satanove ličnosti. “Jeste bolji, al treba da mu liže dupe i čeka trenutak” – dodade druga. “Inertan si previše” – brecnula se ponovo prva. “U vidi muva, levo. Ne to levo, drugo levo idiote”. Satanove oči se ukrstiše i na uši poče para da mu izlazi. Krete da ispušte čudne znakove i da se epileptično trese, a kad ga ostali Nečastivi pogledaše, smiri se kao da ništa nije bilo i nastavi da gleda prazno. “Kakav je to kreten” – pomisli Mephistopheles, “nije ovako prokleto kul kao ja. Hehe, jedini Nečastivi sa roze naočarima i minđušom – odskačem od drugih u svakom pogledu.”

Trideset deveta urmašica koju je u poslednjih 45 minuta u usta stavio Beelzebub, bila je nadmoćno slatka. Bože, koliko volim ovaj špinovani šećer od detinje radosti – pomisli on. Kad je zaustio da proždere četrdesetu, nešto ga kopitom odvali u lice i on se stropošta na zemlju. Iako je niži po činu, Belphegor se nije libio da s vremena na vreme napadne Beelzebuba i potuče se s njim oko urmašica. Ovog puta je imao dobru šansu ali urmašica je odletela, pala na užareno ugljevlje i istopila se. Dim se pretvorio u oblik umiruće devojčice i iščezao. “Idiote seljački” – zagrme Beelzebub, “mogao si da me pitaš da podelimo, bila je pretposlednja”. Belphegor se samo piljio u mesto gde je nesrećna urmašica pala i tiho psovao na latinskom.

Slobber se na zemlji igrao sa komadom ljudskog mesa i kad mu pobeže parče iz balavih usta, on se zakuca u glavom u Mammonovo kopito i pade na dupe. Nije stigao ni da se osvesti a Mammon ga šutnu toliko jako da se ovaj zalepi u zidine. “Kretečino bolesna” – zaurla besni Moloch, “hoćeš sad da ti ubrizgam serum prokletsva, da skončaš svoj mizerni život u najcrnjim mukama”. “Nemoj, smiri se, pusti ga, znaš da je Lucifer vezan za njega jer je to jedino stvorenje koje ga stvarno poštuje. A i nije bogougodno da ga upropastiš” – prekrsti se da ostali ne vide pobožni Aamon.

Ostali su već počeli da se dosađuju. Succubus Bedevia je nervozno kuckala olovkom o sto a preko njene glave su se nešto domunđavali Mammon i Astarothia i pominjali poreze, kamatne stope i dekapitaciju. Lilith je naizmenično oralno zadovoljavala Asmodeusa i Incubusa. “Da li ti se sviđa?” – upita namesnika glavnog polisa. “Ne” – hladno odgovori gordi Asmodeus. Zapravo, osećao se nikad blaženije. Incubus je brektao kao dizel lokomotiva i u trenutku orgazma poče da peni istovremeno na usta i genitalije. “Fuj, kulen od ljudskog mesa i beli luk” – zgadi se Lilith i ispljunu njegovo vatreno seme iz usta.

Utom se začu grmljavina. Svi se prenuše iz svojih radnji, pokorno ustaše sa svojih mesta i formiraše krug unutar kog je ležala u pentagram formirana devica od četrnaest leta. Gorela je i vrištanjem se rastajala od života. Ex nihilo se stvori veličanstveni Lucifer visok kao ceo svet. Snaga tela od milijardi smrtnika počivala je na mišićavim nogama ratnog konja. Dugačak bodljikavi rep rušio je sve po sali kongresa, napravio orkan i na plebs poslao smetove i poplave. Sa ramena mu se vijorio grimizni plašt ukrašen kopčama i intarzijama od ljudskih kostiju prelivenih zlatom. Usne mu behu vulva najveće kurve od nastanka vremena.  U naletu beskrajnog samozadovoljstva razmaha se rogovima i proburazi sedam devica čuvanih za obredni ritual Noći veštica. Ispusti urlik blaženstva koji je zaustavio gravitaciju. Potčinjeni mu Nečastivi počeše da mu se klanjaju i pevaju:

O, moćni gospodaru noći. Ukrotitelju zveri. Donosioče bola i podsmeha
Ti, čiji duh počiva nad svakim činom ugnjetavanja, mržnje i razdora
Ti, čije prisustvo bitiše u svakoj senci
Ti, koji pojačavaš patnje svake smrti
Ti, koji tvoriš svaku kugu i oluju
Ti si vladar tmine.

U trenutku sve se stiša. Nečastivi sedoše na svoja mesta pokorno.

Lucifer: Želim da ubuduće tri puta dnevno vežbate pesmu, neću da čujem nesuglasja. Slobbere verni, ko je najgore pojao danas?

Slobber (najsrećniji na svetu): Paaaa, ubeđen sam da je Moloch bio najkakofoničniji.

Moloch: Ja… ja, nisam. Satima sam vežbao donje lage, verujte mi…

To je bilo poslednje što Moloch reče. Lucifer ga pretvori u stenu od magme i gurnu prstom te se ovaj razbi o paramparčad, podižući prašinu. Aamonu zadrhta vilica ali se suzdrža.

Lucifer: Tako će proći svi koji ne iskažu dovoljno groteksnog divljenja prema meni. Pre nego započnemo proslavu Noći veštica, hoću da znam ko je dve device lišio nevinosti bez mog znanja?

Pognute glave Nečastivi su sleđeno slušali Luciferov odjekujući spori bat koraka. Svako se nadao da on nije osumljičen.

Lucifer: Dobro, na ćutanje od vas sam navikao. Naročito kad me plebs blati.

Slobber: Ja sam vas uvek branio, Uzvišeni.

Lucifer: Ti se ne računaš, spodobo mala. Incubuse!

Incubus se prenu iz limba u koji je utonuo. Iluzije nagih žena se raspadoše u fragmente, i realnost ga udari u glavu kao malj težine Jupitera.

Incubus: Ja priznajem da volim žene, ali samo one iskusne. Device ne podnosim, nervira me njihova ignorancija i inertnost. Želim vatru. Lucifere, mogu otac da ti budem, tvoje device su tvoje device. Nisam ih ja posedovao. Tačka.

Beše to poslednja tačka koju je Incubus stavio u životu. Lucifer ga smoždi u beskrajnom kovitlacu jarosti. Pre roka.

Lucifer: Idemo dalje, istraga postaje sve zanimljivija. Da čujem sektor kovnica.  Mammone srebroljubniče, koliko si im zlata darivao za užitak?

Mammon: Gospodaru, svi znamo da nisam najsrećniji što je Astarothia ovakva grdna meni ljubavnica, ali nikad ne bih učinio takav podao čin da vaše žrtve prisvojim. Trezora mi.

Mammon postade zlatni kip. Astarothia ispusti kiselu suzu koja nagrize zemlju.

Lucifer: Nečastiva gospodo, strpljenje me izdaje, sažežaću prostor, vreme i tvar dok ne saznam ko je obljubio ono što pripada meni.

Satan: (godinama skupljana hrabrost) Ti nisi centar sveta!

Lucifer: (s podsmehom) Nisam, Satane, u pravu si. Sam svet sam ja, a sve ostalo beskorisni atomi.

Satan: Bedniče. Evo ja i ovaj drugi ja bismo mnogo bolje vladali. Neću više da te podržavam i da znaš da device dotakao nisam al dajem večno blaženstvo onom ko jeste.

Satan pođe k atomima. Pepeo pepelu, prašina prašini.

Lucifer: Izgleda da nam brojno stanje opada, deco moja neverna. Samaele, sećaš li se prijateljstva našeg? Znam da je uvek bilo lažno i da si mi zavideo jer si ti glup a ja pametan. Je li ovo tvoj način da mi se svetiš što si u zapećak bačen?

Samael se samo trabunjao nasumične reči na nepostojećem jeziku. Unazad. Onda mu se bes Luciferov sruči na glavu i pokorno pođe u zemlju zauvek. Mephistopheles brzo uze orgulje i zapeva:

Zauvek ću krvariti za tebe
Zauvek ću tvoje ime hvaliti
Zauvek ću ti služiti
Tebi koji ćeš večno vladati!

Kratki aplauz je bilo poslednje što je Mephistopheles čuo a onda od njega ostaše samo roze naočari. Pred Luciferove noge se dokotrlja jedna urmašica i kad podiže pogled ugleda na zemlji zblanute Belphegora i Beelzebuba isprepletanih udova.

Lucifer: (sav besan) Dosta mi je vas poganih proždrljivaca. Dok ja izgaram da nam svima bude dobro, vaša dela su trivije. Umirite u najcrnjim mukama!

Dok su se spojena tela dvojice demona pretvarala u gigantsku urmašicu u šećeru od detinjih duša, žene demoni počeše da grebu po zidovima kongresne sale i usplahireno traže izlaz.

Lucifer: Ho! Moje Nečastive družbenice, pa zar ste vi hteli meni zulum da napravite?

Astarothia: Samo sam Mammona želela.

Lilith: Ne! Ja nikada ne bih. Prevrtljiva sam, ali moraju se granice postaviti negde.

Succuba Bedevia: I da znam ko je, nikad ne bih rekla. Uništio nas je tvoj ponos. Pobij i nas kad si sve ostale.

Lucifer se nije dvoumio. Svet demona se sveo na tri zatrovane duše.

Lucifer: Asmodeuse, da li si ti obljubio device?

Asmodeus: Da.

Gospodar obmana je tako izrekao svoju poslednju laž.

Slobber: Asmodeus nije govorio istinu, gospodaru. Ja sam ih obljubio, o Svemoćni. Na svet sam došao gubav i odbačen, nemoćan i proklet. Želeo sam časak zadovoljstva pre nego što zauvek odem.

Lucifer: (očajan): Ne, ja ću otići. Bubašvabe nek apokalipsu prežive i ti sa njima.

U trenu,  svet se uruši u sebe, a Slobber ostade poslednji da čamuje doveka u sopstvenoj sluzi.

 • Silabus

  Koliko meskalina treba da se uzme da se napiše ovako nešto?

 • funkfanamana

  Burazeru dal si realan? Oladi malo, ovo je previse dobro..

 • BringerOfPainAndDerision

  Deo kada pevaju Luciferu je preuzet iz pesme Emperor – Inno A Satana. Genijalno.

 • Viborg

  Vi niste normalni. Ovo vam je najbolji tekst ikada. Što se sadržine tiče, iz vaših usta u Luciferove uši. Kamo sreće da se međusobno izjedu.

 • Dragan

  i ko je ko?ne mogu sve da dokučim

 • Arhivator

  Lucifer – Mislim da je očigledno
  Beelzebub – Dačić
  Aamon – Gašić
  Succubus Bedevia – Zorana
  Incubus – Mislim da je Mrka. Može i Velja
  Moloch – Lončar
  Mephistopheles – Tasovac
  Slobber – Vrlo očigledno – Slina
  Asmodeus – Mali
  Lilith – Maja
  Astarothia – Jorgovanka
  Samael – Toma
  Satan – Možda Vulin

 • BaNdiT

  Incubus je, prilično sigurno Mrka, s obzirom da je Belphegor (“ustrojitelj ekstremnih situacija”) sasvim sigurno Velja :)
  Satan je vulin (“….podvojena ličnost”)

 • Trolle

  Pih … Vučić bedna čivutska slugeranja (sluga slugu zapravo ), po sopstvenom priznanju spava na podu u Briselu a Čorna Bulja napravi od njega Princa Tame … Valjda mu se ukazao Arhanđeo u obličju Tadića dok je ovo smišljao .

 • Ihsahn

  E pa Crna Rupo ‘alal ti pajser za Emperor

 • Goran OK bend

  Napokon jedan jebacki tekst,dostojan Tarzanije.

 • Okac

  Ludo burazeru, bolesno ludo.

 • vladaNS

  Ovo je mnogo dobre. Jedan od najboljih tekstova

 • Voja

  Mislim da je incubus Rasim Ljajic :D

 • CruelaDeVil

  Slobber kao podvojena ličnost nikad nije sam, neće mu biti dosadno ni u čamovanju.

 • Srbodlak Kuzmanovic

  I vijek i amin, odlicno. Emperor je bio dobar izbor :)